Skocz do zawartości

Powidoki w LG B7

szurubur

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po roku użytkowania pojawiły się powidoki, widoczne golnie na czerwony i żółtym tle. Czy da się tego jakoś pozbyć, czy gwarancja to obejmuje? Ktoś miał już z tym doczynienia w LG?

Opublikowano

Daj fotke, bo nie wiem co to jest.

Ja reklamowalem swojego LG C7 dwa miesiace temu z przyczyn nizej zaprezentowanych..

IMG-20190403-211028-01.jpg

Wymienili mi matryce i po jablkach.

• Haha 2
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Złożyłem wniosek o naprawę,  w dwa dni panel został wymieniony. Niestety ale zauwazylem że obecnie znowu pojawiły się powidoki. Nie tak bardzo widoczne ale jednak już są. To trochę przesada by w przeciągu 2 miesięcy matryca uległa wypaleniu.... Poczekam aż staną się uciążliwe i zgłoszę ponownie bo co innego mi zostaje. Ech tv za 6 tyś i takie rzeczy :/

• Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)

Macie w ogóle włączonego odświeżanie pikseli? Ja mam swój B7 już ponad rok i ani cienia wypalen czy coś. Dwa razy zawiesił mi się piksel, który świeci na biało, ale wyłączyłem czyszczenie i pomogło. 

Edytowane przez chris85
Opublikowano

Można, w moim przypadku np. nic to nie dało, mocniejsze wypalania pojawily się miesiąc po uplywie gwarancji, obecnie jak jest jakas reklama z zoltym tłem, to je widać. LG FTW, ja więcej oleda nie kupie.

2 godziny temu, szurubur napisał:

Ech tv za 6 tyś i takie rzeczy :/

Za prawie 2 razy tyle, zobacz ile Twoj model kosztowal na premierę.

Opublikowano
2 godziny temu, chris85 napisał:

Macie w ogóle włączonego odświeżanie pikseli? Ja mam swój B7 już ponad rok i ani cienia wypalen czy coś.

Ja dmucham na zimne i wrzucam ręcznie raz na jakiś czas. Podświetlenie OLED mam na 67 za dnia i 50 w nocy. Wypaleń nie mam, ale nie pogardziłbym wymianą gwarancyjną na C9 gdzieś w okolicy premiery nextgenów. :nosacz3: