Karas 433 Opublikowano 8 października 2013 Opublikowano 8 października 2013 (edytowane) Co myślicie o takim zestawie :CPU: i5-4440@3.1ghz BOXMobo: Gigabyte GA-H81M-D2VRam: GoodRam DDR3 4 GB 1333mhz CL9HDD: Seagate Baracude 500GB 16MBGPU: Gigabyte GeForce GTX650 Ti BOOST 1GBPSU: Corsair Builder Series CX 500W 80+ BronzeCase: SilentiumPC Gladius M40 Pure BlackOS: Windows 7 Home Premium 64bit Edytowane 9 października 2013 przez Karas Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 9 października 2013 Opublikowano 9 października 2013 Panowie, taki sprzecik sobie wyrysowalem: Intel CORE i5-3470Asus P8B75-Mram ddr 3 1600mhz 8gbSeagate Barracuda 1TB 64MB OCZ ZS 550W SLI PSU 80Plus Bronze Wychodzi mi troche ponad 1600 zl. Doradzicie mi jakas karte graficzna do 400zl? I generalnie co sadzicie o tym czesciach? Jeszcze pytanie techniczne, plyta glowna ma tylko jedno wejscie sata 3 a reszte sata 2, bardzo to bede czul jak w przyszlosci kupie dysk ssd i wrzuce na tym sata3? Generalnie doszedlem do wniosku ze bardziej kompa pod wzgledem zabawy w programach do edycji grafiki i wideo, skoro 1-2 lata i bede kupowal i tak konsolke nowej generacji. Cytuj
canuks 63 Opublikowano 10 października 2013 Opublikowano 10 października 2013 Panowie, taki sprzecik sobie wyrysowalem: Intel CORE i5-3470 Asus P8B75-M ram ddr 3 1600mhz 8gb Seagate Barracuda 1TB 64MB OCZ ZS 550W SLI PSU 80Plus Bronze Wychodzi mi troche ponad 1600 zl. Doradzicie mi jakas karte graficzna do 400zl? I generalnie co sadzicie o tym czesciach? Jeszcze pytanie techniczne, plyta glowna ma tylko jedno wejscie sata 3 a reszte sata 2, bardzo to bede czul jak w przyszlosci kupie dysk ssd i wrzuce na tym sata3? Generalnie doszedlem do wniosku ze bardziej kompa pod wzgledem zabawy w programach do edycji grafiki i wideo, skoro 1-2 lata i bede kupowal i tak konsolke nowej generacji. Sprzęt jak najbardziej OK co do Grafiki to szukaj HD 7770 nówkę kupisz już za 330zl (club3D) lub coś słabszego 7750. sata 3 do tylko SSD 1 Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 10 października 2013 Opublikowano 10 października 2013 dzieki, jeszcze ostatnie pytanie, juz praktycznie przed zakupem, czy lepsza plyta glowna nie okaze sie: Gigabyte GA-Z68AP-D3? Cytuj
canuks 63 Opublikowano 10 października 2013 Opublikowano 10 października 2013 Co do płyty patrz aby była na chipsecie B75 lub B85 i jakie posiada gniazda ( HDMI , ile usb , ile sata ) i bierz która ci najbardziej odpowiada cenowo i pod względem wyposażenia 1 Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 18 października 2013 Opublikowano 18 października 2013 (edytowane) Wyszukalem sobie takiego lapka MSI CX61 Haswell Intel® Core™ i7-4702MQ Haswell Quad Core Processor 15.6" Full HD Screen Microsoft Windows 8 64bit 8GB DDR3 RAM 1000GB HDD Blu-Ray Dedicated GT 740M 2GB Graphics HDMI Bluetooth USB3 Za nie duża opłata mogę tam wsadzić 16gb ram, warto sie w cos takiego pakować czy lepiej te pieniądze przeznaczyć na stacjonarke ? Tylko ze musiałbym kupić wszystko tj, monitor, akcesoria, kable itd Edytowane 18 października 2013 przez kubson Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 18 października 2013 Opublikowano 18 października 2013 laptop parametry ma OK, a jaki to model dokładnie? jaką kasę na niego chcesz przeznaczyć? Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 18 października 2013 Opublikowano 18 października 2013 Max 3,500 a laptop to msi cx61 Cytuj
canuks 63 Opublikowano 18 października 2013 Opublikowano 18 października 2013 (edytowane) Wyszukalem sobie takiego lapka MSI CX61 Haswell Intel® Core™ i7-4702MQ Haswell Quad Core Processor 15.6" Full HD Screen Microsoft Windows 8 64bit 8GB DDR3 RAM 1000GB HDD Blu-Ray Dedicated GT 740M 2GB Graphics HDMI Bluetooth USB3 Za nie duża opłata mogę tam wsadzić 16gb ram, warto sie w cos takiego pakować czy lepiej te pieniądze przeznaczyć na stacjonarke ? Tylko ze musiałbym kupić wszystko tj, monitor, akcesoria, kable itd Prosta sprawa do czego ma być komp ? Jeśli masz go zamiar zabierać z sobą do kawiarni ,kolegi ,na miasto to only laptop . Ale granie na takim sprzęcie do przyjemności nie należy . Jeśli szukasz kompa jako stacjonarki to za te pieniądze co wydasz na lapka masz 2x mocniejszego desktopa Max 3,500 a laptop to msi cx61 Panie drogi za tą kasę to masz solidnego desktopa z Monitorem 23'" .... tylko pytanie czy potrzebny Ci mobilny sprzęt ? Prawda jest taka ze stacjonarka za 2300 zjada tego lapka wydajnością Edytowane 18 października 2013 przez canuks Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 18 października 2013 Opublikowano 18 października 2013 Laptop większość czasu tak 99% bedzie w domu, jedyne co przemawia za laptopem to rozmiary, moze faktycznie lepiej złożyć stacjonarnego Canuks mógłbyś mi napisać proponowany zestaw ? Bo jestem kompletnie zielony w te klocki Cytuj
canuks 63 Opublikowano 18 października 2013 Opublikowano 18 października 2013 Laptop większość czasu tak 99% bedzie w domu, jedyne co przemawia za laptopem to rozmiary, moze faktycznie lepiej złożyć stacjonarnego Canuks mógłbyś mi napisać proponowany zestaw ? Bo jestem kompletnie zielony w te klocki Jeśli 99% w domu to only stacjonarka a rozmiary(laptopa) w tym przypadku są minusem .Bo chyba lepiej obejrzeć film /pograć na 23" niż 15,6" Propozycję zaraz wrzucę 1 Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 18 października 2013 Opublikowano 18 października 2013 No ale zawsze laptopa mozna podpiąć poprzez hdmi Cytuj
canuks 63 Opublikowano 18 października 2013 Opublikowano 18 października 2013 (edytowane) Moja Propozycja na szybko http://www.morele.net/inventory/info/hk3meB/ Oczywiście wszystko można zmienić to luzna poglądowa propozycja .... w obwodzie masz jeszcze +500zl na dobry monitor ,klawisze i myszkę Co do grafiki nie wiem czy dużo grasz i w co ? ale dałem grafikę z wyższej półki która spokojnie radzi sobie ze wszystki obecnymi grami .. jeśli jednak grasz sporadycznie to można wziąć tanszego HT7770(380zl). także musiał byś się dość precyzyjnie określić czego wymagasz i oczekujesz. Edytowane 18 października 2013 przez canuks 2 Cytuj
da$io 110 Opublikowano 25 października 2013 Opublikowano 25 października 2013 Tez myślę nad zmianą. Praktycznie 99,9% czasu laptop spędza w jednym miejscu. Niestety w kwestiach technicznych wyszedłem z obiegu. Cenię sobie kompaktowośc więc czy jest sens złożenia kompa w obudowie ITX - mini? Widziałem takie do których wchodzą normalne karty graficzne bezproblemowo. Poza tym te wszędobylskie kable tez mnie denerwują w desktopie. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 27 października 2013 Opublikowano 27 października 2013 Chciałbym kupić sobie nowego PC, który posłuży mi do starych gierek i indyków.Priorytet to jak najniższe koszty, więc nawet używane, sensowne zestawy jak gdzieś zobaczycie, to możecie podesłać. Sama jednostka mnie interesuje, bez monitora, bez myszki, bez klawy, bez nagrywarki DVD. Dysk 250 GB spokojnie wystarczy.Chciałbym pograć na tym balaszku np. w Stalkery, pierwszego wieśka, penumbre, amnesie i indyki jak np Gone Home na WYSOKICH ustawieniach w tych 25 FPSach chociaż (tak, mój obecny złom nie ciągnie tych gier, firefox ledwo na tym chodzi xD) Coś z zintegrowaną grafiką styknie na indyki obecne i przyszłe, czy lepiej normalną karte graficzną wziąć?Help? Cytuj
canuks 63 Opublikowano 27 października 2013 Opublikowano 27 października 2013 Ile kasy masz na tego kompa ? Na odczepnego mozna coś na samej zintegrowanej poszukac /złożyć Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 27 października 2013 Opublikowano 27 października 2013 Nie mam żadnego konkretnego limitu, ale chce żeby to było absolutnie jak najmniej <cebula> Cytuj
HeXa 435 Opublikowano 27 października 2013 Opublikowano 27 października 2013 Moja Propozycja na szybko http://www.morele.net/inventory/info/hk3meB/ Oczywiście wszystko można zmienić to luzna poglądowa propozycja .... w obwodzie masz jeszcze +500zl na dobry monitor ,klawisze i myszkę Co do grafiki nie wiem czy dużo grasz i w co ? ale dałem grafikę z wyższej półki która spokojnie radzi sobie ze wszystki obecnymi grami .. jeśli jednak grasz sporadycznie to można wziąć tanszego HT7770(380zl). także musiał byś się dość precyzyjnie określić czego wymagasz i oczekujesz. Warto tam jakiś SSD na system wrzucić i procka z K chyba Monitor polecam : http://www.morele.net/monitor-led-iiyama-prolite-x2377hds-b1-30-dni-bezplatnej-gwarancji-na-badpixele-429971/ Cytuj
canuks 63 Opublikowano 27 października 2013 Opublikowano 27 października 2013 Nie mam żadnego konkretnego limitu, ale chce żeby to było absolutnie jak najmniej <cebula> Moja Propozycja na szybko http://www.morele.net/inventory/info/hk3meB/ Oczywiście wszystko można zmienić to luzna poglądowa propozycja .... w obwodzie masz jeszcze +500zl na dobry monitor ,klawisze i myszkę Co do grafiki nie wiem czy dużo grasz i w co ? ale dałem grafikę z wyższej półki która spokojnie radzi sobie ze wszystki obecnymi grami .. jeśli jednak grasz sporadycznie to można wziąć tanszego HT7770(380zl). także musiał byś się dość precyzyjnie określić czego wymagasz i oczekujesz. Warto tam jakiś SSD na system wrzucić i procka z K chyba Monitor polecam : http://www.morele.net/monitor-led-iiyama-prolite-x2377hds-b1-30-dni-bezplatnej-gwarancji-na-badpixele-429971/ No to jak nie ma limitu to propozycję masz w linku .... jak za drogo to można uciąć nieco na grafice np jak masz zamiar grać w starsze pozycje ... warto rozważyć SSD jako dysk pod system . Co do procka z K jak kolega nie ma zamiaru kręcic to bez sensu kupować procek z odblokowanym mnożnikiem ,a ta płyta co jest w zestawie to ma możliwości OC symboliczne . Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 27 października 2013 Opublikowano 27 października 2013 Serio indyki i te gierki, które wymieniłem, wymagają kompa za 2.5 tysiąca ? Nie mam zamiaru grać na nim w gry ani z tej, ani z następnej generacji konsol. Wszelakie strategie, które wymagania mają spore też olewam. Naprawdę nie potrzebuję czegoś tak mocnego Cytuj
canuks 63 Opublikowano 28 października 2013 Opublikowano 28 października 2013 Serio indyki i te gierki, które wymieniłem, wymagają kompa za 2.5 tysiąca ? Nie mam zamiaru grać na nim w gry ani z tej, ani z następnej generacji konsol. Wszelakie strategie, które wymagania mają spore też olewam. Naprawdę nie potrzebuję czegoś tak mocnego Nie kolego te gierki nie wymagają maszyny za 2,5k pytałem o budżet aby wiedzieć na czym się oprzeć . Nową maszynę na i3 można złozyć za ~ 1200zl jak to za dużo to coś taniej z poprzedniej generacji opartego o C2D taką puszkę (używaną oczywiście ) wyrwiesz za 500-600zl Cytuj
Gość ragus Opublikowano 28 października 2013 Opublikowano 28 października 2013 Panowie, RAM mi w komputrze chu.j strzelił. Ten Corsair to po prostu robi badziewne ramy, czy może miałem pecha? Bo nie wiem, w jaki RAM się pakować teraz. Cytuj
Shankor 1 620 Opublikowano 28 października 2013 Opublikowano 28 października 2013 Większość firm daje dożywotnią gwarancję na RAM. Sprawdź czy masz rachunek i jaka gwarancje Ci na to dawali. Cytuj
sosnaa 1 205 Opublikowano 28 października 2013 Opublikowano 28 października 2013 Corsair daje dożywotnią. idź czy tam napisz do sklepu gdzie kupowałeś jeśli masz paragon czy fakture, czy inny dowód zakupu. Cytuj
canuks 63 Opublikowano 29 października 2013 Opublikowano 29 października 2013 Panowie, RAM mi w komputrze chu.j strzelił. Ten Corsair to po prostu robi badziewne ramy, czy może miałem pecha? Bo nie wiem, w jaki RAM się pakować teraz. Pecha ? raczej szczęście bo trafić uwaloną kość Ram to nie mal jak 6 w lotka . Zareklamuj dostaniesz nową taką samą Corsair daje dożywotnią. idź czy tam napisz do sklepu gdzie kupowałeś jeśli masz paragon czy fakture, czy inny dowód zakupu. wystarczy sam numer seryjny jak reklamujemy bezpośrednio u producenta Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi