Skocz do zawartości

Snow*Runner

Patricko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pousuwałem sejwy z ps4 i ps5 SnowRunnera przetransferowane na konsolę, zacząłem od nowa i trofiki działają! Giera chodzi płynnie, loadingi są króciutkie.. tylko gdzie są dzikie zwierzaki i ruch w okolicy gad demyt!

181297aa66395-screenshotUrl.thumb.jpg.568d3b6a3b36ba3aa68c17eaa9431ca6.jpg

Zatem zaczynamy zabawę od nowa, z doświadczeniem z poprzedniej konsoli taplanko będzie przyjemnością. I tym razem już wszystko, na wszystkich dodatkowych mapkach a nie tylko tych z podstawki. Ciekawy jest też tryb realistyczny, z kupowaniem paliwa, płaceniem za naprawy. No ciekawe kto się odważy.. :)

• Plusik 2
Opublikowano

Hardcore spoko, ale trzeba uważać bo można sobie uwalić grę jak się skończy wszędzie paliwo i zabraknie hajsu. Trzeba wtedy zaczynać od nowa, a SnowRunner to nie rogalik i progres trochę trwa.

• Plusik 1
Opublikowano

Kiedyś oglądałem na YT taką serię, w której koleś ogrywał grę na hardcorze. Wszystko sprowadza się do cierpliwości i niemal wzorowego planu działania. No, ale wiadomo, że w tej grze o fatalny w skutkach błąd nie trudno. 

• Plusik 1
Opublikowano

Tryb hardkor to pewnie trzeba z jakimś notesem rozgrywać gdzie wszystko rozpisane ile na co powinno pójść. Ale jest właśnie to co mówiliście - za wyciułane grosze kupujesz np Koloba, zabierasz wielkogabarytowy transport, po czym następuje spektakularny wypadek, gdzie cały zestaw spada z klifu i ulega uszkodzeniu, w autach serwisowych kończy się paliwo, kasa przepada i dupa blada. Game Over, man! Game Over!

Screenshot_20220604-035412_Facebook.thumb.jpg.bc36a9ec41c447119ea90887534176cf.jpg

A z innej beczki - ludkowie na fejsbukach i redditach płaczą że w wersji PS5 mody im nie działają, że poznikało to co było w z modami związane a nawet to co powiązane z zakupionymi sezonami. Ale sami twórcy pisali że mody też muszą być updejtowane przed przejściem na next gen.

Screenshot_20220604-035442_Facebook.thumb.jpg.f8cb3d3174f8ed5b476494fe4fd69cdf.jpg

No cóż, nigdy nie byłem zwolennikiem modów w SR, raz jedynie przejrzałem ich listę i nie znalazłem nic ciekawego. W tej grze jestem akurat konserwatystą i antymoderem.

Początek gry na PS5 jest prostszy bo dostępne są już pojazdy z sezonów np Bandit, Khan - bączek oraz kilka innych cięższych sprzętów.

18129ba195856-screenshotUrl.thumb.jpg.313beea730243fff4980840a2231ac42.jpg

Patrząc na ilość dostępnych obecnie map w vanilii to spokojnie pyknie +/-800h w błocie i śniegu, skoro wcześniej miałem nastukane około 400 godzin na trzech pierwszych mapach.

Ta gra daje mi więcej radochy niż te wszystkie Elden Ringi i Horajzony razem wzięte!

• Plusik 1
Opublikowano
6 hours ago, Michał102 said:

Ja jestem zawiedziony oprawą tej niby next gen wersji. Na XSX jakieś to takie rozmazane jakby w 720p chodziło, no i widać pop up na płotkach itp. Na plus jedynie 60 klatek

No niestety gra z auto hdrem przed patchem wyglądała lepiej, popup jest komiczny w niektórych momentach, miejmy nadzieję ogarna to jeszcze. Tak samo jak dodanie hdra z prawdziwego zdarzenia. 

Opublikowano

Co-op robiłem dawno temu, gdzieś na początku przygody z SR na ps4 ale teraz to nie wiem, trzeba by obczaić. 

1814d40b48035-screenshotUrl.thumb.jpg.1745c9add4c4cc5220f0304349191685.jpg

Przetestowałem LandRovery z dlc, zwłaszcza 90-kę, która od dzieciaka jest jedną z moich ulubionych terenówek. No i przyznam że na oponach błotnych, z dodatkiem na dachu samochodzik jest OP. Duuużo lepszy od Khana - bączka bo LR ma bazowy zbiornik 80l (Khan znerfiony został do 40) plus 100l z bagażnika dachowego! Na trasie zużywa jakieś siuchowe ilości paliwa i całkiem możliwe by było przejechanie nim trzech lub czterech map na wskroś na jednym baku :) W terenie radzi sobie super i rwie do przodu jak szalony.

Mam nadzieję że tak zostanie i nowe updejty nie zmniejszą mu zbiornika o połowę.

Opublikowano

Mały update.

Dajcie sobie spokój z tą grą przez jakiś czas, dopóki nie naprawią sejwowania na PS5. Od kilku dni, praktycznie podczas każdej sesji, glitchuje się sejwowanie, ikonka się kręci kilka-kilkanaście minut ale zapisu nie robi. Przy wyjściu z gry, wywala do dasha. Ponowne odpalenie gry cofa w progressie do zapisu sprzed "zbugowanego kręciołka". Jak ktoś nie zauważy że mu sejw glitchuje, ten może stracić nawet pare godzin rozgrywki!

Sam miałem szczęście bo zauważyłem to w porę i straciłem może ze 20 minut podczas odkrywania Tatarina i holowania popsutej ciężarówki na drugą mapę. Ludzie nawet się rozpisują o tym na FB i Reddicie:

Zatem dopóki nie naprawią tego w nowym patchu, nie tykać tej gry aby się niepotrzebnie nie denerwować. Ja poczekam, grając sobie radośnie NewGame+3 w Elden Ringu.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Informacja dla osób które używały modów i przeszły na wersję PS5, pomimo zaczęcia nowej gry na stronie mod.io na koncie nadal widnieją przypisane mody które subskrybowaliśmy a jeszcze nie dostały wersji na PS5. Trzeba wejść na tą stronę i ręcznie je dezaktywować. Inaczej będzie się pojawiać komunikat o błędzie związanym z modami.

A to Landki z moda.

Snowrunner_20220617200426.jpg

Snowrunner_20220617200414.jpg

Snowrunner_20220617223702.jpg

Edytowane przez rah
  • Plusik 1
Opublikowano

Te Landki są z moda? Wyglądają identyko jak te z dlc.

Gracze pokwękali, pomarudzili i wleciał hotfix, który naprawił błąd z sejwem. Wygląda na to że zmienili cykl autosejwowania w grze, po prostu gra zapisuje stan rzadziej, mniej więcej raz na 5 minut a nie w odstępach 45 sekund do minuty jak wcześniej. Co niektórzy grajkowie nadal zgłaszają problemy ale FIRMA chyba naprawia to manualnie po otrzymaniu kodu KSV-coś tam, który jest indywidualny dla każdego gracza.

18184bb768045-screenshotUrl.thumb.jpg.d6c4dc641bf8e20bff8ee6abdb4bc117.jpg

Po testach z Tatarinem i kilku zadaniach wszystko śmiga elegancko, jak zawsze powinno. Zatem chyba można wrócić do gry, o ile czegoś znów nie spierdzielą podczas dodawania nowego contentu.

• Plusik 1
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 1.06.2021 o 17:29, Szajka napisał:

Antarctic to gufno obesrane. Skręcanie tym na pochyłościach bocznych kończy się wywrotka w 98% przypadkow.

Ale to przecież lodołamacz i na Amur i Jeziorze Kovd robi robotę :)

W dniu 3.06.2022 o 14:14, SebaSan1981 napisał:

Pousuwałem sejwy z ps4 i ps5 SnowRunnera przetransferowane na konsolę, zacząłem od nowa i trofiki działają! Giera chodzi płynnie, loadingi są króciutkie.. tylko gdzie są dzikie zwierzaki i ruch w okolicy gad demyt!

181297aa66395-screenshotUrl.thumb.jpg.568d3b6a3b36ba3aa68c17eaa9431ca6.jpg

Zatem zaczynamy zabawę od nowa, z doświadczeniem z poprzedniej konsoli taplanko będzie przyjemnością. I tym razem już wszystko, na wszystkich dodatkowych mapkach a nie tylko tych z podstawki. Ciekawy jest też tryb realistyczny, z kupowaniem paliwa, płaceniem za naprawy. No ciekawe kto się odważy.. :)

Azov + cysterna z paliwem i na realistycznym można działać :)

Edytowane przez Miki_z_Afryki
Błąd w wyrazie
  • Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
17 hours ago, Kaczi said:

Nie wiem dlaczego ale ta wersja z gamepassa wydaje się okrojona graficznie w stosunku tej do ze steama.

Next gen update momentami bardzo okroił grafikę kosztem 60 fps, popup elementów otoczenia jest dramatyczny na poziomie kilku metrów przed pojazdem.