milan 7 022 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 14 minut temu, szczudel napisał: Nikogo na siłę nie będę przekonywał, ze to zły film jest, bo to nie prawda. Jednak czuć, że względem poprzednich Avengers (czy to IW czy Ultrona itp) film skręcił w trochę innym kierunku i nie do końca mi się to podoba. No i chyba nikt nie bedzie nikogo przekonywał że film musi się podobać, tylko po prostu na ch,uj te bzdury wypisywać. Jak widac masz argumenty inne niż "w filmie była jedna smieszna scena". To nie jest film zycia by walczyć o niego jak o ziemie, popcorniak o superbohaterach z przebłyskami, nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza
szczudel 146 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Gwoli ścisłości zareagowałem na "ryczenie ze śmiechu". Nie pisałem i nie popierałem tezy jakoby była tylko jedna scena. Oczywiście na wszystkich wymienionych przez Ciebie scenach jak i masie innych się śmiałem ale do wybuchu niekontrolowanego śmiechu blisko mi było tylko raz i to przez "Heil Hydra", które mnie rozbawiło przez wzgląd na komiksy i to co się działo z Capem po tym jak tesseract go lekko "przepisał". Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 To u mnie akurat na heil hydra nie było ryczenia, zdecydowanie na akcji z powrotami Scotta i wielu innych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 To ja tylko dodam od siebie: oceniam Endgame na solidne 7/10. Niestety, im dłużej myslę o tym filmie, tym coraz częsciej przypominam sobie o dziurach w scenariuszu. Przypomniało mi się, jak Stark, oraz Starożytna ostrzegają postaci przed konsekwencjami podróży w czasie. Nie kupuję tego, że Rogers po prostu zwraca wszystko na swoje miejsce, i wszystko wraca do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Ja będę chyba jednym z tych nielicznych, którym bardziej podobało się te dwie pierwsze godziny "nudy" niż ta ostateczna walka. Prolog, wątek podróży w czasie i wynikające z tego spotkania i rozłąki, niewymuszony humor, puszczanie oczka do fanów/easter eggi, znane postacie w nowych rolach - bardzo na plus. Wiadomo, że jak się człowiek zgłębi w scenariusz to wychodzą dziury, ale kto się tym przejmuje, w końcu to popcorniak, a nie film dokumentalny. No ale ta końcowa walka... wydaje mi się, że w IW była lepiej rozegrana. A tutaj hurr durr wrzućmy wszystkich złych, a potem nagle wyskakujących z portali tych dobrych. Ja rozumiem, że koniec końców tak to musieli zakończyć i przy okazji zrobić laskę wszystkim fanom, ale szło to ciekawiej jakoś przedstawić. I jeszcze ta scena poprzedzająca jak kapitan ameryka sam stoi przeciwko całemu złu... dobrze, że chociaż hymnu usa nie puścili Ogólnie nie zawiodłem się, film gorszy od IW, ale tego się akurat spodziewałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
szczudel 146 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 BTW: Spoiler Pierwszy Stark już wtym sezonie padł, w poniedziałek dołączą kolejni? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Wlasnie mi sie przypomniala glupota wieksza od girl power, Hawkeye ktory nie ma zadnych mocy, zamiast siedziec w dziurze z rekawica, to sie z nia w(pipi)il w sam srodek bitwy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 7 minut temu, Solderowy123 napisał: To ja tylko dodam od siebie: oceniam Endgame na solidne 7/10. Niestety, im dłużej myslę o tym filmie, tym coraz częsciej przypominam sobie o dziurach w scenariuszu. Przypomniało mi się, jak Stark, oraz Starożytna ostrzegają postaci przed konsekwencjami podróży w czasie. Nie kupuję tego, że Rogers po prostu zwraca wszystko na swoje miejsce, i wszystko wraca do normy. Filmy o podróżach w czasie mają to do siebie, że im bardziej się zagłębiasz tym więcej nieścisłości i znaków zapytania. Najlepiej przyjąć konwencję tak jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 O wyszła już ostatnia część? Teraz można spokojnie wszystkie obejrzeć a ani jednego nie widziałem bo mi ta seria zwisała. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Dobry film, ale efektu wow nie zaobserwowalem. Troche zenua, choc smieszna, z Thorem ale filmu nie bede pamietal jutro. IW kosa. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 2 minuty temu, Shen napisał: Wlasnie mi sie przypomniala glupota wieksza od girl power, Hawkeye ktory nie ma zadnych mocy, zamiast siedziec w dziurze z rekawica, to sie z nia w(pipi)il w sam srodek bitwy. No ale to film o superbohaterach, normalnie przeciez wdówka i gosc ze skrzydłami powinni trafić na ojom po pierwszym lepszym uderzeniu w morde. W komiksach raczej tez wchodzą w sam środek walki. To nie jest watchmen że chcą urealnić bohaterów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Fajny feature w Google Wpiszcie Thanos i kliknijcie w rękawicę. 1 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Najśmieszniejszy to był Bucky grzejący z karabinka w środku tej zadymy. A ta azjatycka wendeta hołkaka była tak randomowa, że aż urocza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 hawkeye to ogolnie najbardziej zbyteczna postac w tym całym filmie. random z łukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Po atencji z rodzinką w Ultronie jest dla mnie kompletnie nie oglądalny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 8 minut temu, Rudiok napisał: Fajny feature w Google Wpiszcie Thanos i kliknijcie w rękawicę. Uwielbiam takie easter eggi. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 25 minut temu, Shen napisał: Wlasnie mi sie przypomniala glupota wieksza od girl power, Hawkeye ktory nie ma zadnych mocy, zamiast siedziec w dziurze z rekawica, to sie z nia w(pipi)il w sam srodek bitwy. Już takie czepianie się na wyrost - i co miał tam siedzieć i czekać na zwycięzców bitwy? Już pomijam to, że nie był sam, tylko z Nebulą i Gamorą. A co do sceny girl power to dla mnie była bekowa. W sensie nie śmiałem się z tych silnych, niezależnych kobiet, ale z tego, że po cholerę kapitan marvel potrzebna jest jakakolwiek obstawa (nawet jakby dostała ochronę od samych samców), jak dosłownie przed chwilą nic sobie nie robiła z nawalającego do niej statku i rozwaliła go w trymiga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Dlaczego kapitan marvel nie nałożyła rękawicy w momencie jak dostała ją od Spider Mana? W sumie, jest chyba na poziomie Thanosa bo dobrze sobie z nim radziła. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Z tego samego powodu, dla którego Lois Lane wyrzuciła do wody włócznię. Baby ach te baby Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 No Lois wy(pipi)ała włócznię żeby Superman nie czuł kryptonitu z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Nie zakładała, bo później musiałaby ją ściągać. Ja już bardziej bym się doczepił do tego, że w IW Thanos nie może powstrzymać Stormbreakera przy użyciu rękawicy, a tutaj sobie robi z Thorem i resztą co chce mając tylko miecz czy co to za broń była. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Imo największa dziura scenariuszowa - jakim cudem Nebula z przeszłości przetransportowała przez wehikuł czasu cały statek z ogromną armią i to bez pomocy tego czerwonego 'eliksiru' pyma? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Dunno, zakładam że w Thor z IW to Thor w swoim Primie, a ten z Endgame to taki wesoły pijus i tyle. No ale w sumie racja. Stark miał 5 lat na ulepszanie zbroi a też oklep zbierał. Tylko ten biedny kapitan ciągnął ekipę. Eden Hazard Avengersów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 168 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 11 minut temu, MBeniek napisał: Imo największa dziura scenariuszowa - jakim cudem Nebula z przeszłości przetransportowała przez wehikuł czasu cały statek z ogromną armią i to bez pomocy tego czerwonego 'eliksiru' pyma? Właśnie to mnie zastanawia - jeszcze widzieliśmy jak dała Thanosowi 1 FIOLKE! (Gdzie każdy avengers zużywał jedną na powrót, a tu (pipi)... przeniosła statek z tysiącami ziomków jedną fiolką xDD Nawet Kapitan w bazie wykradł dwie dla siebie i Starka aby mogli wrócić). Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Godzinę temu, Krystyna JJanda napisał: O wyszła już ostatnia część? Teraz można spokojnie wszystkie obejrzeć a ani jednego nie widziałem bo mi ta seria zwisała. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi