Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja wezme tego wariata: http://madcatz.com/products/mouse/images/rat9-matte_black1.jpg

Masa opcji do kustomizacji.

Szarku

czemu odsylales do morele? A gwarancja producenta?

Odsyłałem kartę graficzną bo nie trzymała poprawnie napięcia , pewnie jakbym sam wysłał bezpośrednio do gigabyte było by szybciej , karta leżała u nich około miesiąca dopiero gdy zadzwoniłem przypomnieli sobie i raczyli wysłać kartę do producenta. Na pewno nic więcej u nich nie kupię bo wystarczy że jedna część siądzie i komputer leży zakurzony 2-3 miesiące . Agito natomiast wymienili mi ram/zasilacz w ciągu tygodnia . Po za tym strasznie gburowata obsługa klienta , jak zadzwoniłem do morele po 2 miesiącach czekania to mi powiedzieli że jak się nie podoba to żebym złożył pismo do praw konsumenta . Nigdy więcej nerwów na tych kretynów .

Opublikowano

Ja wezme tego wariata: http://madcatz.com/products/mouse/images/rat9-matte_black1.jpg

Masa opcji do kustomizacji.

Szarku

czemu odsylales do morele? A gwarancja producenta?

Odsyłałem kartę graficzną bo nie trzymała poprawnie napięcia , pewnie jakbym sam wysłał bezpośrednio do gigabyte było by szybciej , karta leżała u nich około miesiąca dopiero gdy zadzwoniłem przypomnieli sobie i raczyli wysłać kartę do producenta. Na pewno nic więcej u nich nie kupię bo wystarczy że jedna część siądzie i komputer leży zakurzony 2-3 miesiące . Agito natomiast wymienili mi ram/zasilacz w ciągu tygodnia . Po za tym strasznie gburowata obsługa klienta , jak zadzwoniłem do morele po 2 miesiącach czekania to mi powiedzieli że jak się nie podoba to żebym złożył pismo do praw konsumenta . Nigdy więcej nerwów na tych kretynów .

No na wszelki wypadek po twojej wypowiedzi kupilem wiekszosc sprzetu na agito.

Na morele tylko RAM i obudowe.

Opublikowano

Spokojnie Stunik, nikogo nie sluchalem, czytalem wczoraj (dzisiaj) do rana i wybralem najbardziej przyszlosciowe elementy, czytaj: najbardziej podatne na podkrecanie, na upgrade + bezpieczenstwo sprzetu ;]

No i puscilem troche wodze wyobrazni jesli chodzi o myszke (jednak nie madcatz, wzialem najlepsza bezprzewodowa gamingowa myche, a przy tym sporo tansza), obudowe i klawe ;] A co!

Wrzuce fotorelacje + specyfikacje jak juz bedzie zlozony :]

Opublikowano

Odsyłałem kartę graficzną bo nie trzymała poprawnie napięcia 

Bardzo ciekawe. Jak to się objawia i co powoduje? Jak to zauważyłeś? 

Opublikowano (edytowane)

Tak patrzę że na chwilę obecną to bez gtx980 to raczej ciężko o 1080p/60 fps. Lipa bo to oznacza bebechy za jakieś 5-6 k.

Ale jak to ja mam dużo słabszego gtx 780 Ghz i wszystko śmiga 1080p/60 fps jak na razie . Myślałem o usprawnieniu kompa ale wolę poczekać na kolejną generację gtx bo 980 nie robi aż tak wielkiej różnicy a pewnie w kolejnej generacji dadzą już po 6-8gb vram . To samo z prockiem bo z tego co się orientuje mają wyjść te nowe procki intela skyline i wtedy już ddr4 ramy się weźmie .

Wyglądało to tak że przy grach starszych i mniej wymagających np. Dark souls 2 dostawałem czarny obraz albo błąd sterownika . Do tego karta miała bardzo niskie takty jak na ghz , no i po oddaniu mi karty sprawnej dodatkowo sporo ukręciłem i jest petarda w porównaniu do wtedy.

Edytowane przez szarku123
  • Plusik 2
Opublikowano

No i puscilem troche wodze wyobrazni jesli chodzi o myszke (jednak nie madcatz, wzialem najlepsza bezprzewodowa gamingowa myche, a przy tym sporo tansza), obudowe i klawe ;] A co!

Jaką mychę wziąłeś?

Opublikowano

Jaką mychę wziąłeś?

G602_4.jpg

Opublikowano (edytowane)

Tak patrzę że na chwilę obecną to bez gtx980 to raczej ciężko o 1080p/60 fps. Lipa bo to oznacza bebechy za jakieś 5-6 k.

Najlepszy moment na kupno komputera to sierpień tego roku - szkoda, że się Czezky nie wstrzymałeś jeszcze trochę, bo wtedy będą nowe procki, nowy format pamięci DDR4 (już odpowiednio rozpowszechniony), lepszy dyski półprzewodnikowe, wypadałoby już być zgodnym z USB 3.1, a i ceny kart graficznych mocno polecą w dół (bo AMD wypuści wreszcie swojego R9 380X, który wedle plotek będzie mieć HBM, czyli specjalną pamięć kolejnej generacji pozwalającą na osiągnięcie kosmicznych przepustowości [co da bardzo dużo w przypadku wysokich rozdzielczości]). Sam jestem zwolennikiem zielonych, więc wolałbym GTX980 tak czy siak, ale cenowo aktualnie jest moment, gdzie niczego się nie opłaca brać :P

A do gamingu tylko przewodowa klawiatura i myszka + monitor 144 Hz (jeśli chcesz być PRO), lub jakiś dobry 4K (i masz nową generację). 

Do 1080p/60fps wystarcza na lajcie GTX970 (niekiedy i do 4K, sam gram na tej karcie w 4K w Maxa Payne'a 3 czy GTA IV), ale 4K ma tę wadę, że musisz mieć przynajmniej 55 calowy wyświetlacz by to miało sens. W przeciwnym wypadku wszystko jest diabelnie małe, a interfejsy w większości gier stają się nieczytelne (np. w Deus Ex Human Revolution). Za to BF4 w 4K to sama przyjemność, ale wtedy jest 35-40 fps góra, ale na detalach ultra, no i nie jest potrzebne w tych okolicznościach wygładzanie krawędzi ;) W tej grze interfejs ładnie się skaluje. Hardline już tak dobrze w 4K nie działa (przynajmniej beta). 

Edytowane przez Maciomaniak
Opublikowano (edytowane)

Jaką mychę wziąłeś?

G602_4.jpg

a co do czekania jak wspomina maciomaniak to nie ma sensu. poczekasz, do sierpnia, w sierpniu powiesz zeby poczekac do listopada bo nowe GTX, zaraz potem nowe co innego i tak mozna czekac do usranej smierci. Dolar idzie w gore i nie zapowiada sie zeby hardware staniał. Do sierpnia sie Czezkiemu znudzi i znowu kupi konsole  :Coolface:

Edytowane przez Szejdj
Opublikowano

No wiadomo, że tak :P Czekać można bez końca, z tym, że paradoksalnie do sierpnia nie zostało tak dużo czasu, a Skylake ma być już w 14 nm technologii (i oferować średnio 20% wyższą wydajność od 4 generacji) + ten nowy RAM, szybki dysk na PCI, do tego DX12 będzie wchodzić na salony - IMO jak nigdy, w tym roku opłacalne będzie wstrzymać się do sierpnia ;) 

Ale z drugiej strony i na dostępnych obecnie sprzętach i tak wszystko śmignie ;)

Opublikowano

Smieszne bo jak kupowalem PC to to samo mi mowili zeby poczekac do xx.xx.xxxx bo bedzie YY, wiec raz poczekalem i jak nastala ta data to powiedziano mi zebym jeszcze poczekal tym razem do xx.xx.xxxx bo bedzie ZZ jeszcze lepsze niz YY i bedzie bunga bunga.

Osrałem temat, kupilem kompa i do dzisiaj sluzy jak trzeba, tylko grafe wymienic.

Opublikowano (edytowane)

Nowe proce mają być 10-13% szybsze, więc nie wiem czy tak strasznie warto czekać, DDR4 nie wnoszą nic oprócz zmiany cyferki (dla przeciętnego Janusza) itd. itp. Czekać zawsze można, ale tak naprawdę nie za bardzo wiadomo na co warto a na co nie. Wszystko to jest jeszcze marketingową papką, a nowe generacje sprzętu okazują się zazwyczaj tylko niewielkim liftingiem starych.

Tak przy okazji. Dzisiaj ostro nakręciłem się tym waszym kupowaniem sprzętu, więc z tego wszystkiego sprezentowałem sobie mychę: Roccat Kone Pure. Zobaczymy czy będzie tak solidna i dobra jak piszą w reckach. :) Jak nie to zawsze będzie można zwrócić. Nie przypasi to zamienię na jakiegoś Razera w ostateczności. Wpadł mi w oko też Imperator, a i nowy Deathadder nie głupi. Pora wymienić swoją wysłużoną G9. Później zostanie do kupienia tylko większy dysk i spokojnie działam sobie przez najbliższe 4-5lat bez zmian (odpukać jakieś niespodzianki typu zepsucie się czegoś).

Edytowane przez ireniqs
Opublikowano

Kiedy ja kupiłem porządnego PC-ta i oswoiłem się z całą jego za(pipi)istością, po jakimś czasie faktycznie ciągnęło mnie do X1/PS4, ale to tylko hype, sentyment i chęc posiadania nowego gadżetu. Teraz, po sprawdzeniu tych szrotów nie zamierzam do nich wracać, kupię pod koniec generacji dla tych kilku eksów,dużo taniej i w wersjach poprawionych. Konsolowy klimat, "dusza" = marketingowe pierd.olenie owinięte w kolorowe interfejsy.

O ile spore rozmiary XO kompletnie mi nie przeszkadzają, hałasujące chińskie ścierwo z tandetnym padem od SONY na pewno nie jest warte tych pieniędzy. Co z tego, że parametry lepsze od XO, kiedy hardware padnie (napęd, zasilacz, overheat) i nie zostanie po niej nic, nawet te 720p wyświetlane przez Xbona. U mnie to wyglądało tak jak u Kyo, po prostu nie warto, 1,5k na ulicy nie leży i lepiej ten hajs na nową grafikę odłożyć. Xbox nie ma przed sobą ani wielkiej przyszłosći, ani nawet teraźniejszości, cyfrowe gierki na konsolach i chmura zupełnie do mnie nie przemawiają. Już jest sporo, a jeśli dorzuci się do tego ceny gier i płatne multi...

Opublikowano

ja mam kompa kupionego we wrześniu 2013  roku i do tej pory wszystko full hd w max fps :)  Fakt gram w niektóre rzeczy na ps4 ale tylko dlatego że lubię (dying light, lords of the fallen czy dragon age) .

Moja specyfikacja :

I7 4771 3.50Ghz

8gb Ram

GTX 770

płyta główna msi z87m g43

Ze wszystkim zamknąłem się w 2200 zł bo sprzedałem starą płytę i gtx 270 a do tego miałem dobrą obudowę, 2 dyski  i zasilacz więc tego nie wymieniałem.

teraz dokupiłem dysk sdd samsung 850 evo i to był kop dla systemu oraz ładowania gierek bo w fps to nic nie zmienia :)

Ostatnio na pc z gier 'wymagających' testowałem ryse czy dead rising 3(obie gry średnie bo z konsoli ;)  ) tak gram w strategie no ale jak mówiłem wszystko śmiga że aż miło. Testem będzie wiedźmin :D  

Opublikowano

No wiele razy wspominalem ze skonczyla sie era pakowania grubych tysiecy co 1-2 lata zeby moc pograc wiec radykalni konsolowcy sa w bledzie w tej kwestii juz. Kiedys owszem, teraz spokojnie mozna wylozyc kase na dobry sprzet i dlugo sie cieszyc jego dobrodziejstwem.

Najlepiej miec naturalnie PC i konsole, ale nie kazdy moze sobie pozwolic na taki komfort.