elvis004 293 Opublikowano 2 czerwca 2022 Opublikowano 2 czerwca 2022 Pytanie czy brak pop up trophy w wersji na PS5 po ściągnięciu save z PS4 to bug, czy celowe działanie deva. Cytuj
SebaSan1981 3 584 Opublikowano 2 czerwca 2022 Opublikowano 2 czerwca 2022 Zdaje się że trofiki na ps5 trzeba wbijać od nowa. Przeniesienie sejwa nic nie daje. Cytuj
Patricko 1 403 Opublikowano 2 czerwca 2022 Autor Opublikowano 2 czerwca 2022 Pisałem to kilka postów wyżej Cytuj
SebaSan1981 3 584 Opublikowano 3 czerwca 2022 Opublikowano 3 czerwca 2022 Pousuwałem sejwy z ps4 i ps5 SnowRunnera przetransferowane na konsolę, zacząłem od nowa i trofiki działają! Giera chodzi płynnie, loadingi są króciutkie.. tylko gdzie są dzikie zwierzaki i ruch w okolicy gad demyt! Zatem zaczynamy zabawę od nowa, z doświadczeniem z poprzedniej konsoli taplanko będzie przyjemnością. I tym razem już wszystko, na wszystkich dodatkowych mapkach a nie tylko tych z podstawki. Ciekawy jest też tryb realistyczny, z kupowaniem paliwa, płaceniem za naprawy. No ciekawe kto się odważy.. 2 Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 3 czerwca 2022 Opublikowano 3 czerwca 2022 Pewnie ja się odważe, bo jak grać od początku to chociaż podnieść sobie wyzwanie. Cytuj
Patricko 1 403 Opublikowano 3 czerwca 2022 Autor Opublikowano 3 czerwca 2022 Hardcore spoko, ale trzeba uważać bo można sobie uwalić grę jak się skończy wszędzie paliwo i zabraknie hajsu. Trzeba wtedy zaczynać od nowa, a SnowRunner to nie rogalik i progres trochę trwa. 1 Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 3 czerwca 2022 Opublikowano 3 czerwca 2022 Kiedyś oglądałem na YT taką serię, w której koleś ogrywał grę na hardcorze. Wszystko sprowadza się do cierpliwości i niemal wzorowego planu działania. No, ale wiadomo, że w tej grze o fatalny w skutkach błąd nie trudno. 1 Cytuj
SebaSan1981 3 584 Opublikowano 4 czerwca 2022 Opublikowano 4 czerwca 2022 Tryb hardkor to pewnie trzeba z jakimś notesem rozgrywać gdzie wszystko rozpisane ile na co powinno pójść. Ale jest właśnie to co mówiliście - za wyciułane grosze kupujesz np Koloba, zabierasz wielkogabarytowy transport, po czym następuje spektakularny wypadek, gdzie cały zestaw spada z klifu i ulega uszkodzeniu, w autach serwisowych kończy się paliwo, kasa przepada i dupa blada. Game Over, man! Game Over! A z innej beczki - ludkowie na fejsbukach i redditach płaczą że w wersji PS5 mody im nie działają, że poznikało to co było w z modami związane a nawet to co powiązane z zakupionymi sezonami. Ale sami twórcy pisali że mody też muszą być updejtowane przed przejściem na next gen. No cóż, nigdy nie byłem zwolennikiem modów w SR, raz jedynie przejrzałem ich listę i nie znalazłem nic ciekawego. W tej grze jestem akurat konserwatystą i antymoderem. Początek gry na PS5 jest prostszy bo dostępne są już pojazdy z sezonów np Bandit, Khan - bączek oraz kilka innych cięższych sprzętów. Patrząc na ilość dostępnych obecnie map w vanilii to spokojnie pyknie +/-800h w błocie i śniegu, skoro wcześniej miałem nastukane około 400 godzin na trzech pierwszych mapach. Ta gra daje mi więcej radochy niż te wszystkie Elden Ringi i Horajzony razem wzięte! 1 Cytuj
Patricko 1 403 Opublikowano 4 czerwca 2022 Autor Opublikowano 4 czerwca 2022 Z modów jedyne co mi się podobało to podniesione zawieszenie do 10 kołowego Azova. Uwielbiam tą ciężarówkę, ale jest cholernie niska. Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 4 czerwca 2022 Opublikowano 4 czerwca 2022 Do tego Azova dodali aktywne zawieszenie, także nie trzeba już modów. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 4 czerwca 2022 Opublikowano 4 czerwca 2022 Szkoda, że nie dodali nowych trofików pod te wszystkie sezony DLC Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 5 czerwca 2022 Opublikowano 5 czerwca 2022 Ja jestem zawiedziony oprawą tej niby next gen wersji. Na XSX jakieś to takie rozmazane jakby w 720p chodziło, no i widać pop up na płotkach itp. Na plus jedynie 60 klatek Cytuj
Bartg 5 468 Opublikowano 5 czerwca 2022 Opublikowano 5 czerwca 2022 6 hours ago, Michał102 said: Ja jestem zawiedziony oprawą tej niby next gen wersji. Na XSX jakieś to takie rozmazane jakby w 720p chodziło, no i widać pop up na płotkach itp. Na plus jedynie 60 klatek No niestety gra z auto hdrem przed patchem wyglądała lepiej, popup jest komiczny w niektórych momentach, miejmy nadzieję ogarna to jeszcze. Tak samo jak dodanie hdra z prawdziwego zdarzenia. Cytuj
Patricko 1 403 Opublikowano 5 czerwca 2022 Autor Opublikowano 5 czerwca 2022 Przy ich ruchach to tak z pół roku lekko. Cytuj
gtfan 3 212 Opublikowano 7 czerwca 2022 Opublikowano 7 czerwca 2022 (edytowane) . Edytowane 5 listopada 2023 przez gtfan Cytuj
SebaSan1981 3 584 Opublikowano 10 czerwca 2022 Opublikowano 10 czerwca 2022 Co-op robiłem dawno temu, gdzieś na początku przygody z SR na ps4 ale teraz to nie wiem, trzeba by obczaić. Przetestowałem LandRovery z dlc, zwłaszcza 90-kę, która od dzieciaka jest jedną z moich ulubionych terenówek. No i przyznam że na oponach błotnych, z dodatkiem na dachu samochodzik jest OP. Duuużo lepszy od Khana - bączka bo LR ma bazowy zbiornik 80l (Khan znerfiony został do 40) plus 100l z bagażnika dachowego! Na trasie zużywa jakieś siuchowe ilości paliwa i całkiem możliwe by było przejechanie nim trzech lub czterech map na wskroś na jednym baku W terenie radzi sobie super i rwie do przodu jak szalony. Mam nadzieję że tak zostanie i nowe updejty nie zmniejszą mu zbiornika o połowę. Cytuj
SebaSan1981 3 584 Opublikowano 17 czerwca 2022 Opublikowano 17 czerwca 2022 Mały update. Dajcie sobie spokój z tą grą przez jakiś czas, dopóki nie naprawią sejwowania na PS5. Od kilku dni, praktycznie podczas każdej sesji, glitchuje się sejwowanie, ikonka się kręci kilka-kilkanaście minut ale zapisu nie robi. Przy wyjściu z gry, wywala do dasha. Ponowne odpalenie gry cofa w progressie do zapisu sprzed "zbugowanego kręciołka". Jak ktoś nie zauważy że mu sejw glitchuje, ten może stracić nawet pare godzin rozgrywki! Sam miałem szczęście bo zauważyłem to w porę i straciłem może ze 20 minut podczas odkrywania Tatarina i holowania popsutej ciężarówki na drugą mapę. Ludzie nawet się rozpisują o tym na FB i Reddicie: Zatem dopóki nie naprawią tego w nowym patchu, nie tykać tej gry aby się niepotrzebnie nie denerwować. Ja poczekam, grając sobie radośnie NewGame+3 w Elden Ringu. 1 Cytuj
eloszki 109 Opublikowano 17 czerwca 2022 Opublikowano 17 czerwca 2022 Czyli widzę, ze developer dalej w formie - tak samo jak na premierę na ps4 …Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
rah 153 Opublikowano 19 czerwca 2022 Opublikowano 19 czerwca 2022 (edytowane) Informacja dla osób które używały modów i przeszły na wersję PS5, pomimo zaczęcia nowej gry na stronie mod.io na koncie nadal widnieją przypisane mody które subskrybowaliśmy a jeszcze nie dostały wersji na PS5. Trzeba wejść na tą stronę i ręcznie je dezaktywować. Inaczej będzie się pojawiać komunikat o błędzie związanym z modami. A to Landki z moda. Edytowane 19 czerwca 2022 przez rah 1 Cytuj
SebaSan1981 3 584 Opublikowano 21 czerwca 2022 Opublikowano 21 czerwca 2022 Te Landki są z moda? Wyglądają identyko jak te z dlc. Gracze pokwękali, pomarudzili i wleciał hotfix, który naprawił błąd z sejwem. Wygląda na to że zmienili cykl autosejwowania w grze, po prostu gra zapisuje stan rzadziej, mniej więcej raz na 5 minut a nie w odstępach 45 sekund do minuty jak wcześniej. Co niektórzy grajkowie nadal zgłaszają problemy ale FIRMA chyba naprawia to manualnie po otrzymaniu kodu KSV-coś tam, który jest indywidualny dla każdego gracza. Po testach z Tatarinem i kilku zadaniach wszystko śmiga elegancko, jak zawsze powinno. Zatem chyba można wrócić do gry, o ile czegoś znów nie spierdzielą podczas dodawania nowego contentu. 1 Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 26 czerwca 2022 Opublikowano 26 czerwca 2022 Fajnie to wygląda po tych łatkach pod Ps5 Cytuj
Boomcio 4 054 Opublikowano 10 sierpnia 2022 Opublikowano 10 sierpnia 2022 Babrania się w błocie ciąg dalszy sezon 5 aktualnie. Wyładniała ta gra, a i technicznie bez zarzutów. 2 Cytuj
Miki_z_Afryki 1 Opublikowano 15 września 2022 Opublikowano 15 września 2022 (edytowane) W dniu 1.06.2021 o 17:29, Szajka napisał: Antarctic to gufno obesrane. Skręcanie tym na pochyłościach bocznych kończy się wywrotka w 98% przypadkow. Ale to przecież lodołamacz i na Amur i Jeziorze Kovd robi robotę W dniu 3.06.2022 o 14:14, SebaSan1981 napisał: Pousuwałem sejwy z ps4 i ps5 SnowRunnera przetransferowane na konsolę, zacząłem od nowa i trofiki działają! Giera chodzi płynnie, loadingi są króciutkie.. tylko gdzie są dzikie zwierzaki i ruch w okolicy gad demyt! Zatem zaczynamy zabawę od nowa, z doświadczeniem z poprzedniej konsoli taplanko będzie przyjemnością. I tym razem już wszystko, na wszystkich dodatkowych mapkach a nie tylko tych z podstawki. Ciekawy jest też tryb realistyczny, z kupowaniem paliwa, płaceniem za naprawy. No ciekawe kto się odważy.. Azov + cysterna z paliwem i na realistycznym można działać Edytowane 15 września 2022 przez Miki_z_Afryki Błąd w wyrazie 1 Cytuj
Kaczi 822 Opublikowano 25 września 2022 Opublikowano 25 września 2022 Nie wiem dlaczego ale ta wersja z gamepassa wydaje się okrojona graficznie w stosunku tej do ze steama. Cytuj
Bartg 5 468 Opublikowano 26 września 2022 Opublikowano 26 września 2022 17 hours ago, Kaczi said: Nie wiem dlaczego ale ta wersja z gamepassa wydaje się okrojona graficznie w stosunku tej do ze steama. Next gen update momentami bardzo okroił grafikę kosztem 60 fps, popup elementów otoczenia jest dramatyczny na poziomie kilku metrów przed pojazdem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi