Wredny 9 548 Opublikowano 17 grudnia 2020 Opublikowano 17 grudnia 2020 W dniu 3.12.2020 o 21:41, Ryo-San napisał: Taki Mike Outfield tudzież Jane Michael Jare Oldfield i Jean Michel-Jarre - stary, nie kalecz Kurde, przed chwilą odświeżałem sobie Robin Hooda od Ridleya Scotta i powiem, że złapało mnie ciśnienie na takie średniowieczne, brudne przygody w Anglii. Ależ bym przygarnął jakiegoś sandboxa z trzeciej osoby z wyk#rwistym systemem walki, w którym można być rycerzem/łucznikiem, patatajać na koniku, napadać na karawany... Czyli w sumie takie Ghost of Tsushima tylko w innym settingu, bo z tego co czytam, to ten Assassin raczej nie dowiózł w temacie systemu walki (jak zresztą każdy jeden od zarania dziejów). 1 Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 17 grudnia 2020 Opublikowano 17 grudnia 2020 (edytowane) No i właśnie mi się strzały zbugowały. Grałem od rana i wszystko było git. Zrobiłem jeden najazd na północy i cyk limit 12. Nawet nie wyłączałem gry. Ot było 30 i nagle ni ma Na tym poziomie na którym gram bez pełnego kołczanu to nawet nie ma sensu podchodzić do legendarnych zwierząt, Zelotów czy Wiedźm koorwa szkoda bo już pękło 125h i grało mi się wyśmienicie a teraz trzeba czekać na jakiegoś pacza Chociaż może teraz wbije tą zyebaną trofke za wygranie z każdym na mapie w Orloga Edytowane 17 grudnia 2020 przez Ryo-San Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 17 grudnia 2020 Opublikowano 17 grudnia 2020 40 minut temu, Wredny napisał: Oldfield i Jean Michel-Jarre - stary, nie kalecz Kurde, przed chwilą odświeżałem sobie Robin Hooda od Ridleya Scotta i powiem, że złapało mnie ciśnienie na takie średniowieczne, brudne przygody w Anglii. Ależ bym przygarnął jakiegoś sandboxa z trzeciej osoby z wyk#rwistym systemem walki, w którym można być rycerzem/łucznikiem, patatajać na koniku, napadać na karawany... Czyli w sumie takie Ghost of Tsushima tylko w innym settingu, bo z tego co czytam, to ten Assassin raczej nie dowiózł w temacie systemu walki (jak zresztą każdy jeden od zarania dziejów). Do dzisiaj mam marzenie o asasynie w późniejszym średniowieczu jak w intrze Unity. AC zawitał w końcu po długim czasie do niego znowu zawitał więc może się doczekamy Cytuj
Donatello1991 1 423 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 Zacząłem grać i natnąłem się na dwa bekowe zadania poboczne XD Jeden z tym gościem co najpierw pozrzucałem mu skrzynki ze skarpy, a potem on sam skoczył, a potem z tym mnichem i jego wiarą co mu dom najpierw spaliłem XD No takie zadania i UBI? Kto by pomyślał. Cytuj
Elitesse 378 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 Ten nowy patch, który odblokował jakieś świąteczne klimaty wprowadza jakieś ciekawe zadania do gry czy szkoda na to czasu? 17 godzin temu, Voytec napisał: Do dzisiaj mam marzenie o asasynie w późniejszym średniowieczu jak w intrze Unity. AC zawitał w końcu po długim czasie do niego znowu zawitał więc może się doczekamy Zmęczył mnie już ten klimat typowy dla serii AC ale też chętnie zagrałbym w taką część. Mam nadzieję, że następna część też będzie rozgrywać się w tych czasach albo blisko tych czasów. Jak pisałem wcześniej to nie pogardziłbym solidnym remakiem pierwszej części zrobionym z rozmachem godnym next-genów oraz rozwiązaniami, które ostatnio w najnowszej części poprawili (questy poboczne etc.). Cytuj
BEBZ 52 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 (edytowane) A mnie taka rzecz zastanawia. Mam już przegrane ok. 70h. W całości ogarnięty jeden region w Norwegii, w Anglii - Grantebridgescire, Ledecestrescire, Oxenefordscire i East Anglia + Asgard. No i tak kurczę coś nie mogę rozwinąć ani kołczanu, ani worka na żarcie. Do tej pory dropnął mi tylko jeden ten cały ręcznik, czy co to tam jest potrzebne do upgrade'u tychże. To normalne, czy jakiś bug się mnie trafił? Rzekomo, problemy z tym dropem zostały naprawione w poprzednim patchu i dotyczyły one jedynie sytuacji, gdzie po ulepszeniu na maxa kołczanu i worka z żarciem ręcznik przestawał w ogóle dropić. Chociaż, ten item ma opis, że jest bardzo rzadki. To cholera może faktycznie jest aż tak rzadki... Edytowane 18 grudnia 2020 przez BEBZ Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 @BEBZ chodzi Ci o tkaninę. Ona mi od któregoś momentu wypadała z każdej skrzyni w której była ruda żelaza i skóra. A dokładnie jak pojawiłem się w jakimś nowym regionie. Z każdej skrzyni zawsze po jednej sztuce do momentu kiedy nie zupgreadowałem prowiantu i kołczanu na maxa. Później już jej nie było. Zakładam że jeszcze nie byłeś w tych rejonach gdzie dropi. Chociaż skoro Ci jedna wypadła to powinno już lecieć z każdej w tym regionie gdzie dropnęła. Cytuj
Boomcio 4 052 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 Sprawdzał ktoś, czy te sejwy są multiplatformowe? Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 Ostatni Patch poprawił mi ten błąd z grafiką. Teraz już nie muszę wchodzić do ekwipunku żeby obraz znów był normalny. Uznaje to za prezent świąteczny od Ubi 1 hour ago, Boomcio said: Sprawdzał ktoś, czy te sejwy są multiplatformowe? Też mnie to zastanawia, jeśli kiedyś kupię Valhalle na PS5 i zechcę ściągnąć save z serwera UBI to będę mógł kontynuować tam gdzie skończyłem na Series X Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 18 grudnia 2020 Autor Opublikowano 18 grudnia 2020 Sejvy są cross platformowe Cytuj
Boomcio 4 052 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 2 godziny temu, ASX napisał: Sejvy są cross platformowe Wchodziłem z poziomu xboxa na ubi connect / club/ i są moje statsy z Valhalli z plejaka, więc chyba kontynuacja może być na xie. 2 godziny temu, u55r napisał: Też mnie to zastanawia, jeśli kiedyś kupię Valhalle na PS5 i zechcę ściągnąć save z serwera UBI to będę mógł kontynuować tam gdzie skończyłem na Series X Cytuj
KrYcHu_89 2 291 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 Elo. Można kupić Valhalle, a potem zrobić refunda, bo bugi xD? Cytuj
Boomcio 4 052 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał: Elo. Można kupić Valhalle, a potem zrobić refunda, bo bugi xD? Ty wszędzie widzisz bugi, pewnie nawet w swoim kiblu, więc Ci nie uwzględnią. Cytuj
KrYcHu_89 2 291 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 (edytowane) A tak na serio gra ktoś na PS5 i potwierdzi, że fajnie już działa po patchach? Muszę odkurzyć pada od PS5 w końcu i zakupić Valhalle, zastanawiam się pomiędzy PC a PS5, PC wiem, że ma bolączki w postaci Ubisoft connect (tak lubię achiki, a na PC chyba są zjebane) :). 5 minut temu, Boomcio napisał: Ty wszędzie widzisz bugi, pewnie nawet w swoim kiblu, więc Ci nie uwzględnią. Spokojnie, właśnie przeczytałem o refundach Cyberka, miało byc na śmiesznie Cheers! Jest jakies wsparcie pada od PS5 (haptyczne wibracje itp.) ? Edytowane 18 grudnia 2020 przez KrYcHu_89 Cytuj
Boomcio 4 052 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 Przy aktualnym poziomie bugów /mnie zaczęły się po ostatnim patchu/ to będziesz miał wibracje nie haptyczne, tylko kurewsko chaotyczne Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 19 grudnia 2020 Opublikowano 19 grudnia 2020 @KrYcHu_89 Na PS5 jest git majonez. Przesiadłem się z ps4 i jest niebo a ziemia. 1 Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 19 grudnia 2020 Opublikowano 19 grudnia 2020 Valhalla chodzi jak złoto w porównaniu do CP 2077, na nowe konsole brać bez wachania. Świetna przygoda na długie godziny, momentami nawet za długie i to byłby mój największy zarzut do tej gry. Bez prawie 1/3 regionów gdzie schemat misji jest powtarzalny gra byłaby miodna. Nie zawsze więcej znaczy lepiej. Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 19 grudnia 2020 Opublikowano 19 grudnia 2020 2 godziny temu, Ryo-San napisał: Naprawili już kołczan? Nie 1 Cytuj
Boomcio 4 052 Opublikowano 19 grudnia 2020 Opublikowano 19 grudnia 2020 szkoda. 16 minut temu, balon napisał: Nie Cytuj
Boomcio 4 052 Opublikowano 21 grudnia 2020 Opublikowano 21 grudnia 2020 (edytowane) Gra rozpoczęta na ps4, wczoraj nowa, kupiona na xbona płytka wleciała na sexa i dzięki ubi connect prawilnie wszystkie statsy, stan gry itp przeszły. Kontynuuję więc prawilnie w 60 fps. Nie wiedziałem, że dożyję takich pięknych czasów. Że ta gra jest ładna wiedziałem od razu, po pierwszym włączeniu, ale dopiero teraz pokazuje pazur. Sporo animacji jest bardziej rozbudowanych. Wiele rzeczy wygląda inaczej, konkretniej. Edytowane 21 grudnia 2020 przez Boomcio Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 21 grudnia 2020 Opublikowano 21 grudnia 2020 (edytowane) Strzały się trochę odbugowały bo mam ich już 20 w kołczanie ale żeby nie było za kolorowo to nie mogę u sprzedawców kupować strzał łowieckich. Po prostu nie mają ich w sprzedaży więc w sumie to już wolałbym te 12 strzał xD Edytowane 21 grudnia 2020 przez Ryo-San Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 21 grudnia 2020 Opublikowano 21 grudnia 2020 2 godziny temu, Ryo-San napisał: Strzały się trochę odbugowały bo mam ich już 20 w kołczanie ale żeby nie było za kolorowo to nie mogę u sprzedawców kupować strzał łowieckich. Po prostu nie mają ich w sprzedaży więc w sumie to już wolałbym te 12 strzał xD Kurla a mi nie Strzał ogólnie jest dużo + mam skille aby więcej strzał było po ziomkach, więc wolałbym 20, kosztem kupowania. W sumie przez ponad 70h nie kupiłem ani razu strzał XD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi