Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

9500GT

2x2,5GHz

4x2,33GHz

Wszystkie komponenty zostały dobrane tak, aby razem zapewnić maksymalną wydajność.

nowej serii PCS ce(pipi)ącej się wysoką jakością wykonania - w obudowie Mustang 2222A

KARTA obsłuży każdą najnowszą grę, a dzięki 1GB pamięci na karcie pozwoli grać w najwyższych rozdzielczościach!!! Wydajniejsza od 8600GT 1 GB!!!!!

tośmy pożartowali a teraz powiedz ile chcesz wydać na pc

Pieczarka

Audigy 2 ZS

Opublikowano

2 tys. wystarczą? Budżet jakoś bardzo ograniczony nie jest, ale nie chcę też wydawać 5 tys. zł, żeby za 3 lata wymieniać znów komputer. (Swój obecny kupiłem za 3 tys. i wystarczył mi na około 1,5 roku...).

Opublikowano (edytowane)

że zacytuję sam siebie

c2d e5200

Gigabyte EP31-DS3L

OCZ Reaper 2x2 1066

Pentagram SilentForce 460

HD 4850

WD 640 AAKS

------

Jak kupujesz takie twory jak te z Allegro to nie dziw się, że po roku wszystko pada. Takie maszyny już na starcie są słabe a stawianie relatywnie mocnego CPU na tych niby płytach, łaczenie ich z budżetowymi grafikami i zasilanie przez jakiegoś tracera czy innego colorsita - abominacja

Edytowane przez greah
Opublikowano (edytowane)

Zależy za ile weźmie tego 4850 bo taniej jest 4770, a jak trochę dołoży do 669 zł to może już brać gtx 260(nie wiem tylko czy 5200 po oc go pociągnie)

Edytowane przez stabik
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie w komputerze dość już leciwym siada mi karta graficzna ( GeForce FX5600 ) - teraz potrzebuje jakąś w zamian ( fajnie byłoby gdyby była lepsza - chociaż komp służy mi do filmów i do internetu :P ). W cenie max. 80zł, obowiązkowo z gwarancją rozruchową min. miesiąc.

Opublikowano

9550

Tak swoją drogą to ja (pipi)e, jakie te karty pod AGP są drogie XD A ja taki szyt dałem kumplowi za symboliczne piwko o.O

Opublikowano

witam.udało mi sie uzbierać 1000zł na nowego pc ale niewiem jak będzie lepiej kupić go na częsci czy w całości?niechce miec kompa na nowsze gry bo mam ps3,ale chce by na nim udało sie zagrac w najlepsze exy na pc.czyli np.diablo 2 stalker,gothic 3,wiedzmin i inne.

Opublikowano

Panowie, jaka karta graficzna do tego zestawu :

RAM - OCZ 2GB (2x1GB) PC800 CL4 Platinum rev.2.0

Mobo - Gigabyte 73PVM-S2 /GeForce 7100/

Zasilacz - Tacens VALEO 460W rev.2

Proc - Intel Pentium Dual Core E5200 /2.5GHz, 2MB, 800MHz, BOX/

HDD - Samsung 640GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F1

Oczywiscie moge dokupic jakis dobry cooler i podkrecic proca. Myslalem nad Radeonem 4870 - warto inwestowac ? - gry glownie MMORPG, CoD4, nowy Tomb Rider itd ogolnie gry z wysokimi wymaganiami. Monitor mam 24 cale i chcialbym grac w natywnej rozdzielczosci, oczywiscie kosztem jakosci grafiki. Wole natywna rozdzialke niz ladniejsze cienie itp. A moze jakiegos GeForca inwestowac ?

Opublikowano
witam.udało mi sie uzbierać 1000zł na nowego pc ale niewiem jak będzie lepiej kupić go na częsci czy w całości?niechce miec kompa na nowsze gry bo mam ps3,ale chce by na nim udało sie zagrac w najlepsze exy na pc.czyli np.diablo 2 stalker,gothic 3,wiedzmin i inne.

Za tysiaka to Ty sobie w te gry sensownie nie pograsz.

@Cerb

Ten 5200 będziesz kręcił? Jeśli nie to każdą lepszą grafę tak czy siak Ci zblokuje i jej nie wykorzystasz. Co do grafy, pewnie GF260 216p lub rzeczony HD4870 [lub taniej 4850 na DDR5 który ma tylko zdeczkę wolniejszy rdzeń]

Opublikowano
@Cerb

Ten 5200 będziesz kręcił? Jeśli nie to każdą lepszą grafę tak czy siak Ci zblokuje i jej nie wykorzystasz. Co do grafy, pewnie GF260 216p lub rzeczony HD4870 [lub taniej 4850 na DDR5 który ma tylko zdeczkę wolniejszy rdzeń]

Bede krecil tego E5200 zreszta z takim zamiarem go kupilem. Przejzalem testy i chyba ten GeForce bedzie troche lepszy, zreszta zawsze mialem jakies wieksze zaufanie do kart graficznych Nvidi (chociaz karty od Ati tez mialem i bardzo sobie chwalilem). Jeszcze troche powesze po necie za testami. Jeszcze takie pytanie - zasilacz wyrobi przy tych kartach ?

Opublikowano

Spokojnie powinien dać radę. Ja mam bardziej prądożerny sprzęt, a jadę na 400W [tak na prawdę to 350W ;) ].

Opublikowano

Szukam karty graficznej do 170 zł Jest tylko jeden problem mój zasilacz to

http://www.komputronik.pl/Podzespoly_PC/Mo...pelny,id,14072/

a reszta kompa to

Reszta kompa to :

Procek AMD Athlon 64 X2 5200 +

Płyta Asus M2N68 - CM

Ram Kingston DDR2 2x1GB 800Mhz Cl5

Myślałem nad 7600GT czy to dobry wybór a może jest coś wydajniejszego , chciałbym trochę pograć a chwilowo nie mam kasy na zmianę zasilacza :/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kumpel szuka kompa do 2500 zł (sama buda). Nie będzie kręcił.

Ja wypadłem z obiegu jakiś czas temu :) Przeczytałem wstecz kilka stron tego tematu i zastanawiam się nad tym konfigiem co podawał Royal tutaj. Może być, czy coś lepszego da się wyciągnąć?

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

a reszta kompa to

Reszta kompa to :

Płyta Asus M2N68 - CM

Myślałem nad 7600GT czy to dobry wybór a może jest coś wydajniejszego , chciałbym trochę pograć a chwilowo nie mam kasy na zmianę zasilacza :/

GF 8600 powinno się dać wychaczyć za tę kwotę :)

Opublikowano
Kumpel szuka kompa do 2500 zł (sama buda). Nie będzie kręcił.

Ja wypadłem z obiegu jakiś czas temu :) Przeczytałem wstecz kilka stron tego tematu i zastanawiam się nad tym konfigiem co podawał Royal tutaj. Może być, czy coś lepszego da się wyciągnąć?

Z góry dzięki za pomoc.

Intel Core 2 Duo E8400 /3.0GHz, 6MB, 1333MHz, BOX/ 659 zł

AsRock P45TS /intel P45/ 315 zł

G.Skill 4GB (2x2GB) 800MHz CL4 PK 230 zł

Samsung 320GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F1 175 zł (koniecznie HJ!!!)

Gainward GeForce GTX 260 GoldenSample 896MB DDR3 /448bit/ HDTV 2xDVI 690 zł

Pioneer DVR-116 (black) 110 zł

Cooler Master Elite 332 (Black) 149 zł

Pentagram 460W Silent Force PSF-460-P12S 199 zł

2527 zł z esc.pl

Mam identyczny zestaw poza napędem, który dobrałem pod kolor obudowy, bo (chwilowo pewnie) 216D są tylko koloru białego w esc.pl.

Jeżeli SATA nie jest koniecznością, to niech kumpel bierze powyższy konfig, bo napęd jest tak samo dobry.

Również nie kręcę i jestem cholernie zadowolony z wydajności. Polecam, choć może ktoś zaproponuje inne rozwiązanie, na AMD na przykład.

Opublikowano

a reszta kompa to

Reszta kompa to :

Płyta Asus M2N68 - CM

GF 8600 powinno się dać wychaczyć za tę kwotę :)

Zaszły pewne zmiany mam teraz na nową grafę i zasilacz 400 zł co byście polecili za ta kasę ?

Opublikowano

Jak chcesz mogę Ci pchnąć mój zasilator Amacrox , chyba jest jeszcze na gwarancji ;) Jak nie ten, to markowa 350-400 spokojnie wystarczy.

Co do grafy, to ok 250-300 zików zostanie[zależy jaki zasilator kupisz].

Ja proponuję GF 9600

Opublikowano
Jak chcesz mogę Ci pchnąć mój zasilator Amacrox , chyba jest jeszcze na gwarancji ;) Jak nie ten, to markowa 350-400 spokojnie wystarczy.

Co do grafy, to ok 250-300 zików zostanie[zależy jaki zasilator kupisz].

Ja proponuję GF 9600

A ile chcesz za ten zasilacz no i czy nadal jest na gwarancji ;)

Opublikowano

no powiedzmy że 80 zików. Ma chyba jeszcze 2lata gwary, muszę zobaczyć w pudełku. Jutro Ci powiem. Na alledrogo nowy kosztuje 145 zików [3lata gwary].

Opublikowano

Modernizuję kompa dla brata i mam takie pytanie, czy ten mały potwór:

http://allegro.pl/item654099334_palit_896m...sonic_55nm.html

da się dołączyć do konfiguracji:

Procek: Intel Core 2 Duo E6300 @1.86Ghz 1.58Ghz,

Ram: 2 x 512 Pc4200 DRM2 Sdram (na bank rozszerzę do 4Gb)

Płyta główna: VIA P4M890 z AGP v3.5 4x i PCi Express

Ewentualnie jeżeli proponujecie jakąś inną kartę, zmianę płyty głównej czy procesora proszę o radę.

Opublikowano

Nie wiem skąd wziąłeś tę płytę główną ale ona odpada od razu.

Tak samo RAM.

I proc.

Ile masz kasy?

Opublikowano

Nie aż tyle, żeby kupować nowego kompa. To może jakaś słabsza karta da radę? Nie chodzi tu, żeby pociągnąć Crysisa 2, ale żeby szarpnąć choćby w GTA4 na średnich detalach.

btw. co w tej płycie gł. złego? Ram już pisałem, dowalę do 4Gb.

Opublikowano (edytowane)

Kompletnie się nie znam na tych sprawach , komputer modernizowałem jakieś 4 lata temu teraz wszystko się zmieniło . Na co muszę zwrócić uwagę przy kupnie części jeśli interesuje mnie głównie komputer do photoshopa , internetu filmów no i może wow czasami ^_^ ? Nie interesuje mnie kręcenie kompletnie . Coś takiego pasi ?

AMD Athlon 64 X2 7750 AM2+ Black Edition BOX (251)

Gigabyte GA-MA770-UD3 (274)

Kingston DDR2 2048MB 667MHz CL5 BOX (94)

HIS Radeon HD 4670 IceQ 512MB DDR3 PCI-E BOX (277)

Pentagram Silent Force PSF 430-P12S 430W (177)

Cooler Master Elite 331 czarno-srebrna (133)

może coś zmienić na lepsze ?

Aha i czy ta płyta główna wystarczy na jakiś dluższy czas ? Bo nie chcę tam np. po 4-5 latach znowu kupować płyty głównej i części pod nią .

Edytowane przez Raiga
Opublikowano
Nie aż tyle, żeby kupować nowego kompa. To może jakaś słabsza karta da radę? Nie chodzi tu, żeby pociągnąć Crysisa 2, ale żeby szarpnąć choćby w GTA4 na średnich detalach.

btw. co w tej płycie gł. złego? Ram już pisałem, dowalę do 4Gb.

Przecież podałeś 4 bazowe podzespoły, można to nazwać nowym kompem.

Co złego w mobo? Po co Ci mobo hybryda AGP/PCIe skoro kupujesz nową grafę?

MoBo

RAM- jakieś goodram'y 800MHz za ok 80-90 zików. Nie wiem jakim cudem znalazłeś DDR2 na 400Mhz ale to raczej nic nie warty szajs.

Proc- E5200. Ten 6300 1,8 który znalazłeś jest nieopłacalny.