Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dobra troszkę wyszedłem z obiegu więc zapytam kolegów graczy. Potrzebuje dysk ssd jaki polecacie. Kiedyś koszystałem z rankingów chip ale one już za aktualne nie są. Chodzi mi o dysk powyżej 200 gb sdd do 600 zł . Czy może lepiej hybrydę ? Zastanawiam się chodzi tu tylko o wydajność w grach tzn prędkość wczytywania a nie zapis. Wiem że hybryda przy zapisie leży i jest na poziomie zwykłego dysku tarczowego ale co z wysyłaniem ?

Proszę o rady bo ja mam na codzień do czynienia z dyskami do macierzy za kilka tysięcy a tutaj chcę coś dla siebie do maja kupić ( tak wiedźmin) bo mój stary dysk nie domaga

Gość Zaqair
Opublikowano (edytowane)

Samsung Evo 850 lub Corsair Mx100

Edit:

Oczywiscie chodzilo mi o Crucial ;)

Edytowane przez Zaqair
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

ok wybrałem samsung evo 850 250 gb różnica w cenie 50 zł a szybszy zapis i do tego gwarancja 5 lat. Heh zastanawiałem się nad samsungiem pro ale jednak płacić prawie 700 zł za 256 gb to przegięcie a gwarancja 10 lat na co komu jak za 5 lat na pewno będę miał większy dysk sdd albo innej technologii.

Dzięki za porady cholernie trudno było wybrać no ale cieszę się że zmieściłem się w budżecie i nawet prawie 200 zł zostało na bloodborn :)

Edyta :

Ja pierdykam ale różnica. Wszystko śmiga że ho ho. Instalacja systemu win 8.1. w 5 minut . Uruchamianie w 5-7 sec. :D Indeks wydajności 8,3 z 5,3 mi skoczyło :D Już wiem też co tak hałasowało w moim komputerze :) Teraz cichutko

Edytowane przez blantman
Gość ragus
Opublikowano

Jest git ale z 970 jest afera bo zamiast 4gb vramu ma 3,5gb.

Opublikowano

Warto dołożyć do zestawu za 4k. SSD o 2 razy większej pojemności i możliwość podkręcenia procesora.

Na wykresach nie masz uwzględnionego wpływu OC na wydajność. W części gier podkręcenie i5 na ~4.5GHz zauważalnie podniesie minimalny FPS.

Gość yaczes
Opublikowano

Gdzie najlepiej kupic, zeby byly dobre ceny i zeby od razu zlozyli?

Gość mastafaker
Opublikowano

Sam nie masz możliwości? Czy nie chcesz ryzykować nieudanego złożenia?

Gość mastafaker
Opublikowano

Czy ja wiem czy dziecko? Jak przyjda Ci wszystkie czesci osobno to jednak dobrze paste na procka nalozyc, kable ulozyc tak zeby nie kolidowaly. Nie ma co robic na odpierdziel.

Gość yaczes
Opublikowano

Skladalem, ale za taka kase wole zeby zrobil to profesjonalista - nie chce spyerdolic procka czy cos.

Jak ja zrobie bedzie brzydko w srodku :f

Opublikowano

Ja składałem na agito i jak porównywałem cenowo to wyszło tak jak na allegro bym kupował każdy podzespół najtaniej od innego janusza więc chyba się opłaca, ale składałem samemu. Nie mogłem sobie odmówić tej przyjemności

Opublikowano (edytowane)

Agito albo morele mozesz atakowac. Jak bys sprzedawal Yaczes cos z Nintendo z regionu USA to daj znac na PW.

Edit: Fajny zestaw. Głowe dam ze jak wyjdzie Playstation 5 to ten PC dalej bedzie Ci ladnie ciagnal gierki w dobrej jakosci.

Edytowane przez Velius
Gość yaczes
Opublikowano

Ale plyte glowna kupie chyba z SLI, to sobie kiedys sprezentuje druga 970 :banderas:

Na pewno bede sprzedawal, dam liste niedlugo.

Opublikowano

Pomysl moze nad jakims gtxem 980 skoro chcesz tyle kabony w tego kolosa wladowac, z 970 ponoc jakies zgrzyty sa z pamiecia, jak przekracza pewna ilosc to zwalnia wydajnosc (przy high endowych grach latwo o szybkie wyczerpanie zapasu pamieci), spory shitstorm sie przez to wywiazal na forach nvidii.

Jesli mam byc szczery to poczekalbym tez do premiery Wiedzmina z kompem, to bedzie dobry benchmark, ladny otwarty swiat daje popalic cpu i gpu.