Karas 433 Opublikowano 3 października 2013 Opublikowano 3 października 2013 Jeszcze jedno komp do gierek tak jak poprzednio sama buda z W7 do 2500 ? Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 6 października 2013 Opublikowano 6 października 2013 Ja tak spytam, calkowicie bez trollowania. Czy jest szansa zlozenia jakiegos kompa w granicach 1500-2000 by mozna pograc bez wiekszego stresu w nowsze tytuly? I jeszcze na miare takiej plycie glownej i zasilaczu by mozna bylo cos pozmieniac w ciagu 2-3 lat na ciekawsze podzespoly? Cytuj
Gość suteq Opublikowano 6 października 2013 Opublikowano 6 października 2013 Jak najbardziej za 2k złożysz taki sprzęt. Cytuj
scuff 463 Opublikowano 6 października 2013 Opublikowano 6 października 2013 Ja tak spytam, calkowicie bez trollowania. Czy jest szansa zlozenia jakiegos kompa w granicach 1500-2000 by mozna pograc bez wiekszego stresu w nowsze tytuly? I jeszcze na miare takiej plycie glownej i zasilaczu by mozna bylo cos pozmieniac w ciagu 2-3 lat na ciekawsze podzespoly? Pewnie można nawet taniej, ja wciąż gram we wszystko co najmniej na medium na pc z 2008 roku z core2duo E8500 i geforce gtx 260. W międzyczasie wymieniłem tylko radiatorek na grafice (upalił się i odpadł na dno budy, komputer idzie 24/7). Najlepiej wpaść na jakies forum pc i 'na żywo' samemu składać, w sklepie zawsze wciskają jakieś dzikie, niepotrzebne rzeczy którym trudno się oprzeć.... 1 Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 6 października 2013 Opublikowano 6 października 2013 (edytowane) Thx Panowie, jeszcze moglibyscie zarzucic przykladowymi kofiguracjami. Moj aktualny zaczyna umierac, wiec trzeba by zas cos kupic na pare latek. Dokładnie scuff, przyznam sie nie jestem na biezaco ze sprzetem jak kiedys, ale wiem ze w zestawach ze sklepow to zawsze jest pare skaz na takim gotowym sprzeciku, wiec od zawsze sam sobie skladalem kupujac w kilku sklepach. Edytowane 6 października 2013 przez BoryzPL Cytuj
Gość suteq Opublikowano 6 października 2013 Opublikowano 6 października 2013 Bardzo fajny wątek http://pclab.pl/art52777-10.html Na pewno eksperci tutaj polecą coś wymienić/dołożyć coś lepszego, więc im zostawię pole do popisu. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 6 października 2013 Opublikowano 6 października 2013 (edytowane) A takie cuś? edit: w sumie suteq ma rację, lepiej tam pytać Edytowane 6 października 2013 przez ragus Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 6 października 2013 Opublikowano 6 października 2013 (edytowane) A takie cuś? edit: w sumie suteq ma rację, lepiej tam pytać Kolejna wpadka Procek i3 a płyta pod amd Edytowane 6 października 2013 przez SzewczykDratewka 1 Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 6 października 2013 Opublikowano 6 października 2013 Thx, ragus niestety plusy mi sie juz na dzis skonczyly Fajny zestaw, tylko jak z wkoncu jest az ASRock'iem? Juz pominac jesli nie pasuje, ale to nie jest szrot? Plyty asrock to jedyne czesci jakie mi sie psuly w calej trwajacej 15 lat stycznosci z komputerami ;P Cytuj
Kornolio 1 053 Opublikowano 6 października 2013 Opublikowano 6 października 2013 Oto zestaw: Intel Core i5 4670K 4 x 3.40 GHz Gigabyte GA-B85M-HD3 ,B85 DDR3 8GB 1600MHz (2x4Gb) Mój budżet jest w dość ograniczony, 1400zł. Kartę graficzną jak na razie zostawię taką jaką mam, później dokupi się coś mocniejszego. Pytanie brzmi, czy w tym zestawie warto coś zmienić? głównie pytanie o mobo. Cytuj
canuks 63 Opublikowano 6 października 2013 Opublikowano 6 października 2013 Oto zestaw: Intel Core i5 4670K 4 x 3.40 GHz Gigabyte GA-B85M-HD3 ,B85 DDR3 8GB 1600MHz (2x4Gb) Mój budżet jest w dość ograniczony, 1400zł. Kartę graficzną jak na razie zostawię taką jaką mam, później dokupi się coś mocniejszego. Pytanie brzmi, czy w tym zestawie warto coś zmienić? głównie pytanie o mobo. Po co Ci procek z odblokowanym mnożnikiem do płyty nie nadającej się do OC ? Masz zamiar podkręcać sprzet ? to bierz płytę która nie bedzie wąskim gardłem ...ale sądząc po budżecie to kręcić nie będziesz Weź i5 4640 @3.2ghz kosztuje ok 720zl a twoja propozycja 880zl .... 160zl w kieszeni na grafikę . Płytę bym zostawił ewentualnie coś od MSI Thx, ragus niestety plusy mi sie juz na dzis skonczyly Fajny zestaw, tylko jak z wkoncu jest az ASRock'iem? Juz pominac jesli nie pasuje, ale to nie jest szrot? Plyty asrock to jedyne czesci jakie mi sie psuly w calej trwajacej 15 lat stycznosci z komputerami ;P Jak możesz to weź coś od MSI ,Gigabyte ..... asrock ........ sam wiesz jak jest Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 6 października 2013 Opublikowano 6 października 2013 canuks tzn jaki jest? mam asrocka i nie narzekam A na internecie jest bardzo chwalony Cytuj
canuks 63 Opublikowano 6 października 2013 Opublikowano 6 października 2013 Z doświadczenie nie polecam ludziom tej firmy nie wiem czy to przypadek czy nie ale swego czasu jak składałem ludziom pcty na bazie tych płyt zawsze były jakieś problemy . Ogólnie ja jestem na nie do tego producenta . Z najnowszymi modelami tej firmy nie miałem styczności bazuje na wiedzy z lat poprzednich , a jak naprawiam czy składam ludziom kompy to są tam płyty MSI,gigabyte ,asusa .. może to kwestia modeli /felernych sztuk ale jednak niesmak pozostał Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 6 października 2013 Opublikowano 6 października 2013 gdyby asrock był tak daremny nie byłby 3 na świecie producentem płyt głównych i sprzedawał więcej niż MSI Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 6 października 2013 Opublikowano 6 października 2013 Ja oczywiscie tez tylko mowie poprzez doswiadczenia z Asrockiem, moze to byl felerny model ale 3 razy zmieniana byla plyta glowna swego czasu. Teraz wlasnie siedze na gigabyte siedze i nic sie ien wydarzylo przez ponad 5 lat ;P Cytuj
Pupcio 18 647 Opublikowano 6 października 2013 Opublikowano 6 października 2013 Ok,gunwo wiem o komputerach ostatni pc miałem z 7 lat temu,przydałaby by mi się pomoc w złożeniu czegoś do grania nie musze mieć graficznych wodotrysków wystarczy mi żeby wszystko płynnie chodziło i grało na ustawieniach "normal" budżet 3tyś forumku pomocy! xD Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 6 października 2013 Opublikowano 6 października 2013 oczywiście w kwocie 3000zł ma się znaleźć również monitor, myszka, klawiatura, słuchawki? pytanie czy biurko i fotel już masz? Cytuj
Pupcio 18 647 Opublikowano 6 października 2013 Opublikowano 6 października 2013 To nie wchodzi w cene,już bez przesady xD Cytuj
canuks 63 Opublikowano 7 października 2013 Opublikowano 7 października 2013 To nie wchodzi w cene,już bez przesady xD Czyli za 3 k chcesz samą skrzynkę do gierek ? to proponuję takie coś: http://www.morele.net/inventory/info/QU6TUp/ Po grasz na tym na wysokich ustawieniach spokojnie we wszystkie obecne gry ,a i w nadchodzące również ( BF4 nie wliczaj bo to skopana produkcja pod względem optymalizacji sprzęt za 5 k w tej grze potrafi mieć 20fps ) Taki PC starczy Ci na kolejne 7 lat ,pograsz ,obrobisz grafikę co tam chcesz . Jak chcesz taniej to można wziąć tańszą karte np HD7850 ~ 650zl . Dysk SSD pod system i najczęściej uruchamiane programy .... bedziesz bardziej niż zadowolony . P.S. cały zestaw można taniej dorwać np w agito czy xkom ,morele nie polecam ale jak masz sklep pod nosem i osobiście możesz z nimi porozmawiać to co innego przez www szkoda czasu i pieniędzy . Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 7 października 2013 Opublikowano 7 października 2013 Mam prawie taki sam zestaw jak powyzej ( inny procek tylko) polecam jest OK <3 Cytuj
Sibian 154 Opublikowano 7 października 2013 Opublikowano 7 października 2013 (edytowane) Nie, za 3k bez monitora, już dobrze wkładać kluczową, lepszą kartę. Co najmniej GTX 760. Jeśli nie starczy to SSD pa, pa. Edytowane 7 października 2013 przez Sibian Cytuj
canuks 63 Opublikowano 7 października 2013 Opublikowano 7 października 2013 (edytowane) Nie, za 3k bez monitora, już dobrze wkładać kluczową, lepszą kartę. Co najmniej GTX 760. Jeśli nie starczy to SSD pa, pa. 760 200zl droższa od 7870 a wydajność niewiele lepsza . Uważasz ze różnica 5 fps w grze jest warta 200zl ? Co do SSD jak ktoś chce mieć szybko działający komputer to pod system i najczęściej używane programy SSD to podstawa Edytowane 7 października 2013 przez canuks Cytuj
Sibian 154 Opublikowano 7 października 2013 Opublikowano 7 października 2013 (edytowane) 5 chyba w jakichś starszych grach gdzie nie ma to już znaczenia. W nowych jak C3 i FC3 jest to średnio z 10 a nawet więcej a jest to już dużo. Nie dawaj mu do kompa DO GIER za 3k bez monitora, gorszej karty na rzecz SSD. A tak w ogóle to jak 300zł uwolnione to nawet już można coś za 1100- 1200 brać ; d Dla mnie GPU to podstawa, i zawsze prędzej czy później brakuje tej mocy. Jeśli nigdy nie miał SSD to nawet nic nie odczuje. A wydajność w grach na pewno ( bo do tego chce kompa ). EDIT : Ale on chyba chce bude z monitorem. Ja więc odpadam ; d Edytowane 7 października 2013 przez Sibian Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 7 października 2013 Opublikowano 7 października 2013 Jeżeli mam sprzęt gtx 660 + i5 4670k to kręcenie procesora ma sens?Czy karta będzie ograniczała i skoku fps w grach nie uświadczę?Do tego chciałbym jakieś chłodzenie co zmieści się w silentium pc gladius m40 , bo z tego co widzę duże coolery odpadają. Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 7 października 2013 Opublikowano 7 października 2013 to zalezy od gry. Niektore mocniej siedza na grafice inne na procku. Nie mozna jednoznacznie tego ocenic Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi