Wooyek 1 129 Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Podobno gra nie chodzi na żadnej konsoli nowej generacji w natywnym 4k https://www.google.com/amp/s/gamerant.com/assassins-creed-valhalla-not-native-4k-ps5-xbox-series-x/amp/ Ch.uj wie czy plotka czy co, ale niby ktoś tam to sprawdzał na Beyond3d Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Wygląda świetnie. W końcu widoczki w AC to nie jest żaden ważny element gry! Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 60fps super, ale wyglada gorzej niz unity 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 coooo? Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 To wersja bez patcha z podstawowego ONE z uwolnionym framerate. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Jaki uwolniony framerate. Na 100% jest lock do 30 na pastgenach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 No w sumie racja, coś mi się p(pipi)alo xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 418 Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Pany czy ja dobrze rozumuje. Pudelkowa wersja ps4 pojdzie ofkors na ps4 a po update na ps5 Pudelkowa wersja ps5 pojdzie ofkors na ps5 ale na ps4 juz nie W sensie to nie sa te same plytki rozniace sie tylko opakowaniami? Pytanie niby retardowate ale nigdzie nie moge znalesc zadnych oficjalnych info o takich rzeczach. W przypadku plyty z ps4 konsola ps5 sciaga jak rozumiem update z neta a plyta ps5 po prostu ten update juz ma fizycznie na plytce tak? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 134 Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Ależ to płynnie śmiga na XSX mmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Przypomniał mi się Rise of Tomb Raider gdy na PS4Pro przestawiłem na płynną animacje kosztem grafiki. Grałem jak poyebany. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 No tutaj co fajne, to nie trzeba będzie nic przestawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 928 Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Ale cały czas ten sam zestaw animacji, który w wielu przypadkach nie ma nic wspólnego z terenem, po którym się poruszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 (edytowane) No i ta Norwegia jakaś tak dziwna, bogowie, itp. No zero realizmu a tak serio przecież to kolejny Assassin. Tu nie ma co oczekiwać na rewelucję i nikt jej nie zapowiadał (może nastpwna w pełni next genowa część to zrobi). Chociaż tym razem mamy mega klimatyczny setting oraz sztyniutkie 60 klatek (pierwszy raz w serii), co już jest dla mnie pewną rewolucją. Edytowane 2 Listopada 2020 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 448 Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Godzinę temu, LukeSpidey napisał: Ale cały czas ten sam zestaw animacji, który w wielu przypadkach nie ma nic wspólnego z terenem, po którym się poruszamy. Jak w praktycznie każdej grze - to nie Death Stranding (ok, RDRII też robi to dobrze). Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 No ja nawet tego nie zauważyłem, ale cieszę się że nie zwracam uwagi na takie rzeczy w gierkach. Jakbym tak patrzał to zapewne podzieliłbym los ściery czy innych wypaleńców. A tak to cieszę się gierkami od 30 lat i mega czekam na nową generację oraz na nowego plynniutkiego Asisyna Wiking 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 041 Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 No ja na valhalle też mam chrapkę. Rozstałem się z serią po revelations, a setting wikingowy mocno mi leży, więc chyba idealny moment na przeproszenie się z tasiemcem ubi. Fakt, że w bundlu z sexem wychodzi jakieś 120zł za premierowe pudło w foli też pomógł Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 928 Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 45 minut temu, balon napisał: No ja nawet tego nie zauważyłem, ale cieszę się że nie zwracam uwagi na takie rzeczy w gierkach. Jakbym tak patrzał to zapewne podzieliłbym los ściery czy innych wypaleńców. A tak to cieszę się gierkami od 30 lat i mega czekam na nową generację oraz na nowego plynniutkiego Asisyna Wiking Dla mnie animacja postaci to system seller. Jeśli postać wyczynia takie cuda jak Arthur Morgan, gdzie każde wzniesienie ma wpływ na to jak się postać porusza, gdzie schody mają znaczenie, gdzie postać opiera się, uchyla i osłania, kiedy przechodzi przez zarośla, wąskie korytarze jak Nathan Drake w Uncharted 4. Takie rzeczy mnie po prostu cieszą i mogę się godzinami w nie wpatrywać. Dlatego nie przeszkadzały mi te wszystkie animacje w RDR2 i każdą się delektowałem nawet, jeśli robiłem tę samą czynność po raz setny. A jak postać ma zayebýstą animację jak idzie to już w ogóle. Dlatego Wiesławem Trzecim nigdzie nie biegałem tylko dumnie maszerowałem przed siebie do celu. Niestety reagowanie postaci z nowych Asasynów na podłoże i animacja chodu to trochę beka i cztery kroki wstecz chociażby do tego, co prezentowalo AC Unity. Nie powiem, dam radę jak już będę grał w Valhallę, ale moje oczy będą przy tym krwawić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Uwielbiam RDR2 ale takiej animacji postaci w każdej grze, szczególnie w AC, nie chciałbym widzieć. Co nie znaczy, że podoba mi się to co nam serwują. ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 3 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 (edytowane) 9 godzin temu, LukeSpidey napisał: la mnie animacja postaci to system seller. Jeśli postać wyczynia takie cuda jak Arthur Morgan, gdzie każde wzniesienie ma wpływ na to jak się postać porusza, gdzie schody mają znaczenie, gdzie postać opiera się, uchyla i osłania, kiedy przechodzi przez zarośla, wąskie korytarze jak Nathan Drake w Uncharted 4. No to chyba w mało gier możesz zagrać, jak to taki ustalone dla Ciebie, ponieważ takie rzeczy mają obrcnie tylko najlepsze gierki, których jest bardzo mało. Głównie w gierkach korytarzykowych: RDR2 to w ogóle gra kosmos. Olbrzymi open world z grafą i animacją jak najlepsze korytarzyki. Żeby nie było też doceniam taką animację i smaczki jak są w grze, ale jak nie ma to praktycznie nie zauważam i jak gierka jest spoko to mi to nie przeszkadza. No inaczej przecież nie mógłbym 100h spędzić w naszym drewnianym, pod tym względem Wiesławie. Edytowane 3 Listopada 2020 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 3 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 AC:V no jest jaranko, wersja na XSX wygląda cudowanie i to w 60fpsach, teraz to sobie porównać do pierwszych wycieków z gry, masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 3 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 16 godzin temu, 20inchDT napisał: 60fps super, ale wyglada gorzej niz unity Momentami gorzej niż trzeci Wiedźmin xD Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 3 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 43 minuty temu, Magik napisał: Momentami gorzej niż trzeci Wiedźmin xD No na starych sprzętach zapewne tak będzie, aby podkręcić na zakup next gena. Myślè, że na PS4/xone będzie to specjalnie gorzej wyglądać niż Odyssey czy Origins. Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 311 Opublikowano 4 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 W dniu 3.11.2020 o 09:35, balon napisał: No na starych sprzętach zapewne tak będzie, aby podkręcić na zakup next gena. Myślè, że na PS4/xone będzie to specjalnie gorzej wyglądać niż Odyssey czy Origins. Podobno wygląda tak samo poza zapewne innymi rozdziałkami na poszczególnych konsolach i różnica current geny vs next geny to w zasadzie tylko framerate dlatego niektórzy mówią, że wersje next genowe są pewnym rozczarowaniem, bo poza większą płynnością to nie ma innych różnic wizualnych. Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 4 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 No ale jednak 30 fps a 60 fps to jest gigantyczna różnica i jak można mowić, że nie ma żadnych różnic wizualnych? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi