El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 21 września 2013 Opublikowano 21 września 2013 http://www.novatech.co.uk/products/components/cases/ Z tych jakas? Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 21 września 2013 Opublikowano 21 września 2013 lub ta: http://www.novatech.co.uk/products/components/cases/cases/z5plus.html Ma mniej wentylatorów w pakiecie, ale za to ma zatoke na 2.5 cala dyski ( idealnie na ssd) i z tego co tam pisze ma wyprowadzone usb 3.0 1 Cytuj
canuks 63 Opublikowano 21 września 2013 Opublikowano 21 września 2013 (edytowane) lub ta: http://www.novatech.co.uk/products/components/cases/cases/z5plus.html Ma mniej wentylatorów w pakiecie, ale za to ma zatoke na 2.5 cala dyski ( idealnie na ssd) i z tego co tam pisze ma wyprowadzone usb 3.0 ta bedzie jak najbardziej OK . Nie patrz na ilość wentylatorów najważniejsze to z przodu nawiew i z tyłu wyciąg ,reszta to opcjonalne rozwiązania . Co do USB 3.0 jak masz np pena na 3.0 to fajna sprawa jak nie masz urządzen obsługujących 3.0 to zbędny bajer . Zasilacz montowany na dole w dodatku z możliwością wentylem w dół .... rozwiązanie banalne ale robi różnice kolosalną w budzie jeśli chodzi o temp . mam tak samo montowany zasilacz w brutusie 410 Edytowane 21 września 2013 przez canuks 1 Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 21 września 2013 Opublikowano 21 września 2013 (edytowane) A takie durne pytanie. Nie kupywalem nigdy tak kompa, zawsze skladaka. System juz zawsze mialem jakis, a jak teraz bedzie to wygladalo? Do tego czy to dobry pomysl ze zrezygnowalem z zewnetrznego dvd bo mam zewnetrzny? W sumie z napedu wiele sie nie korzysta jak wszystko w sumie online funguje. Aaaa doczytalem sie ze winde 8 daja. Edytowane 21 września 2013 przez El Loco Chocko Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 21 września 2013 Opublikowano 21 września 2013 Aaaa doczytalem sie ze winde 8 daja. Czyli coś ala "Szczerze współczujemy" się drogiemu koledze należy Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 21 września 2013 Opublikowano 21 września 2013 Zlozenie czesci w dzialajacy komputer jest czyms trudnym, czy lepiej powierzyc to komus kto sie zna? Trochę jak klocki lego, fajna zabawa, pół dnia i od zera wszystko rozkminisz. Cytuj
SpacierShark123 1 507 Opublikowano 21 września 2013 Opublikowano 21 września 2013 Sam na początku tygodnia składałem nowy komputer.Wszystko fajnie części na miejscu ale jak zobaczyłem kable od obudowy z dziwnymi oznaczeniami wolałem się nie bawić i dać 20 zł w serwisie brame obok.Za drogi sprzęt bym od tak go zepsuł. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 21 września 2013 Opublikowano 21 września 2013 Ja tez nigdy nie składałem kompa od zera. Zawsze mi to darmo robili w sklepie gdzie kupowałem kompa. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 21 września 2013 Opublikowano 21 września 2013 No co Wy . Jak do mnie kurier przyjechał z wielkim pudłem wszystkich części to przez pół dnia miałem zabawę . I to uczucie kiedy się nie włącza, bo źle podłaczyłeś zasilanie karty graficznej. Dużo się człowiek uczy, polecam. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 21 września 2013 Opublikowano 21 września 2013 @Raven Kup kolejnego kompa, mogę Ci złożyć - z przyjemnością i za darmo! Co się nauczę na błędach, nawet tych opłakanych w skutkach to moje :> Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 22 września 2013 Opublikowano 22 września 2013 Kompów mi wystarczy na kolejne kilka lat, a jeśli chodzi o składanie to dziękuję za pomoc, ale moje doświadczenie w tej kwestii pozwala mi być w całości samowystarczalnym . No i come on, nie ma tutaj wielkich możliwości popisu, najwyżej czegoś nie podłączysz i się nie włączy, nie wiem jak możnaby coś "opłakanego w skutkach" zrobić. Cytuj
canuks 63 Opublikowano 22 września 2013 Opublikowano 22 września 2013 Naprawdę nie można złożyć źle komputera .... poprostu się nie da wszystkie elementy pasują tylko w jeden określony slot i inaczej ich nie zamontujesz . Podłączenie kabli do mobo również banalne ,każda plyta głowna ma mini guide z rozpiską podpięcia kabli od power /reset /hdd /usb itp itd . Kabli zasilających również źle nie podłączysz bo wtyczki pasują tylko do okreslonych gniazd . Składanie komputera to max 20min( w moim przypadku ,ale robie to od ponad 10 lat ) jak ktoś nie wprawiony i robi to pierwszy raz to fakt ma ubaw na pół dnia i na prawdę jest to przyjemne doświadczenie . Ludzie równiez panikują jak trzeba zainstalować windowsa .... ale to również banalnie proste , instalator sam przeprowadza nas przez proces instalacji wystarczy tylko czytać i myśleć i po 15 min mamy zainstalowanego windowsa . A kto nie umie czytać i myśleć płaci 50-120zl za instalację . Naprawdę panowie nie taki diabeł straszny ,radzę spróbować Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 22 września 2013 Opublikowano 22 września 2013 @Canuks no jest może jeden podchwytliwy moment: dobre nałożenie pasty. ale w 99% przypadków odpada poniewaz pewnie wiekszosc siedzi na wentylatorze z pudelka, który ma firmowo rozprowadzona pastę. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 22 września 2013 Opublikowano 22 września 2013 Ja to z checia sa, sprobuje poskladac, choc z moim szczesciem pewnie cos pokrece Do tego czy to dobry pomysl ze zrezygnowalem z wewnetrznego dvd bo mam zewnetrzny na usb? W sumie z napedu wiele sie nie korzysta jak wszystko w sumie online funguje. ?? Cytuj
canuks 63 Opublikowano 22 września 2013 Opublikowano 22 września 2013 @Canuks no jest może jeden podchwytliwy moment: dobre nałożenie pasty. ale w 99% przypadków odpada poniewaz pewnie wiekszosc siedzi na wentylatorze z pudelka, który ma firmowo rozprowadzona pastę. Nie koniecznie ... to żanda filozofia ,ale jest tak jak piszesz pasta jest już nałożona fabrycznie na coolerach dostarczanych z CPU o wystarcza w zupełności . Ja to z checia sa, sprobuje poskladac, choc z moim szczesciem pewnie cos pokrece Do tego czy to dobry pomysl ze zrezygnowalem z wewnetrznego dvd bo mam zewnetrzny na usb? W sumie z napedu wiele sie nie korzysta jak wszystko w sumie online funguje. ?? No jak masz już DVD to po co Ci kolejne w budzie ? pewnie ze dobry jak będzie potrzebny czytnik to podepniesz ten pod USB i gitara 1 Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 23 września 2013 Opublikowano 23 września 2013 (edytowane) Zmienilem w swoim zamówieniu obudowe na ta ktora poleciliście i wzialem zasilacz 600 zamiast 500, na wszelki wypadek. Dzieki wielkie Ragusowi i reszcie ekipy. Rozdalem ile plusow mialem hehe. Prawie jak bym paczki dawal za free Edytowane 23 września 2013 przez El Loco Chocko Cytuj
Karas 433 Opublikowano 25 września 2013 Opublikowano 25 września 2013 Dobra panowie (i panie) komp w przedziale 2200-2500 sama buda z Windowsem 7 tyle że NIE do gierek a nastawiony na pracę z materiałami wideo w rozdzielczości 1080p i wyższych jakieś propozycje ? Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 25 września 2013 Opublikowano 25 września 2013 (edytowane) Do zabawy w Photoshop i video potrzeba lepszego kompa niż do gier. Windows 7 to jakieś 200-300 zł. Złożenie mocnego kompa za 2k może być trudnawe. jako, że nie śledzę tematu za mocno i jestem trochę out of date, to nie będę tu nic starał się wymyślić. Edytowane 25 września 2013 przez Kazuun Cytuj
canuks 63 Opublikowano 25 września 2013 Opublikowano 25 września 2013 Do zabawy w Photoshop i video potrzeba lepszego kompa niż do gier. Windows 7 to jakieś 200-300 zł. Złożenie mocnego kompa za 2k może być trudnawe. jako, że nie śledzę tematu za mocno i jestem trochę out of date, to nie będę tu nic starał się wymyślić. To jesteś dość mocno out of date ... za 2 k spokonie złożysz kompa do obróbki video/foto (nawet poniżej 2 k). Jutro postaram się dać propozycje zestawu Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 28 września 2013 Opublikowano 28 września 2013 (edytowane) Zainstalowalem wszystko i chyba dziala. Choc nie obylo sie bez problemow, z tymi malymi pinami z obudowy. Opisane byly tak jakos niejasno. Do tego z obudowy, w srodku z lacza usb3 wychodzi gruby, niebieski kabel zakonczony wlasnie wejsciem usb. Nie mam pomyslu gdzie niby w srodku to mialo by byc podlaczone Dzieki za pomoc chlopcy Jeszcze pytanie. Mam dysk WD Red 2TB. I tak czytam o tej technologi NAS itd, ale mam pytanie. Czy mi, zwyklemu uzytkownikowi, moze cos pozytecznego przyniesc? Jesli tak to co i jak to osiagnac? Edytowane 29 września 2013 przez El Loco Chocko Cytuj
Karas 433 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 (edytowane) Jako że nie dostałem odpowiedzi zapytam tak taki zestaw będzie w sam raz do obróbki video w 1080p i wyższych ? (Nie do gierek) CPU: i5-4570 3.2ghz BOX Mobo: Gigabyte GA-H81M-D2V Ram: GoodRam DDR3 8 GB 1333mhz CL9HDD: Seagate Barracuda 1TB 64MBPSU: SilentiumPC Deus M1 80+ Bronze 550WCase: SilentiumPC Gladius M40 Pure Black + dodatkowe wentylatory SilentumPC Zephyr 120mmOS: Windows 7 Edytowane 1 października 2013 przez Karas Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 Witam, planuje mojego naprawde starego pc wlozyc do szuflady pod tv (w sensie, same bebechy), zapewnie odpowiednia wentylacje itd itp, ale w trakcie przymiarek, dziwnym trafem szlag trafil stary zasilacz (i tak dziwne ze tak dlugo dzialal... z 11 lat co najmniej). Tak wiec potrzebuje nowego, naprawde taniego, 350W zastanawiam sie czy po prostu na allegro nie wziac takiego samego modelu (take me 350)... doradzicie cos? Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 Jako że nie dostałem odpowiedzi zapytam tak taki zestaw będzie w sam raz do obróbki video w 1080p i wyższych ? (Nie do gierek) CPU: i5-3470 3.2ghz BOX Mobo: Gigabyte GA-H81M-D2V Ram: GoodRam DDR3 8 GB 1333mhz CL9 HDD: Seagate Barracuda 1TB 64MB PSU: SilentiumPC Deus M1 80+ Bronze 550W Case: SilentiumPC Gladius M40 Pure Black + dodatkowe wentylatory SilentumPC Zephyr 120mm OS: Windows 7 Bardzo dobry wybór, ewentualnie można by zainwestować w ciut lepszą płytę główną ( http://www.agito.pl/plyta-glowna-msi-b75a-g43-79-568928.html?attr=264-488572 ), ale nawet bez tego to będzie bardzo dobry komputer. Dobrym rozwiązaniem jest również dysk SSD. Cytuj
Karas 433 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 Niestety na SSD nie mam obecnie funduszy dla tego też zrezygnowałem z dodatkowego GPU zostając przy zintegrowanym z i5. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi