Opublikowano 29 czerwca 201410 l Z tego co widzę, ta różnią sie one tym: twoja: Taktowanie rdzenia [MHz] 1019 Rozdzielczość 4096x2160 moja: Taktowanie rdzenia [MHz] 954 Rozdzielczość 2560x1600 Warto dopłacać ? Jeżeli chodzi o podkręcanie to w końcu trzeba się tym zainteresować, wiec zakladajmy, że jednak będzie OC. Edytowane 29 czerwca 201410 l przez Ins
Opublikowano 29 czerwca 201410 l Google podpowiada ze faktycznie ta moja po rewizji jest, dodano tylnia plytke, troche wyzszy zegar i tyle. Czy warto ? Niekoniecznie, zawsze to lepiej z pudla miec wiecej MHZ, ale jesli nie jestes jakims OC purystą to moze lepiej sobie zostawic te stowke. Rig jest miesisty i chyba nic w nim juz nie poprawisz w tym budzecie. Level wyzej to juz tylko 3x Titan Black i beka w CW z Ciebie. Edytowane 29 czerwca 201410 l przez Bansai
Opublikowano 29 czerwca 201410 l Warto celować w coś AMD\ATI, gdzie karta graficzna współdzieli pamięć z procesorem? Nie jestem przekonany do takich rozwiązań ale jestem ciekaw opinii.
Opublikowano 30 czerwca 201410 l Warto celować w coś AMD\ATI, gdzie karta graficzna współdzieli pamięć z procesorem? Nie jestem przekonany do takich rozwiązań ale jestem ciekaw opinii. Jesli budgetowo to AMD/ATi cie najtaniej wyjdzie, pamiętaj tylko żeby kupować SSD dysk dla systemu i programów głównych, nawet ten twoj stary komputer by się przestał wieszać na SSD
Opublikowano 30 czerwca 201410 l Mój komputer ma już z 7-8 lat... Płyta nie obsługuje standardu SATA 3 ani DDR3. Zastanawiałem się czy nie kupić karty graficznej do niego w standardzie DDR 3? Będzie działać czy nie? Myślę nad reanimacją tego PCta i zainstalowaniu tylko linuxa na nim. Wiem, że grafika padła i teraz odpala mi się tylko na linuxie korzystając chyba z grafiki jaka była na płycie głównej. Win 7 się nie odpala. Na nowym PC, na którym raczej sporadycznie bym grał też chciałbym działać głównie na linuxie. Nie wiem czy w takiej sytuacji warto inwestować w dyski SSD.
Opublikowano 30 czerwca 201410 l Sorry, że pod postem ale proszę o info czy na starszym sprzęcie zadziała karta grafiki obsługująca DDR3 jeżeli do tej pory miałem kartę DDR 2 i takie pamięci obsługuje? edit: sprawdziłem, można skasować posta. powinno działąć Edytowane 30 czerwca 201410 l przez waciak
Opublikowano 2 lipca 201410 l Miałem brać r9 290x ale udało mi się za 1600 zł kupić 780 ghz nówkę w folii z 3 latami gwarancji Nie wiedzieć czemu mimo że r9 290x pewnie jest dużo mocniejszy to bardzo ciężko mi przestawić się na radeony .
Opublikowano 2 lipca 201410 l Miałem brać r9 290x ale udało mi się za 1600 zł kupić 780 ghz nówkę w folii z 3 latami gwarancji Nie wiedzieć czemu mimo że r9 290x pewnie jest dużo mocniejszy to bardzo ciężko mi przestawić się na radeony . super, a jutro jadę po inno3D 780, ahh już nie mogę się doczekać
Opublikowano 3 lipca 201410 l Panowie mam problem. W zestawie, który skompletowałem mam GTX 780 (292mm) i obudowe Zalman Z12 Plus (karta do 290mm). Rozumiem, że musze coś innego wybrać. Poradzicie coś do 250zł ? Zestaw mam juz złożony i będę miał go do odebrania w środę (9 lipiec). Tak wiec mam jeszcze czas na zmiane zamówienia.
Opublikowano 3 lipca 201410 l Ja osobiście posiadam Gladius M40 od silentiumPC i jestem zadowolony.Wmontowane wentylatory,pełna regulacja,3 porty usb z przodu w tym jeden 3.0 no i stacja na dyski twarde na górze obudowy. http://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-gladius-m40-pure-black-atx-usb3-0-ssd-ready-3x120mm-bez-zasilacza-spc077-529266/ Ale poczekaj na opinie innych bo mimo że mi ona pasuje to pewnie w tym przedziale cenowym znajdziesz dużo lepsze.
Opublikowano 3 lipca 201410 l W środku obudowy dość czysto a filtry jak czyszczę raz na miesiąc są całe zasyfione więc spełniają swoją robotę. No i fajnie idzie kable poukładać w niej . Polecam obejrzeć recenzje na youtube mnie przekonała do kupna.
Opublikowano 3 lipca 201410 l Średnio wyglada na zdjęciach i filmikach no ale nie będę eksponować sprzętu wiec to nie jest problem. Zaraz zadzwonie i poproszę o zamiane Dzięki.
Opublikowano 5 lipca 201410 l Tylko uważaj przy rozkręcaniu obudowy. Mimo że by odłączyć przód obudowy musiałem wykazać się siłą tak lekko odrywając górę urwałem zatrzaski i teraz cała góra lata. Gwarancja pewnie tego nie obejmuje więc teraz poszukam nowej MOCARNEJ obudowy .
Opublikowano 9 lipca 201410 l Jeszcze nie odczepiałem z przodu, bo kompa odebrałem dzisiaj koło 18tej Tak czy inaczej będe mieć to na uwadze.
Opublikowano 9 lipca 201410 l Dobry wybór, w tej cenie nie ma nic lepszego z tą funkcjonalnością, typu USB3.0 czy SATA na zewnątrz. Do tego filtry, zasilacz na dole itd.
Opublikowano 14 lipca 201410 l Jedyny minus że wszystko co dostaje od silentiumpc mi się trafia wadliwe . Obecnie już 3 raz wymieniam zasilacz i wymieniałem 2 razy przedni panel w obudowie.
Opublikowano 15 lipca 201410 l Gdybym chcial podpiac pod kompa ssd, duzo z tym zachodu?Mam na mysli fakt ze trzebabylo by przenies caly system tam. Czy moze od nowa wszystko bym musial robic?
Opublikowano 15 lipca 201410 l Wszystko czyli co? Jeśli chcesz postawić system na SSD to musisz poinstalować sterowniki itd.
Opublikowano 15 lipca 201410 l system mozna tez sklonowac na ssd, osobiscie tego nie robilem, wole robic instalacje od zera. http://www.pcformat.pl/Doloz-dysk-przenies-system,a,2465,strona,6
Opublikowano 16 lipca 201410 l Sorki za drugiego posta. Glupie pytanie. Gdy podlacze dyskk ssd, przy uruchomianiu pc wejde do biosa i zaznacze by odpalal z ssd, zainstaluje z pena windowsa, co sie stanie z obecnym systemem na C?