McDrive 3 113 Opublikowano 7 czerwca 2019 Opublikowano 7 czerwca 2019 2 godziny temu, Rozi napisał: W przypadku katastrofy w Czarnobylu nie chodziło o same kwalifikacje naukowców, a cały komunistyczny i sowiecki sposób myślenia. Oczywiście i teraz też chodzi o sposób myślenia, bo w tym u ruskich jest bez zmian. Coś się nie udało -> agenci zgniłego, kapitalistycznego zachodu są za to winni Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 Co do obecnie panujące pogody. 1 1 Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 Szanse na raka większe niż od samego promieniowania. http://kultura.gazeta.pl/kultura/7,127222,24891675,instagramerzy-odkryli-czarnobyl-tworca-serialu-hbo-widzialem.html Cytuj
teddy 6 898 Opublikowano 14 czerwca 2019 Opublikowano 14 czerwca 2019 Kapitalny serial co tu duzo gadac. Klimat tak gesty ze mozna go kroic a atmosfera napieta jak plandeka na zuku. Tworcy podpisali chyba cyrograf z diablem, przeniesli sie w czasie i nagrali wszystko w trakcie katastrofy. Swietne odwzorowanie tamtejszych realiow Minusy? Nie pokazali jak było naprawdę: 1 Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 18 czerwca 2019 Opublikowano 18 czerwca 2019 W dniu 29.05.2019 o 11:07, ragus napisał: wiadomo co to była za piosenka którą nucił wania przy scenie ze Ukryj zawartość zrzutem zwierząt do mogiły ? piesn burlakow wolzanskich chyba Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 22 czerwca 2019 Opublikowano 22 czerwca 2019 Obejrzałem cały. Każdy ep był mocny, warto było bo dotąd o Czarnobylu słyszałem tylko z opowieści i tego co znalazłem w sieci, nie zagłębiając się w szczegóły. 1 Cytuj
kotlet_schabowy 2 731 Opublikowano 26 czerwca 2019 Opublikowano 26 czerwca 2019 Z tydzień temu skończyłem i nadal mi siedzi w głowie, co nie zdarzyło się od dawna żadnej serii, nawet 9 sezonowym epopejom. No świetna rzecz. Za pierwsze dwa odcinki 10/10, tak gęstej atmosfery dawno nie spotkałem w żadnym filmie czy serialu, momentalnie się wciągnąłem. Aktorstwo (no i sam dobór odtwórców) na wysokim poziomie, Harrisa poznałem tak na dobrą sprawę dopiero w Mad Men i grał tam jedną z moich ulubionych postaci, więc tym bardziej miło mi się go oglądało. Muzyka doskonale pasująca do serialu, ale dobrze się jej słucha też w oderwaniu od niego. Końcówka i "Wieczna Pamięć" w tle, no kur.wa to są te słynne ciareczki. Mnóstwo mocarnych scenek i dialogów, wizualnie bomba, tematyka to samograj, no brawo HBO. Przyczepić się mogę do nie do końca interesujących mnie (a może nie do końca ciekawie poprowadzonych) wątków pobocznych, na przykład żony strażaka czy przesadnie rozbudowanej kwestii odstrzeliwania zwierząt (choć miało to swój, troszkę odmienny od całości, klimat), ale jako całokształt jest kozacko i pozostaje tylko lekki niedosyt, bo chciałoby się więcej. Co do używanego języka, to generalnie nie miałem z tym problemu, poza wymęczonym wypowiadaniem niektórych nazwisk, no źle to brzmiało, nienaturalnie. Cytuj
boston_luke 193 Opublikowano 27 czerwca 2019 Opublikowano 27 czerwca 2019 17 godzin temu, kotlet_schabowy napisał: przesadnie rozbudowanej kwestii odstrzeliwania zwierząt Czytalem, ze nakrecili scene, w ktorej podczas "pogrzebu" psow, jeden z nich nadal zyl, a nikt juz naboi nie mial, to zalali go zywcem. Zdecydowali jednak, ze to za mocne. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 27 czerwca 2019 Opublikowano 27 czerwca 2019 Raczej nie nakręcili tylko stonowali w stosunku do tego co się działo naprawdę Cytuj
boston_luke 193 Opublikowano 27 czerwca 2019 Opublikowano 27 czerwca 2019 https://www.digitalspy.com/tv/ustv/a27714584/chernobyl-hbo-sky-atlantic-cut-scene-episode-4-horrifying/ Nakrecili, ale jednak stonowali, bo nie wykorzystali tej sceny. Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano 30 czerwca 2019 Opublikowano 30 czerwca 2019 No i Chernobyl obejrzany... Brak mi słów po prostu. Serial stał się moim #1 jeśli mówimy o poważnym tonie produkcji. Szkoda, że tylko 5 odcinków, bo poszły jak woda. Od zawsze mówiłem, że życie pisze najciekawsze scenariusze. Chociaż słowo najciekawsze może nie pasuje tutaj za bardzo to jednak nie można powiedzieć, że serial wciąga jak bagno, a 2 pierwsze odcinki to po prostu majstersztyk. Wszystko zrobione z dbałością o najmenisjzy szczegół, otoczenie, klimaty które dobrze znamy, no i to zakłamanie kacapskiego narodu, które trwa po dziś dzień. Ktokolwiek przyczynił się do zrobienia tego genialnego serialu powinien dostać oscara. Cały czas z jednej strony współczułem tym biednym ludziom, którzy się poświęcili nawet o tym nie wiedząc, a z drugiej jeszcze bardziej znienawidziłem te zakały, które do tego doprowadziły i próbowały wszystko zataić. Postać Diatłowa to po prostu kwintesencja ich myślenia. Sztos, sztos i jeszcze raz sztos. No i obyśmy nigdy nie musieli oglądać sequela... Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 1 lipca 2019 Opublikowano 1 lipca 2019 6 godzin temu, Patricko napisał: (...) to jednak nie można powiedzieć, że serial wciąga jak bagno, a 2 pierwsze odcinki to po prostu majstersztyk. (...) No przekombinowałeś. Cytuj
RaiD 76 Opublikowano 22 lipca 2019 Opublikowano 22 lipca 2019 Nie będę się rozpisywał bo Koledzy wcześniej napisali prawie wszystko. Serial fantastyczny. HBO zaproponowało coś nowego. Mrocznego i brudnego ale bardzo prawdziwego - pomijając fakty za dużo nie upychali perków bo i tak było tragicznie. Pamiętam jak w dzieciństwie stałem w kolejce po jod jak oczywiście po tygodniu dotarła do Polski wiadomość... (pipi)owe czasy i ciemna strona ZSRR .... film genialny ... kto nie widział szczerze polecam. 1 Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 25 lipca 2019 Opublikowano 25 lipca 2019 Jest zwiastun ruskiej wersji 1 Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 25 lipca 2019 Opublikowano 25 lipca 2019 W dniu 1.07.2019 o 01:44, Patricko napisał: jeszcze bardziej znienawidziłem te zakały, które do tego doprowadziły i próbowały wszystko zataić. Postać Diatłowa to po prostu kwintesencja ich myślenia. Na YouTube jest ponad godzinny wywiad z nim, gdzie opowiada wszystko co się działo z jego punktu widzenia. Są polskie napisy. Dla mnie serial 10/10 i gotg, ale jednak wolałbym jakby trzymali się prawdy. Ta naukowiec z Białorusi i ten helikopter, który tak naprawdę rozbił się pół roku po katastrofie (da się znaleźć na YouTube) to jest imo jakiś żart. Aż strach pomyśleć co oni tam jeszcze poprzekręcali. Cytuj
teddy 6 898 Opublikowano 25 lipca 2019 Opublikowano 25 lipca 2019 Godzinę temu, Figuś napisał: Jest zwiastun ruskiej wersji O korwa chyba nigdy takiego ratio dislike nie widzialem Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 25 lipca 2019 Opublikowano 25 lipca 2019 (edytowane) Chyba zapomniałeś, że duże ratio dislajków miało zapowiedź diabololo na komórki Edytowane 25 lipca 2019 przez Faka Cytuj
teddy 6 898 Opublikowano 25 lipca 2019 Opublikowano 25 lipca 2019 No nie zapomnialem. Diablo immortal ma ratio 13 do 1 a to ma 27 do 1 xD Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 25 lipca 2019 Opublikowano 25 lipca 2019 O korwa, to faktycznie niezły wynik XD Cytuj
teddy 6 898 Opublikowano 25 lipca 2019 Opublikowano 25 lipca 2019 Ciekawe czy cycu zrobi porownanie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi