CeHa 6 Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 No to już się musisz zdecydować. A do tego ATI FireGL V7350 są norrmalne sterowniki jak do zwykłej karty graficznej ? Jeśli tak to pozostaje ci kupić tą kartę oraz jakiegoś Radeona do gier i zamieniać je. Albo kupić dużo droższe mobo z 2 portami PCI-E. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 dysk : http://allegro.pl/nowy-seagate-320gb-8mb-7200-12-miesiecy-gw-fv-i1526623799.html pamięć: http://allegro.pl/nowe-pamieci-samsung-ddr-1gb-400-mhz-pc3200-gwa-i1521241023.html no i nie wiem o co chodzi 'nie wspopracuja z plytami intel ' by gafy nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Dysk to raczej współpracuje XD A co ramoli, może być problem, teoretycznie są kompatybilne ze wszystkim, w praktyce mogą walić bsodami. Skoro kolo pisze, że nie współpracują, to poszukaj innych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 moze inaczje, jak sprawdzic, jaka mam ta plyte? ;] bedzie gdzies napisane na niej czy jak? procek mam intela, o to chodzi? ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 moze inaczje, jak sprawdzic, jaka mam ta plyte? ;] bedzie gdzies napisane na niej czy jak? procek mam intela, o to chodzi? ;] Program cpuz. Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zbliża się nieuchronnie W2, komputer stoi nadal taki sam jak zawsze: Mógłby ktoś podać jakiś w miarę tani zestaw, dzięki któremu mógłbym grać na wysokich detalach w 30 klatkach na sekundę? Dodam, że mimo tego, że w pierwszym wiedźminie pisało, że mam odpowiednie parametry na wysokie detale, to mimo to nawet na najniższych się grało koszmarnie(cięło jak chólera). Chciałbym to podłączyć do tv, więc chcę aby to jakoś wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza
CeHa 6 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Podaj ile kasy masz do wydania to ci rano złoże coś. Do tej płytki można włożyć jakieś C2D, dokupić 1GB ramu, karta też do wymiany. NIe napisałeś jaki masz zasilacz firma i moc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Nie jestem w temacie kart graficznych więc pytam o dobrą grafikę w przedziale 300 - 400zł. Polećcie coś. Marka obojętna, coś porządnego bez szaleństw(patrz - cena). Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Do jakiego kompa? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Szczerze jestem zielony, komp leży w serwisie nie mam dostępu do dokładnych danych ale: Procek P 3.0 dwa rdzenie(trochę już ma), 2GB Ramu(zastanawiam się nad zmianą na 4GB), płyta główna, o której nie mam pojęcia(2 - 3 letnia PCI) Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 To nie wydawaj na kartę więcej niż 100-150 pln, bo ten proc [jesli to stareńki Pentium 4 ] ci ją kompletnie zablokuje. Może jakiś 9600GT albo 8600GT. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Sluchajcie mam takie pytanie: komputer - dimotion Mini BS06 jego bebechy to: Procesor: Intel® Atom™ D525, Dual-Core, Hyperthreading Pamiec: 2 GB DDR2-RAM Grafik: Intel® GMA 3150 Dysk twardy: 500 GB SATA II, 16MB Cache Niech mi ktos powie czy to w miare dobry sprzet, w jakie gry mozna by na nim pograc ew. jaka karte graficzna najlepiej do niego dopasowac zeby w te gry pograc dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza
Ruther 158 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 U mnie tak wygląda sytuacja: Procesor Intel Core Quad 2,4 GHz 4GB RAM Grafika... GeForce 8600 GT (256 mb) Jak widać mój komputer ma spory potencjał do lepszej grafy, ale ta którą mam kompletnie mi już nie odpowiada. Macie może jakieś typy, nie wiem, zaufane modele czy coś? Jak najtańsze najlepiej, nie chcę wydawać fortuny. Dobrze by było, jakby starczyła na jakiś czas, chociaż w nowości grywam dosyć rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Sebastian, to co podałeś to netbook, tak? Do tego grafy nie dokupisz. Ruther, ILE CHCESZ WYDAĆ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rik 13 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Znacie może jakieś dobre/tanie (najlepiej obie opcje naraz ) sklepy z podzespołami do PC? Cytuj Odnośnik do komentarza
MaroS 289 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Sluchajcie mam takie pytanie: komputer - dimotion Mini BS06 jego bebechy to: Procesor: Intel® Atom™ D525, Dual-Core, Hyperthreading Pamiec: 2 GB DDR2-RAM Grafik: Intel® GMA 3150 Dysk twardy: 500 GB SATA II, 16MB Cache Niech mi ktos powie czy to w miare dobry sprzet, w jakie gry mozna by na nim pograc ew. jaka karte graficzna najlepiej do niego dopasowac zeby w te gry pograc dzieki Atom i gma raczej nic z nowości nie odpali. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Sluchajcie mam takie pytanie: komputer - dimotion Mini BS06 jego bebechy to: Procesor: Intel® Atom™ D525, Dual-Core, Hyperthreading Pamiec: 2 GB DDR2-RAM Grafik: Intel® GMA 3150 Dysk twardy: 500 GB SATA II, 16MB Cache Niech mi ktos powie czy to w miare dobry sprzet, w jakie gry mozna by na nim pograc ew. jaka karte graficzna najlepiej do niego dopasowac zeby w te gry pograc dzieki Atom to totalny pazdzierz wiec ten komputer jest mocno slaby. Wszystko co na atomie jest cienie jak nalesnik. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ruther 158 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 @Stona Nie znam się na cenach kart graficznych, ale myślę, że do 4-5 stówek mogę wydać Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Sebastian, to co podałeś to netbook, tak? Do tego grafy nie dokupisz. Ruther, ILE CHCESZ WYDAĆ? Marcin, moj brat dostal takiego kompa i chcialby w cos na nim pograc. Ja nie mam pojecia na co on moze liczyc, powiedz?? Bo rozumiem, ze o Crysisie moze zapomniec. Moze moglbys dac mu jakas wskazowke- biznesplan, co w tym zmienic, co dokupic, zeby chociaz w Stalkera no... Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 @Stona Nie znam się na cenach kart graficznych, ale myślę, że do 4-5 stówek mogę wydać Możesz polować na okazję typy HD5850 lub GTX460 jeśli nie przeraża Cię allegrosz ;P Sam mam 5850 [kupiony za 1k eony temu XD ] i daje radę ze wszystkim na max Sebastian, to co podałeś to netbook, tak? Do tego grafy nie dokupisz. Ruther, ILE CHCESZ WYDAĆ? Marcin, moj brat dostal takiego kompa i chcialby w cos na nim pograc. Ja nie mam pojecia na co on moze liczyc, powiedz?? Bo rozumiem, ze o Crysisie moze zapomniec. Moze moglbys dac mu jakas wskazowke- biznesplan, co w tym zmienic, co dokupic, zeby chociaz w Stalkera no... Ale to nie jest stacjonarny komp, tak? Bo raczej stacjonarki nie pracują na ATOMach. A skoro to netbook to nie rozbuduje go już. A pograć... hmmm, w gierki przeglądarkowe + jakieś stareeeeeeeeeeeeeee pozycje z początku wieku. Sad but true Cytuj Odnośnik do komentarza
MaroS 289 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Stona, to jest stacjonarny: http://www.ditech.at/artikel/PCDBS06/PC-System_-_dimotion_Mini_BS06.html Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) No wlasnie jest. Panowie zlitujcie sie nad tym chlopakiem i dajcie jakies rozwiazanie. Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez okens Cytuj Odnośnik do komentarza
CeHa 6 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Do tego badziewnego atoma nie opłaca się ładować nic mocniejszego niż integra. Chyba, że z Allegro jakąś używaną mało wydajną kartę Do tego zasilacz 350W na pewno no-name. Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 On nawet nie ma gdzie tej grafy podłączyć. PCIe 16x / 8x / 4x / 1x - / - / - / - PCI - Więc seba, NIC NIE ZROBISZ. To jest komp do biura, dla pani sekretarki i jej pasjansa. Pozostaje zakup czegoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Marcin byles moim internetowym przyjacielem przez tyle lat ale po tych slowach nie wiem co bedzie... A tak serio to ok, rozumiem, mozecie zatem dac mi przyklad jakiegos kompa na ktorym odpala nowsze gry( bratu marzy sie zagrac w Shoguna 2, mnie zreszta tez ;P) a ktory bedzie kosztowal... nie wiem powiedzmy 2800/3000 zlociszczy, da sie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi