Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez tego gra jest plastikfantastik. Maciomaniak skąd generalnie brać te sweetfxy? Jest już jakaś stronka z modami czy może bezpośrednio od autora? Chodzi mi o to żeby gdzieś tam zaglądać i patrzeć czy nie ma czasem nowszej wersji albo coś w tym stylu.

Pewnie, tutaj masz cały zbiór tych wszystkich poprawek :) 

http://sfx.thelazy.net/games/game/970/

Znajdź taką, która będzie Ci najbardziej odpowiadać. Ja zostaję chwilowo przy tym co mam, jeszcze znacząco zmodyfikowałem plik konfiguracyjny, poprawiłem parę rzeczy, to mogę podrzucić. Nie są to drastyczne zmiany, bardziej kosmetyczne, ale ta kosmetyka jednak poprawia doznania wizualne - szczególnie cienie :)

Opublikowano (edytowane)

Właśnie przed chwilką dobrałem się do tej stronki. Pobrałem trzy najpopularniejsze presety: SS v1.1, K-putt (ten na którym teraz jestem) i Project Reality. Wszystkie wyglądają elegancko. Później posprawdzam je na żywo.

Jak możesz to podeślij ten swój pliczek. Chętnie sprawdzę. :)

edit: Po zdjęciach coś czuję, że najlepiej przypasuje mi Project Reality, ale to się jeszcze zobaczy.

Edytowane przez ireniqs
Opublikowano

Cieni jest więcej i są bardziej dokładne, poza tym pojawiają się szybciej i jest ich widocznych więcej z dalszej odległości - obiekty szybciej się doczytują, jest także więcej trawy, bardziej zróżnicowanej w niektórych miejscach. Dodałem więcej krwi, zwiększyłem długość jej trwania, kiedy chlapnie na ziemię, poprawiłem nieznacznie korony drzew, zwiększyłem liczbę klatek dla filmów i cut-scenek do 60, poprawiłem filtrowanie anizotropowe tekstur i... kombinuję dalej :) 

• Plusik 1
Opublikowano

Jak zrobisz coś więcej i będzie jeszcze lepiej to daj znać na priv najlepiej. Mnie się nie chce z tym bawić, bo nie mam też za bardzo czasu. :)

Opublikowano (edytowane)

Na dniach dosłownie będe się odzywać, bo na bieżąco to sprawdzam i modyfikuję ;)

Ten CineFX wygląda kapitalnie - jest video w temacie o Wiedźminie - już go sprawdzam.

Edytowane przez Maciomaniak
Opublikowano (edytowane)

Slaba rozdzielczosc matrycy, i7, 8Gb ramu, calkiem niezla karta graficzna i 1366 x 768 (HD). Tak slabo troche.

Edytowane przez M.Bizon24
Opublikowano (edytowane)

Co do zakupu to się wstrzymam na chwilę obecną- ponoć zaraz ma wyjść 980ti który jest szybszy od zwykłej + będzie kosztować niewiele drożej więc trochę kupować teraz bez sensu.

Edytowane przez mozi
Opublikowano

Co do zakupu to się wstrzymam na chwilę obecną- ponoć zaraz ma wyjść 980ti który jest szybszy od zwykłej + będzie kosztować niewiele drożej więc trochę kupować teraz bez sensu.

Zawsze możesz poczekać ale jak wyjdzie ti to zaraz za zakrętem nowe geforce więc może następne pół roku albo rok poczekasz. Wtedy wyjdzie nowy geforce i już będziesz się zastanawiał czy jeszcze nie poczekać .....

Opublikowano

Sam planuję wymienić GTX970 na GTX980Ti jakoś niebawem ;) 

@Alienator - da się, jutro stworzę tutaj specjalny temat z modyfikacjami pliku konfiguracyjnego Wiedźmina 3 - nie wiele osób gra na PC na tym forum, ale może się przyda.

Opublikowano

Chce sie rzucic na XB270HU bo niedlugo premiera w Polsce. Monitor maja miec Saturn i MediaMarkt. Wiem ze ten model ma duzo problemów, martwe piksele, niesamowity backlight bleed albo czasem odstajaca rama od obudowy i włosy za ekranem monitora.

Który z tych dwóch sklepów ma lepsza polityka zwrotu w takich przypadkach? Kupowal ktos kiedys taki sprzet w ktoryms z nich? Wiem ze w USA kolesie sobia zamawiaja monitorek i jak cos nie pasi to wymieniaja na inny i tak az trafia na normalny stan. Nie wiem jak to sie ma w PL.

Opublikowano (edytowane)

Sprawdz sobie allegro, za ile stoją, za ile sa licytowane i za ile sie sprzedaly w ostatnim miesiacu to bedziesz mial odpowiedz :) Wpisujesz nazwe karty, dajesz w zakladke "Zakonczone", potem sortowanie na najnowsze i widzisz co i za ile poszlo a za ile nie.

Edit;

Taka? http://allegro.pl/gigabyte-gtx780-oc-3gb-gddr5-384bit-i5224415574.html

Edytowane przez Velius
Opublikowano

Wychodzi na to że 980ti to ~800$. Pytanie jaka będzie cena w € i tym samym pln skoro kurs dolara taki wysoki. Podejrzewam 3,5-3,8 k za wersja oc. Trochę dużo...