easye 3 377 Opublikowano 15 lipca 2021 Opublikowano 15 lipca 2021 Może motionflow na telewizorze włączony, albo złe odbierasz 30 fpsow. Ja grałem na PC i dla mnie to jeden z tych tytułów, w którym te 30 klatek aż tak nie doskwiera. Poczekaj może na nextgebnowego patcha, oby dodali te 60 klatek! Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 15 lipca 2021 Opublikowano 15 lipca 2021 Ustawienia TV takie same jak przy każdej innej gierce, a tylko od tego mnie tak ostatnio odrzuciło (kiedyś jeszcze w erze PS3 miałem podobny problem z BioShockiem). Wygooglałem i co ciekawe są wątki o tym na reddicie, więc chyba nie jestem jedyny. Trzeba będzie kiedyś kupić drugi raz i wypróbować.https://www.reddit.com/r/snowrunner/comments/ge6fxr/motion_sickness_from_this_game/ https://www.reddit.com/r/snowrunner/comments/gdzsc0/game_makes_me_motion_sick/ Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 15 lipca 2021 Opublikowano 15 lipca 2021 ciekawe a inne gry z pojazdami też tak masz? Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 15 lipca 2021 Opublikowano 15 lipca 2021 Ja mam to samo np w doomie, we wszystkich unchartedach miałem, Battlefieldach, w nowym residencie to była jakaś kumulacja mdłości i bólu głowy, o dziwo w codach zero problemu. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale czasem to masakra jest. Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 15 lipca 2021 Opublikowano 15 lipca 2021 (edytowane) 41 minut temu, messer88 napisał: ciekawe a inne gry z pojazdami też tak masz? Nie, tylko SnowRunner. Wydaje mi się, że to wynika z tego, że trzeba się sporo nakręcić kamerą, żeby ogarnąć teren, przeszkody itp. W innych samochodówkach po prostu patrzysz przed siebie. 23 minuty temu, Wooyek napisał: Ja mam to samo np w doomie, we wszystkich unchartedach miałem, Battlefieldach, w nowym residencie to była jakaś kumulacja mdłości i bólu głowy, o dziwo w codach zero problemu. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale czasem to masakra jest. O własnie, w Uncharted 3 też tak miałem, ale lekko i chwilowo, więc udało mi się przejść. Aha, wydaje mi się, że prócz odświeżania swoje może też robić wielkość ekranu - ja siedzę dość blisko (jakieś 1,5 - 2 metry) 43-calowego TV, więc jak się tam coś zacznie kręcić, to jest to na sporym obszarze widzenia. Pewnie na mniejszym ekranie komputerowym byłoby lepiej. Edytowane 15 lipca 2021 przez LeifErikson Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 15 lipca 2021 Opublikowano 15 lipca 2021 Brać tabletki na chorobę lokomocyjną, przed odpaleniem gierki o ciężarówkach. To dopiero i m m e r s j a A tak serio, to gierki które wymieniliście mają takie kiwające się kamery. W SR znowu wszystko pracuje i się buja od lewej do prawej. No nie zazdroszczę. Cytuj
SebaSan1981 3 600 Opublikowano 15 lipca 2021 Opublikowano 15 lipca 2021 No jazda TAKIM zestawem może przyprawić o ból głowy Cytuj
Sejfo 0 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 Cześć Wszystkim, Ja również zacząłem taplać się w błocie. Operuję na dwóch mapach Michigan. Mam pytanie: wybieram z menu garaż (na drugiej mapie), przenosi mnie tam i wyjeżdżam jedną z posiadanych ciężarówek. Zakopuje się w błocie i teraz chciałby podjechać z misją ratunkową kolejnym truckiem, który stoi sobie czyściutki w garażu. Daje zmień pojazd i nic. Innymi słowy - jak wyciągnąć więcej niż jedno auto z garażu? Wiem o opcji "zachowaj auto" itd. ale z tym sobie nie mogę poradzić. Z góry dzięki. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 To jest schowane bo pamiętam też miałem problem, jak otworzysz mapę to możesz się przenieść do garażu i wtedy wyjechać nowym truckiem a ten w którym byłeś zostaje na mapie. Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 Możesz wszystkimi autami wyjeżdżać, tylko żeby przenieść je na nową mapę w starym garażu dajesz 'zachowaj', w 2 garażu wchodzisz w Twoje pojazdy i aktywujesz. Cytuj
Sejfo 0 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 No właśnie to nie działa z opcją zachowaj i aktywacją. Jestem w garażu, wybieram pojazd i wyjeżdżam nim. Reszta stoi w garażu. Żeby wyjechać kolejnym autkiem, muszę używanym wjechać do garażu i wybrać inny. I znowu na mapie mam tylko ten, który aktualnie używam. Ja chce wyjechać jednym, zostawić go pod garażem, potem jakoś wywlec kolejny i kolejny... PS. Dzięki za szybkie odpowiedzi! 1 Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 49 minut temu, Sejfo napisał: Ja chce wyjechać jednym, zostawić go pod garażem, potem jakoś wywlec kolejny i kolejny... wyjeżdżasz jednym, potem otwierasz mapę i tam się przenosisz do garażu i bierzesz drugie opcja zachowaj służy do transferu pojazdów między regionami Cytuj
Sejfo 0 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 Rozumiem messer88. Sprawdzę wieczorem. Do teraz myślałem, że do garażu można dostać się tylko na dwa sposoby - wjeżdżając tam pojazdem lub korzystając z opcji "holuj". Stąd moje problemy. Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 Jak ktoś gra z modami, polecam sprawdzić tego bydlaka. Wspaniała maszyna. ZiKZ 605R Goliath Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 @Wooyek maszyna sprawna,aż za bardzo. Według mnie jest już OP, choć trzymam ja w garażu,to staram się jej nie nadużywać do kontraktów. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 Dla mnie już Azov jest OP, a co dopiero taki skurwel. 1 Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 A jaka ciężarówkę najlepiej zdobyć na pierwsze 50h w grze i Michigan? Teraz jeżdżę Fleestarem, ale może warto przejechać się gdzieś po coś jeszcze lepszego? Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 12 minut temu, easye napisał: A jaka ciężarówkę najlepiej zdobyć na pierwsze 50h w grze i Michigan? Teraz jeżdżę Fleestarem, ale może warto przejechać się gdzieś po coś jeszcze lepszego? Tak. AZOV 64131. Sprzedaj jakiegoś złoma z darmowego DLC, szybka podróż do Rosji, wchodzisz do sklepu i bierzesz tego kota 1 Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 A da się jakoś do Rosji szybko przeniesc czy muszę gdzies dojechać? Bo narazie mam Michigan i Alaskę chyba odblokowana. Lol wystarczy wybrać region. Dzięki wielkie! Cytuj
SebaSan1981 3 600 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 Da się do Rosji przenieść z poziomu garażu. Jeśli nie eksplorowałeś wcześniej matuszki rasiji to zaczniesz od garażu w Zalanych Terenach, który odblokowuje się automatycznie. Pozostałe rosyjskie garaże (z podstawki) musisz odblokować lub wybudować samemu. Cytuj
czeskimaster 3 310 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 AZOV ma tylko tą przewagę nad Tayga że może tylko głębiej wjechać w wodę? Czy są jeszcze inne ficzery? Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 A samochód pilota? Bo jeżdżę ciągle pickupem. Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 6 minut temu, czeskimaster napisał: AZOV ma tylko tą przewagę, nad Tayga że może tylko głębiej wjechać w wodę? Czy są jeszcze inne ficzery? Zdecydowanie mniej żłopie gnojówy. 1 Cytuj
czeskimaster 3 310 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 A samochód pilota? Bo jeżdżę ciągle pickupem.Tu koleś fajnie opisuje pojazdy. Na początek chyba Scout 1 Cytuj
SebaSan1981 3 600 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 Godzinę temu, czeskimaster napisał: AZOV ma tylko tą przewagę nad Tayga że może tylko głębiej wjechać w wodę? Czy są jeszcze inne ficzery? Ma jeszcze jeden. Do Azova podepniesz mały dźwig i pakę (z burtami lub bez) na raz. Tayga niestety albo będzie miała samą pakę bez dźwigu albo dźwig z siodłem wysokim lub niskim na naczepy. 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi