blantman 5 780 Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 (edytowane) Kompletnie mnie nie ciągnie do nowego assasyna a niby po 2 latach powinienem tęsknić. Ja nadal nie ograłem atlantydy do odyssey. Jakoś nie ciągnie mnie specjalnie. Chyba tak jak pisałem w innych tematach open worldy mi się przejadły. Na tej generacji było ich zdecydowanie za dużo i zbyt do siebie to wszystko podobne. Ja bym z chęcią przytulił od ubi grę w realiach historycznych ale w stylu uncharted (znaczy korytarzyk z fabułą) bez sztucznego pompowania zawartości wielką mapa i 1000 pobocznych rzeczy. No i cały czas wierzę w nowego splinter cella Edytowane 6 lipca 2020 przez blantman 1 Cytuj
Czoperrr 5 123 Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 Wciąż mnie zadziwia, że ktoś potrafi jarać się i kupować tego tasiemca. Gameplay wygląda tragicznie, jeśli ktoś spodziewał się od Ubi nowej jakości to musi być bardzo naiwnym człowiekiem. 1 Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 Miało nie być leveli, a tu jednak jest zdobywanie doświadczenia. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 Już się nie dziwię czemu M$ jednak nie pokazał gameplayu ac na tej swojej konferencji 2 Cytuj
Ukukuki 6 994 Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 Będą klepać ten schemat dopóki będzie się sprzedawał. Najgorsze jest to ,że wszystkie te ich gry czerpią od siebie nawzajem. Nie lubisz jednej to i druga seria ci się nie podoba. Niech jeszcze Splinter Cella zrobią open world Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 35 minut temu, Ukukuki napisał: Będą klepać ten schemat dopóki będzie się sprzedawał. Najgorsze jest to ,że wszystkie te ich gry czerpią od siebie nawzajem. Nie lubisz jednej to i druga seria ci się nie podoba. Niech jeszcze Splinter Cella zrobią open world 1 Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 (edytowane) No jak zrobią kiedyś nowego SC i będzie to gra AAA, to na 100% będzie grą z otwartym światem. Co do leaku - no nie wiem dlaczego ludzie się dziwią, że wygląda jak Origins/Odyssey - skoro Valhalla jest dalszym rozwinięciem konceptu zapoczątkowanego w Origins. Jeśli AC ma mieć jakieś większe zmiany, to będą one dopiero w tytule, który powstaje tylko na next-geny (i który oczywiście jest już w produkcji od dłuższego czasu). Sama gra nie wyjdzie w takim stanie jak to leaknięte video (gdzie jest dużo placeholderów, czy to w efektach, czy w animacjach, teksturach etc.) - to ewidentnie w miarę wczesny build przed większością szlifów (ciekawe czy znowu ze Stadii, bo ta ewidentnie ma problem z wew. testami i serwerami). Generalnie gry potrafią wyglądać jeszcze gorzej przed premierą (i nierzadko się zdarza, że najnowszy build jest absolutnie niestabilny i trzeba robić testy na tym mniej dopracowanym ale stabilnym). Edytowane 6 lipca 2020 przez Hendrix 1 Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 Mozna sie bylo spodziewac ze to bedzie stare "dobre" Origins/Odyssey tylko z bardziej swiecaca grafika (na next-genach). System walki dalej bardzo "arkadowy", te kopniaki jakby Eivor sprezyny zamiast scięgna miala - szkoda, liczylem troche na uziemienie wszystkiego, a wyglada na to ze znowu poleca full fantasy pod koniec gry i w dodatkach. Podoba mi sie ze wreszcie dali opcje schowania broni, ba, poszli o krok dalej i dali opcje schowania kazdej czesci ekwipunku. Wiec jesli chce latac na golasa i nie miec zadnej broni na plecach, to moge, mimo ze sprzet w dalszym ciagu jest na postaci. Taka opcja "hide helmet" tylko dla wszystkiego. Bardzo fajnie, bo nigdy nie lubilem jak w asasynach postac miala pol zbrojowni widoczne na plerach. 1 Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 (edytowane) Ten ogień znikający i pojawiający się pod bramą przy jej rozwalaniu... Zaczynam rozumieć czemu do tej pory nie pokazali gameplay. Niby to tylko 720p, ale kurde dupy nie urywa. Jak płyną łodzią są zacinki, do tego ładowanie przed cutscenką... MASAKRA Edytowane 6 lipca 2020 przez PiPoLiNiO Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 Nigdy nie grałem w żadnego asasina bo wydawały mi się te gry gów.niane, wpadłem się upewnić czy coś się zmieniło. Widzę, że nic więc spadam. Pozdro Ubifani. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 13 minut temu, PiPoLiNiO napisał: Ten ogień znikający i pojawiający się pod bramą przy jej rozwalaniu... Zaczynam rozumieć czemu do tej pory nie pokazali gameplay. Niby to tylko 720p, ale kurde dupy nie urywa. Jak płyną łodzią są zacinki, do tego ładowanie przed cutscenką... MASAKRA No tak wyglądają gry w trakcie developingu - dlatego tak rzadko mamy wgląd w powstawanie gier, te rzadko nadają się do pokazania na kilka miesięcy przed premierą :V (a to co widzimy jako gameplay dema, zwykle jest super wypolerowanym wycinkiem buildu gry, który jest na tyle stabilny żeby go pokazać, często z wieloma ograniczeniami, żeby środowisko było jak najbardziej kontrolowane, bo każda zmienna może wysypać gierkę na amen). Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 Ja to wiem i rozumiem. Ale tu do premiery zostało kilka miesięcy. Więc sorki, to nie nie jest czas na wczesne buildy, a raczej początkową betę. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 No, ale żeby podobne wnioski wysnuwać, trzeba by znać datę buildu (i rodzaj testu), z którego pochodzi ten materiał, a zważywszy na sporą liczbę placeholder assetów, wątpię aby był to aktualny stan gry. Zdecydowana większość technicznych bolączek z tego filmiku, nie będzie w finalnej wersji gry. Co się nie zmieni, to gameplay-loop, design świata/głównych bohaterów/scenariusz (chociaż zwykle to też podlega dozie polerowania)/struktura gry etc. Pod tym względem jest to przydatny materiał. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 To jest build sprzed ok. pół roku więc teraz jest zapewne o wiele lepiej. No ale to dalej klon Origins/Odyssey. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 To akurat było pewne przed pierwszym trailerem :V Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 Pomijając klatkowanie czy jakieś doczytywania, w niektórych scenach postaci nawet ustami nie ruszały w trakcie dialogu, animacje były gorsze niż w Odyssey itd. Jak najbardziej stary build. Pytanie jak bardzo. Większość tego co widać pewnie zostanie jak jest. Najbardziej chciałbym, żeby tę walkę poprawili, skoro tak się chwalili nowym, usprawnionym systemem. Miało być ciężej, wolniej, a tutaj nadal jakieś kopniaki Norrisa i ciosy kobry. Na pewno na plus, że już od pierwszej minuty zajechało Wiesiem. Po tych monotonnych greckich klimatach fajnie zobaczyć inne środowisko. Cytuj
Wredny 9 573 Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 A ten Finnr co taki ciemny? No i ten ich przepiękny angielski - wkurza mnie to, zawsze lubiłem ten kaleczny, udawany, obcy akcent, a tutaj mi tego brakuje strasznie. Cytuj
Wredny 9 573 Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 Strasznie paskudna kobita, jeszcze na tym statycznym screenie nie wygląda tak źle, ale jak obejrzałem ten gameplay to Abby z TLoU II jest przy niej wzorem kobiecości. Jeśli już kiedyś w to zagram to będzie brodata wersja Eivora. Odnośnie samego gameplayu to setting i wygląd świata jest cudowny - normalnie Skellige z Wieśka, plus więcej zieleni, ta mgła, no wygląda to super fajnie. Walka wygląda strasznie plastikowo, a ten szturm to śmiech na sali - laska tłucze wszystko w okolicy, a część z jej ziomków stoi jak kołki, nie ruszając się wcale - wygląda to przekomicznie. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 Nie ma nic brzydszego od Abby. NIE MA. 1 Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 Byla odrobina hajpu ze wzgledu na setting......i juz nie ma. Liczylem na jakies nowe podejscie do gameplayu a nie origins z innymi teksturami. A ten boss ma glos npca z origins wlasnie XD Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 nie ogladalem tego nawet, ale z ciekawosci zapytam dalej beda we valhali typowo assassinowskie npce, o ktorych zapominasz po 20 sekundach, a nawet nie odrozniasz od siebie ? Cytuj
Wredny 9 573 Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 No ogólnie to wygląda, jak kolejny reskin Origins z tym samym modelem konia, autopilotem z białą krechą, za którą podąża, walką, w której nie czuć mocy zadawanych ciosów itp. Dodali jakąś cinematic camera, jak się galopuje (chyba że to już w Odyssey było, bo jeszcze nie grałem), ale RDRII to nie jest. W sumie te finishery na zbliżeniach są spoko, ale reszta to dokładnie to samo, co u Bayeka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi