Bigby 4 743 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Tylko co to tak naprawdę zmieni jak się gra nazywa? Starego Asasyna jak nie było tak nie będzie. Chyba że chodzi ci o uwolnienie się od "kajdan" współczesności, konfliktu templariusze vs asasyni i pradawnych, magicznych artefaktów. Ale mówiąc w skrócie: oczywiście chodzi o rozpoznawalność marki. 1 Cytuj
lukas_k96 310 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Opublikowano 30 kwietnia 2020 9 minut temu, MAJOCHEY_PL napisał: Ja to inaczej odbieram- wszystko fajnie, aledlaczego nie odetną się od tego assassyna wreszcie? Kierunek super, ale inne/nowe uniwersum please! A nie znowu ukryte w dupie ostrze, animatrix cxy jakiś tam inny matrix i słodkie pierdy. Łatwiej sprzedać grę jako "Assassin`s Creed", czyli pod skrzydłami bardzo rozpoznawalnej marki. Budowanie nowego brandu to nie taki prosty proces. Generalnie odcinają się od tego asasyna coraz bardziej, ale nadal jakoś wkładają te pojedyncze elementy znane z poprzednich gier. Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Zapowiada się bardzo fajnie, ciekawe tylko czy znów na ekranie będzie milion znaczników. Cytuj
SlimShady 3 438 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Od mapy z ospą mogliby już powoli odchodzić. Cytuj
Boomcio 4 155 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Godzinę temu, Bigby napisał: Tylko co to tak naprawdę zmieni jak się gra nazywa? Mówię o CAŁKOWICIE nowym uniwersum. Lubię gry Ubi i staram się kupować je na premierę, bo wiem, że będę bawił się dobrze. Ale nowa/odmienna produkcja chyba wymagała by od nich zbyt wiele nakładu, więcej niż tylko "nakładka" na Odysey, poza tym assassynami by na kilometr pachniała. Mimo wszystko chciał bym coś nowego od nich i właśnie w epoce Wikingów. Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Ja kiedyś chciałem coś w pirackich realiach od Rockstar, później Disney miał robić swoją Armadę, a gierkę i tak dostarczyło mi UBI, kij że z "nakładką asasyna" - bawiłem się świetnie, a wręcz uważam, że super wkomponowali motyw bractwa do tamtej odsłony i nie mogę się doczekać, by samemu przekonać się, jak to będzie wyglądało w Valhalli. Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Potwierdzone że gameplay zobaczymy 7 maja na inside xbox Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Pięknie. Moją pierwszą grą zakupioną razem z PS4 było Black Flag Więc z nową konsolą zakupie Valhalle To będzie piękne wejście w 9 generacje. 2 Cytuj
Kmiot 13 860 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Tematyką mnie kupili. Aczkolwiek wersja na obecną generację pewnie mnie już nie zainteresuje. Ogólnie czyżby gra miała być dostępna na launch next genów? Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Opublikowano 30 kwietnia 2020 1 minutę temu, u55r napisał: Moją pierwszą grą zakupioną razem z PS4 było Black Flag U mnie też MMarktowy zestawik z AC BF wleciał, jeszcze pod kasą koleś chciał się ze mną na Battlefielda 4 wymienić XD Cytuj
XM. 11 035 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Opublikowano 30 kwietnia 2020 11 minut temu, Kmiot napisał: Tematyką mnie kupili. Aczkolwiek wersja na obecną generację pewnie mnie już nie zainteresuje. Ogólnie czyżby gra miała być dostępna na launch next genów? Tak, Będzie na premierę obu nextgenow. 1 Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Gra ma chodzic w 4k na SEXie. Nie wiadomo jeszcze ile fpsow. Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Jaram się, chyba wleci day one cyfra na koxa z darmowym upgradem na sexa Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 1 maja 2020 Opublikowano 1 maja 2020 5 godzin temu, YETI napisał: Zapowiada się bardzo fajnie, ciekawe tylko czy znów na ekranie będzie milion znaczników. Już od dwóch części nie ma. HUD można siebie ustawić na minimalistyczny i jest gitarka. Cytuj
mario10 548 Opublikowano 1 maja 2020 Opublikowano 1 maja 2020 Zapowiada się ciekawie, zmiana klimatu na wikingów jak dla mnie na plus Obawiam się jednak, że w formule gry nic się nie zmieni, a przydałby się powiew zmian w grze. Będę obserwował i czekam na jakieś gameplaye Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 1 maja 2020 Opublikowano 1 maja 2020 (edytowane) Ej, ale czemu od 10 lat pojawia się cały czas ten sam argument, skoro w tej generacji formuła zmieniła się znacznie, szczególnie od Origins i Odyssey? Asasyny dzisiaj to nie te same gry co kiedyś przy AC II, Brotherhood czy Revelations. Dzisiaj to prawie (Origins) i pełnoprawny RPG (Odyssey). No chyba, że chodzi Ci o ubi-mapy. To to się nie zmieni, nie licz na to Ale zaraz, to też się z Origins zaczęło zmieniać. Jest oczywiście wszystkiego pełno i można dostać oczopląsu, ale mapę w Egipcie wyczyściłem z każdego ? dlatego, że było to znacznie przyjemniejsze niż kiedykolwiek w serii i pod każdym znacznikiem kryło się coś ciekawego, szczególnie ukryte przejścia itd. Na Valhalle czekam dzisiaj najbardziej niż jakiegokolwiek innego asasyna w tej generacji. Mam nadzieję, że wróci kamera z Origins, która gdy szło się powoli podjeżdżała blisko bohatera. Przechodząc się przez te wioski w Norwegii to będzie coś pięknego! Edytowane 1 maja 2020 przez - V - Cytuj
mario10 548 Opublikowano 1 maja 2020 Opublikowano 1 maja 2020 Tak głównie te mapy bo sama rozgrywa jest na prawdę fajna. Te milion znaczników na mapie to masakra. Ale na pewno będę chciał testować nową część choć to dopiero zapowiedź jak pokażą gameplaye to zawsze coś więcej będzie można wywnioskować. Cytuj
Bielik 746 Opublikowano 1 maja 2020 Opublikowano 1 maja 2020 Oj czuję, że ten assasin będzie naprawdę udany mimo oparcia szkieletu gry o current geny. Setting robi mocno, niech już z tego robią normalnego rpga bez srania po gardinach. Nawet jak będzie nayebane masa znaczników na mapie, to będzie się chciało zwiedzać ten świat. Przynajmniej u mnie to tak działało w Origins. Swoją drogą tamta gra dużo zyskiwała w HDR, czułem się jak w prawdziwym Egipcie, a wyłączając go obraz robił się pastelowy i sztuczny. Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 1 maja 2020 Opublikowano 1 maja 2020 Oglądając zwiastun czułem się jakbym widział serialowych Wikingów. Settingiem mają u mnie kupiony egzemplarz. W next-genowym wydaniu będzie kosa. Cytuj
Sebas 1 586 Opublikowano 1 maja 2020 Opublikowano 1 maja 2020 Trochę beczunia, że już w zwiastunie robią z najeżdżających Wikingów szlachetne istoty oszczędzające kobiety i dzieci ale z Ubi trzeba brać dobre ze złym Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 1 maja 2020 Opublikowano 1 maja 2020 (edytowane) Do tego odniósł się już Darby. Na szczęście w grze nie będzie do końca tak, że są tymi dobrymi, szlachetnymi a król Alfred wielkim złym. Chociaż wiadomo, że to nie Rockstar i pewnych granic nie przekroczą. Trzeba przyznać, że Ubi dobrze wyszło postawienie na wikingów. Zainteresowanie jest ogromne, patrząc choćby na same wyświetlenia. Premierowy zwiastun ma już około 14 mln wyświetleń jeśli weźmiemy pod uwagę kilka największych kanałów które go opublikowały. Teraz jeszcze niech dowalą fajnym gameplayem w przyszły czwartek i można w spokoju oczekiwać premiery. edit: https://open.spotify.com/playlist/1nRCFKvm3sU6cCVhk3yG6Y?si=CoDXtC6rR4iVWPMW1zCUqA Cała playlista utworów z ostatniego livestreamu. Edytowane 1 maja 2020 przez Bigby Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 1 maja 2020 Opublikowano 1 maja 2020 To może być mój pierwszy w życiu odpalony Assassin bo daje nadzieję na brak wiesniackiego klimatu, choć jakieś generyczne rozwiązania będa na pewno. Przypomina mi to The Vikings jeśli chodzi o ujęcia kamer, szkoda tylko, że muzyki nie robi Eivor. No, ale to nie GoW Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 1 maja 2020 Opublikowano 1 maja 2020 Źle się wyraziłem. W GoW pojawiły się dwa epickie utwory i ich autorką jest Eivor, więc żałuję, że w asasynie jej nie będzie. Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 1 maja 2020 Opublikowano 1 maja 2020 3 minuty temu, Plugawy napisał: W GoW pojawiły się dwa epickie utwory GoW ma mega słaby soundtrack, ledwo co pamiętam to tylko utwór z pierwszego pokazu gameplayu na E3 2016, a nawet nie pamiętam czy podczas rozgrywki go można usłyszeć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi