Skocz do zawartości

Assassin's Creed Valhalla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje porady panocki. Gram sobie legancko, mam już z 12 godzin. Zaliczyłem sporo żołtych oraz niebieskich kropek. Mam 57 siły a kolejne zadanie główne jest na 90. Mogę tam jechac czy mnie pozamiata ? Ewentualnie jak to dobić w miare sprawnie ? Nie ukrywam, że mam ochotę odstawić gre przez to. 

Opublikowano
19 minut temu, orion50 napisał:

Potrzebuje porady panocki. Gram sobie legancko, mam już z 12 godzin. Zaliczyłem sporo żołtych oraz niebieskich kropek. Mam 57 siły a kolejne zadanie główne jest na 90. Mogę tam jechac czy mnie pozamiata ? Ewentualnie jak to dobić w miare sprawnie ? Nie ukrywam, że mam ochotę odstawić gre przez to. 

Coś chyba nie tak robisz wybierasz. Ja robiłem bardzo mało pobocznych aktywności (tyle co po drodze + wątek w snach) i praktycznie zawsze byłem w okolicach kolejnego zadania głównego (raz mi chyba 5 brakowało).

Poszukaj na mapie sojuszu, może jest coś np na 60?

Opublikowano
48 minut temu, orion50 napisał:

Hmmm, trochę dziwne, żebyś miał taki niski level, bo nie przypominam sobie żebym w jakimkolwiek momencie był poniżej levelu zadania głównego. 

Tzn byłem, ale na własne życzenie pakowałem się w zadania na 240 mając 90 lvl :D I ta różnica poziomów to jest zart. Przy tej dysproporcji jedyny problem zrobiła mi jedna walka z bossem, ale wystarczyło podbić lvl z 90 do 100 i nagle voila padł jak jakiś amator. 

Tutaj nie ma takich rzeczy jak w Origins czy Odyssey. Nawet jak masz niższy poziom to bez problemów możesz grać swobodnie. W najgorszym razie obniżysz poziom trudności i tyle. Na początku przygody w Anglii podbijalem wszystko co widziałem na mapie, każdy klasztor czy wioskę i niektóre były dużo wyżej od mojego levelu a było to w rzeczywistości ledwo odczuwalne. 

• Lubię! 1
Opublikowano

2,5h gry za mną na PS5. 

Grafika, świat, klimacik super, uwielbiam Asasyny, skończyłem każdego, prócz Liberation i mobilek i czuję się jak ryba w wodzie. Odyssey to moja ulubiona część, więc nie przeszkadza mi wielki świat, ale fajnie, że tutaj przynajmniej na początku większy nacisk położona na wątek fabularny i postacie. 

60 fps! To jest game changer, moje pierwsze AC w 60 fps i od razu lepiej idzie w walce :). 

Ale jest jedno "ale" :). Gram na audiofilskich słuchawkach głównie i ta jakość audio to jest jakiś nieśmieszny żart, po prostu coś fatalnego... niby po godzinie już się przyzwyczaiłem, ale jest po prostu okropnie, to chyba najgorsze audio jakie słyszałem w grach od 10 lat. Bitrate jest masakryczny, a szkoda, bo sama warstwa audio, gdyby nie jakość,  byłaby jak najbardziej w porządku. Nie rozumiem, co poszło nie tak, ale w porównaniu z takim God of War PS4, czy Demon's Souls PS5 to jest jakiś totalny dramat. 

Opublikowano (edytowane)

Skończone. Jak dla mnie rewelacja. Na taki tytuł czekałem od AC2 i w końcu go dostałem. Ja wiem, że większość ludzi ma wyjebane w wątek współczesny i Isu ale dla mnie to najciekawszy motyw w tej serii. No i tutaj wszystko zagrało tak jak trzeba. 

Cała gra nadal jest troszkę za bardzo rozwleczona ale misje poboczne w końcu są w miarę ciekawe i z chęcią latałem od punktu do punktu aż wbiłem calaka po 150 godzinach. Tak czy inaczej:

fUboagG.gif

Edytowane przez Ins
  • Plusik 4
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ins napisał:

Skończone. Jak dla mnie rewelacja. Na taki tytuł czekałem od AC2 i w końcu go dostałem. Ja wiem, że większość ludzi ma wyjebane w wątek współczesny i Isu ale dla mnie to najciekawszy motyw w tej serii. No i tutaj wszystko zagrało tak jak trzeba. 

Cała gra nadal jest troszkę za bardzo rozwleczona ale misje poboczne w końcu są w miarę ciekawe i z chęcią latałem od punktu do punktu aż wbiłem calaka po 150 godzinach. Tak czy inaczej:

fUboagG.gif

Miło słyszeć, że ktoś prócz mnie jeszcze śledzi od jedynki wątek wspolczesny :). Troche tych części juz było:). 

Ja dopiero początek, ale powoli się wkręcam. Tylko to audio na słuchawkach:/. NAPRAWDĘ nikt na forum nie miał z tym problemu (słaba jakość audio)?

Edytowane przez KrYcHu_89
Opublikowano

Możesz brać. Co prawda nie gram na Xboxie tylko na PS4 Pro ale obie konsole dostały dużego patcha przed Świętami i w moim przypadku poprawił bardzo dużo. Tak jak wcześniej męczyłem się z glitchami najbardziej w serii (tak, pamiętam Unity) tak teraz jest znacznie lepiej. Ostatnie 30 godzin to może 2-3 glitche.

Opublikowano

Tak w ogóle  tutaj mamy do czynienia z niesamowitym OST. Trzy inne podejścia do tego i każdy po prostu w sedno. Myślałem że Jesper Kyd skradnie show ale Sarah Schancher zniszczyła system. Tutaj przykład z jednej z najlepszych scen w grze:

Opublikowano
9 godzin temu, Michał102 napisał:

Panowie, a jak ta gra obecnie wygląda na XSX pod względem bugów itp? 

Można już brać i grać bez stresu, czy jeszcze się wstrzymać i czekać na patche? 

Gram od premiery i nie mailem praktycznie żadnych bugów dopiero po ostatnim paczu zacząłem je spotykać.

Co do samej wersji na XSX to jest jest mega boost w postaci 60 ks. Jeżeli nie grałeś nigdy w Assassina na PC (w 60 ks) tak jak ja, to będzie Assassin nowej generacji. 

Opublikowano

Ja mam cały czas jednego buga po ostatniej aktualizacji.

Cały czas moja główna postać jest pijana + nie mogę skończyć misji z odprowadzeniem poganiacza bydła (święto Yule).

Nie gram już dłuższy czas, czekam na kolejnego patcha.

Wcześniej 50 godzin bez większych problemów

Opublikowano
18 minut temu, Lipa napisał:

Cały czas moja główna postać jest pijana + nie mogę skończyć misji z odprowadzeniem poganiacza bydła (święto Yule).

Już pisałem tu wcześniej. Oddaj się medytacji, bomba powinna przejść jak ręką odjął :lapka:

• Lubię! 1
Opublikowano
11 minut temu, Lipa napisał:

NPomogło, bomba zniknęła, ale dalej wybierając jakąkolwiek misje, to znacznik pokazujący gdzie mam się dostać dryfuje po całej mapie.

Ja tak miałem z jedną misją z tego festiwalu (zaginiony browar). Olałem ją i zabrałem się za główny wątek. 

Ten pacz festiwalowy to niezły shit.

Opublikowano

Tak, to jest błąd w tym dodatku Yule. 

W przypadku browaru trzeba dojść do brzegu, przy którym czeka ten grubas i wtedy znacznik się automatycznie poprawi. Co do zadania z bydłem to tam nie miałem buga, ale chłopak czeka na Eivora po drugiej stronie rzeki od Raventhorpe

Opublikowano

O, jak dobrze się w to pyka. Mało assassynowego shitu, dużo porządnej zawartości. Kilkadziesiąt godzin i wciąż chce się grać. 

Spoiler

7ae13bfe-cbe3-43db-bb46-3886974a19a2.png

Opublikowano

Niezly ten asasyn. Nie polubilem Origins i Odyssey i tutaj tez myslalem ze bedzie dupa bo etap w Norwegii srednio mi sie podobal i myslalem ze kolejny raz dalem sie nabrac ale po dotarciu do Anglii gra sie zajebiscie. Podoba mi sie ten motyw inwestowania w swoja wioske, od razu chce mi sie napadac na innych i rozdeptywac glowy :) 

Najwazniejsze ze malo asasyna w asasynie. Juz nie moglem patrzec na te skrytobojstwa i chowanie sie po wozach z sianem, tutaj wpadamy cala brygada na pelnej, skracamy cwaniakow o glowe, palimy domy, bierzemy co wartosciowe i plyniemy dalej.

Warto robic te niebieskie kropki na mapie? (tajemnice chyba czy jakos tak) Cos nam wpada z tego na dluzsza mete bo zrobilem jedno z gosciem ktory lunatykowal i w sumie jak sie obudzil to chyba bylo na tyle xd