Skocz do zawartości

Snow*Runner

Patricko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z ciekawości, napiszcie mi, ile trzeba tak naprawdę wydać hajsu, żeby mieć całą, kompletną grę? A czytam temat, ale widzę, że tych dodatków jest tyle, co jak w Simsach XD. Nie żebym tego nie pochwalał, ale tam tyle tych season passów było, że nie wiadomo, co kupić. 

Opublikowano
Godzinę temu, messer88 napisał(a):

najpierw scoutuj mapkę, odkrywaj teren i zbieraj upgrade do pojazdów. Później mosty, zablokowane drogi, i można się zabierać za poważniejsze zadania. 

Spoko, rozumiem, ale tą ciężarówką na oponach szosowych daleko nie zajadę...

Opublikowano

Na początku napraw Fleetstara i trzymaj się asfaltowych dróg. Na zachodzie jest miasteczko gdzie jest kilka zadań, które pozwolą Ci wbić poziomy i odblokować lepsze opony. Nie jedź na północ od garażu bo tam się zakopiesz odrazu.

• Plusik 1
Opublikowano
5 godzin temu, Faka napisał(a):

Z ciekawości, napiszcie mi, ile trzeba tak naprawdę wydać hajsu, żeby mieć całą, kompletną grę? A czytam temat, ale widzę, że tych dodatków jest tyle, co jak w Simsach XD. Nie żebym tego nie pochwalał, ale tam tyle tych season passów było, że nie wiadomo, co kupić. 

350 ziko za gre z 4 year passem. W porównaniu do simsów czy cities skylines gdzie trzeba włożyć grube tysiące to wydaje się tanio. Ja chyba nawet podstawki nigdy nie skończę więc nawet nie myślę o dlc :D

image.png.b000ac63bfc2b9c1d6ce803ecff08545.png

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, genjuro napisał(a):

Spoko, rozumiem, ale tą ciężarówką na oponach szosowych daleko nie zajadę...

Ja od siebie mogę polecić ciułanie 92tysi na Azova64131 bo to jest prawdziwy gamechanger na początek przygody. A z dlc-kowych aut gorąco ale to mega gorąco polecam kupić za kilka realnych groszy TatręT813. Jest świetna, ma defaultowe opony błotne, zaraz po Zikz605R to moja druga ulubiona ciężarówka. Bardzo Ci pomoże w początkowych zadaniach

1925d9f687e72-screenshotUrl.thumb.jpg.5ac51285bfd37384fee4bb9bf704a104.jpg

Ten cieć stoi sobie i popija kawkę na balkonie jednego z budynków w mieście Żerbaj, gdzie wykonujemy kilka misji. Jest jeszcze jakiś żul siedzący na przystanku i kilka innych smaczków.

A ja tymczasem bawię się w Kazachstanie i muszę przyznać że tuż obok Amuru i Imandry to najtrudniejsza mapa ze wszystkich. Wymaga technicznej powolnej jazdy bo jest tu masa wąskich przejazdów między skałami, głazów i ostrych zakrętów.

Brutalnie to weryfikuje wszytkie długie i szerokie ciężarówki, które praktycznie nie mają szans przejechać w wielu miejscach.

Do tej mapy idealnie nadają się krótkie pojazdy z wysokim zawieszeniem typu Azov, Tajga, Tatra albo Bandit. Cała reszta się nie nadaje po zjechaniu z głównej szosy.

Opublikowano

Spodobała mi się ta Austria to wczoraj odpaliłem żeby sobie przypomnieć co i jak no i skończyłem Don. A zaraz wskoczyłem na Skandynawię, ładnie i dla odmiany dużo dróg. 

Taka Tatra to przecież overkill na te początkowe mapki, a trochę pogra i zaraz będzie miał Royala (mój się nie wywraca) czy ANK co są bdb na Alaskę czy Michigan. A z ruskich szybko dostępna Tajga albo kupić Voronka Grada. 

• Plusik 1
Opublikowano

O kurde, ale się wciągnąłem. Wczoraj grałem praktycznie cały dzień. Niesamowita dowolność w pokonywaniu zadań. Znaczy to jaką drogę obierzemy. Na razie mam dwie słabe ciężarówki i skouta pickup. Zbieram na coś lepszego w teren. Ogolnie to jeżdżę dwoma autami na raz, bo czasami wyciągają siebie nawzajem z błota :) . Dzisiaj jadę dalej ...

• Plusik 2
Opublikowano
3 godziny temu, genjuro napisał(a):

Zbieram na coś lepszego w teren.

Jak zrobisz wycieczkę na Alaskę to tam dość szybko znajdziesz fajne trucki offroad. Tylko dobrze też mieć np Fleetstara już zrobionego upgradami, albo White Western Stara. 

• Dzięki 1
Opublikowano
9 godzin temu, Boomcio napisał(a):

Alaska potrafi skutecznie zniechęcić i niestety znużyć :/

teraz już ogrywam tylko letnie - błotne - kamienne mapy.

Poczekaj aż odpalisz Pola. Cztery niby czillowe mapy ale trzeba sporo odpoczywać pomiędzy sesjami na nich, bardzo szybko nużą. Sporo misji z targaniem bel siana i żniwami - ale za to dwie misje respawnują się i można na nich farmić hajs, tylko że to czasochłonne.

192683456df62-screenshotUrl.thumb.jpg.78411e7c26424d676ccfbf98d66964dd.jpg

Pozdro z Kazachstanu i.. powodzenia z kontrakcie z wyciąganiem naczepy przemysłowej z samego dołu kopalni do pobliskiego centrum logistycznego. Dystans niewielki ale ja pi**dolę! Trasa dojebana poziomem trudności jak niektóre misje na Amurze. Głazy, kamienie, skalne pólki, ciasne zakręty - bawiłem się dziś z tą misją od popołudnia. Ba, mogę nawet stwierdzić że to najtrudniejsza nieśniegowa i niebłotna misja ze wszystkich DLC.

Tak więc miłego wydobywania haha :obama:

Opublikowano

Czasami jest dziwnie z dostarczaniem materiałów. Robię zadanie z osuwiskiem, czyli mam na miejsce dostarczyć metalowe bale i materiały serwisowe. Jadę z balami, podjeżdżam na miejsce i nie mogę zrzucić ładunku, tak by mi go odhaczylo, dlaczego?

Opublikowano

Czasami trzeba zrzucać materiały w odpowiedniej kolejności, albo chcesz zrzucić ładunek w złym punkcie albo.. masz aktywną inną misję i dlatego nie możesz zrzucić. W grze jest taka "mechanika" że jak podróżujesz pomiędzy mapami to w czasie podróży zamienia Ci ZWYKŁE misje na te powiązane z mapą na której jesteś. Jeśli masz przykładowo zwykłą misję (nazwy map i misji zmyśliłem na potrzeby przykładu) "Lanolina w potrzebie" na mapie Farma Orsona i pojedziesz na mapę Muminkowo to jak na niej będziesz, to przełączy Ci na jakaś misję stamtąd np "Wóz panny Migotki". I za każdym razem jak podróżujesz między mapami  będziesz miał przełączane misje na te powiązane z mapą. Za każdym razem musisz prawdzać, które zadanie masz aktywne.

Inaczej jest w przypadku kontraktów, tych dużych misji. Na której mapie byś nie był, one zawsze będą aktywne i nie będą się zmieniać podczas podróży.

Jeśli grasz na trofiki to jeden może być missable albo trudny do odtworzenia w dalszej części gry. To ten z podoszeniem ciężkiej naczepy cysterny dźwigiem. Na mapie w Michigan masz przy stacji benzynowej taką dużą naczepę z paliwem. Zanim odwieziesz ją tam, gdzie prosi zadanie, podjedź tam dźwigiem i podnieś ją na wysokość 6 metrów to Ci trofik wpadnie. To samo z trofikiem z jazdą pojazdem na przebitych wszystkich kołach. Obok pierwszego garażu jaki odkrywasz w grze, masz złomka do naprawy (Fleetstara o ile dobrze pamiętam).

Zanim go zaciągniesz do garażu, zrób kilka okrążeń na parkingu na "flakach" to Ci inny trofik wpadnie. Jak to przegapisz to kolejna szansa na jazdę na czterech kapciach pojawi się dopiero gdzieś w ruskim Tajmyrze gdzie był podobny pojazd do naprawy.

Ale to wszystko tylko w przypadku jak zależy Ci na platynie czy trofeach. Jak ich nie wbijasz to wyjebongo :teehee:

• Plusik 1
Opublikowano

Dostarczanie materiałów czasami nie jest oczywiste ale spokojnie wszystko ogarniesz. Ostatnio miałem tak z sekcjami torów na Donie. Wiozę i mam na miejscu dźwig do rozładunku, zrzucam na żółte pole i nic. Oczywiście po tym trzeba było jeszcze wjechać pojazdem w to pole xD. 

Opublikowano

Hej ho! Opowieści growych ciąg dalszy. Z jakiegoś powodu lubię bardzo pisać o tej grze, mam nadzieję że nie zanudzam.

Misja z naczepą przemysłową miała swój ciąg dalszy. Twórcy gry w swym geniuszu umyślili sobie że tą samą naczepę zawieziemy z centrum logistyki do.. drugiej kopalni! Zaiste cudowy zwrot akcji, sama droga i misja była tak samo trudna jak poprzednia bo droga na krawędziach klifów w kopalni zapadała się pod ciężarem pojazdów.

1926e18621711-screenshotUrl.thumb.jpg.7ac351475d65b6d4a03b436c6ecfcc97.jpg

Jako wsparcie użyłem Tatarina, "poddziobywując" naczepę w najbardziej krytycznych momentach gdy była bliska upadku w przepaść. Po ponad dwóch godzinach udało się zadanie wykonać ale stresu było sporo.

1926e1844f336-screenshotUrl.thumb.jpg.518de94f9d8080a2f0585fc956f3fc72.jpg

Bardzo tam uważajcie! Mała nieostrożność i cały zestaw może spaść w dół, widziałem kilka takich fakapów na snowrunnerowym fanpejdżu na fejsie.

Nowym pojazdem dostępnym do odblokowania w Kazachstanie jest PLAD.

1926e1830e284-screenshotUrl.thumb.jpg.83cc5a981b9b7ced20a90143af4cdc35.jpg

Ciężarówka bardzo mile mnie zaskoczyła, to chyna najlepszy pojazd na kamieniste pełne głazów drogi. Przejeżdża przez nie jak przez masło. Ma także dobrze ustawiony balans i środek ciężkości przez co jest bardzo stabilny i trudno go wywrócić na bok. 

Ma średniej wielkości bak na paliwo ale właściwości jezdne rekompensują to w zupełności.

• Plusik 3
  • Lubię! 2
Opublikowano

Z ciekawości zapytam, gracie na padzie, czy kierce? Ja mam możliwość na tym i na tym. G29 Logitecha sprawdza sie super. Do tego mam shifter do zmiany biegów i jest git. Gram z kolei na padzie jak mi się nie chce kierownicy rozstawiać 

Opublikowano

Za mały bak, piździarna maska, mało modyfikacji, ogólnie przerost formy nad treścią. Dobry jedynie do targania kłód a i to nie zawsze. Ogólnie próbowałem wszystkich Pacificów i wszystkie sprzedałem. Podobnie było z ANK, oba niby spoko ale wywrotne, nie nadawały się do większości map.

Opublikowano

ANK dla mnie bardzo dobry minus jedynie mały bak i awd always on. Teraz po Kanadzie śmigają a często je biorę na hol pod Kenwortha jako slot na cargo zamiast przyczepy, a na miejscu docelowym coś innego robią później to mało L tak nie przeszkadza. 

16 minut temu, SebaSan1981 napisał(a):

Dobry jedynie do targania kłód a i to nie zawsze.

no właśnie chyba tylko na prostej drodze albo lekkim błocie to da rade. Lekka górka i to na pierwszej mapie wysiada bo z ciekawości na Michigan się tym wróciłem. Taki Paystar 5600 zrobi wszystko lepiej i dalej zajedzie. A drugi Pacific już spoko, tzn wole inne trucki ale można nim normalnie drewno przewozić. Jakbym się nie ograniczał używaniem tylko amerykańskich trucków na zachodnich mapach to wiadomo że ruskie by to wszystko lepiej robiły. 

Dziś se pojadę chyba po Macka Defense zobaczymy co to będzie. 

• Plusik 1
Opublikowano

Ja grałem na kierze trochę i wczuwka jest 120%, zwłaszcza jak jakoś sensownie zmapuje się skrzynie biegów pod prawdziwy lewarek, aczkolwiek momentami jest po prostu dużo trudniej niż na padzie. Jak ktoś ma kierkę i tak to warto, ale kupować tylko do SR to nie.

Opublikowano

Świetny dla mnie ten sezon 10 w Kanadzie. Piękne zielone mapki i ciekawe trasy, dość spokojnie się jeździ. 

kE4ne6y.jpeg

Nowe zabawki znalezione i to bardzo solidne dodatki do floty. Teraz można się zabrać za poważniejsze kontrakty. 

it0DAfA.jpeg

• Plusik 1