Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pojedyncza lepsza niż dwie, zawsze będę tak twierdził. Tak jak pisze Velius. Lepiej dać kasę za 980ti niż za dwie 970, chociaż ja w tym momencie swojego sprzętu już nie zmieniam ani nie ulepszam. Za parę lat zmienię sobię całą jednostkę, a ściślej rzecz ujmując to płytę, kartę, procek i ramy. Teraz tak naprawdę nic nie opłaca się zmieniać to raz, a dwa że i tak wszystko pięknie śmiga na 970. 1080p jak na razie w pełni mnie zadowala. :P

Edytowane przez ireniqs
Opublikowano

Oczywiście, że tak, też jestem zdania, że lepsza jedna karta niż dwie ;) 

Z drugiej strony w takich okolicznościach chyba przeczekam do Pascala i wymienię tego GTX970 na przyszły rok na jakiegoś GTX1080, czy coś w tym guście.

Opublikowano (edytowane)

Jak masz GTX 970 i monitor 1080p to nie ma sensu robic upgrade'a. Inaczej to wyglada jezeli chcesz wejsc w 1440p, albo grać na 3 monitorach naraz wtedy GTX 980Ti to chyba dobra opcja (zaleznie jeszcze od ceny).

Edytowane przez Velius
Opublikowano

Jak masz GTX 970 i monitor 1080p to nie ma sensu robic upgrade'a. Inaczej to wyglada jezeli chcesz wejsc w 1440p, albo grać na 3 monitorach naraz wtedy GTX 980Ti to chyba dobra opcja (zaleznie jeszcze od ceny).

Mam GTX970 i monitor 4K - siedzę przy grafice i montażu - dlatego mocno kombinuję nad wymianą grafiki, lub dokupieniem drugiego GTX970. Niby teraz ładnie wszystko chodzi w 1080p, ale to 1080p to trochę niska rozdzielczość ;)

Opublikowano

GTX 970 nie nadaje sie niestety na nic innego niz 1080p, wiec nawet nie mysl o drugim jezeli chcesz wejsc na wyzsza rozdzialke.

No właśnie kurcze :/ Dlatego czekam na pascala już chyba, bo kupno tej grafiki za ponad 3 tysiące i tak nie rozwiąże wszystkich moich problemów ;) Ten RAM to drugi kłopot.

Ale przyznam szczerze, że jak np. odpalam GTA V w takim 3K, czy GTA IV w 4K, albo niektóre gry w rozdzielczości zdecydowanie wyższej od 1080p, a później mam w coś grać w 1080p, to jest to już za niska rozdzielczość :P

Gość Zaqair
Opublikowano

Wychodzi na to że 980ti to ~800$. Pytanie jaka będzie cena w € i tym samym pln skoro kurs dolara taki wysoki. Podejrzewam 3,5-3,8 k za wersja oc. Trochę dużo...

Ja czytalem wczoraj o 650$,te 800$ to podobno zawyzona cena evga. W € pewnie 750€ jezeli sie plotki potwierdza o 650$ a jezeli nie to 950€.

Opublikowano

Podobno ten Ti sie niezle kreci, wiec jakby kosztował około 3,000zl to bym sie mocno zastanowil. Nie chce mi sie czekac na Pascala nie wiadomo ile i nie wiadomo na co tak naprawde.

Opublikowano

Panowie części do kompa zamawiać lepiej wszystkie w jednym sklepie, czy wyszukiwać po lepszych cenach w kilku. Jak wy robiliście w czasie składania pieca?

Opublikowano

Panowie części do kompa zamawiać lepiej wszystkie w jednym sklepie, czy wyszukiwać po lepszych cenach w kilku. Jak wy robiliście w czasie składania pieca?

Zazwyczaj kupuję w jednym sklepie większość części, ale sprawdzam wcześniej, czy przy zamówieniu wszystkiego i podliczeniu przesyłek z różnych źródeł nie wyjdzie mi stówka czy dwie taniej - to zawsze warto wykorzystać do lepszych pamięci, szybszego proca, czy innych peryferiów ;)

Opublikowano

Co lepiej 4 rdezeniowy i7zegar 4.0 czy 6 rdzeni 3.5 (obydwa podkrecalne)? Czy te 6 rdzeni cos daje w przypadku gier?

Nie, chwilowo pakowanie się w 6 rdzeni do gier jest bez sensu, strata gotówki. 

Jeżeli nie będziesz korzystać z programów do obróbki graficznej, montażu, szkiców technicznych, to i7 cztero rdzeniowy jest aż nadto wystarczający ;)

Opublikowano (edytowane)

Jeśli zakładacie, że w danej grze będzie minimalna różnica między 4, a 6 rdzeniami to analogicznie różnica między i5 i i7 również będzie minimalna, ponieważ główną różnica między i5 i i7 jest HT.

Edytowane przez andrew777
Opublikowano

No tak, ale cenowa różnica między i5, a i7 w tym momencie jest niewielka, a do 6 rdzeniowego, najtańszego procka trzeba dołożyć 1000 zł (względem i7) i zmienić płytę główną na droższą (bo inny socket).

Opublikowano (edytowane)

Zanim ta przyszlosc nadejdzie prawdopodobnie i tak bedzie sie zmienialo procesor, wiec lepiej moim zdaniem kupic tanszego 4 rdzeniowego :)

Edit:

Ja wlasnie zmienilem myszke na Logitech g502 proteus core. Matko boska, jaka prezycja, jak lezy w lapie :banderas:

Edytowane przez Velius
Opublikowano (edytowane)

I już po premierze 980 Ti. Wydajność jak Titan X, a sugerowana cena niższa o prawie 2k zł.

Za kilkanaście dni premiera nowych Radeonów.

Edytowane przez andrew777
Opublikowano

Też czekam, patrząc na testy, jest znacząco lepszy od GTX970, do tego stopnia, że chyba warto wyłożyć trochę tego dodatkowego hajsu ;)

W Wiedźminie 3 różnica przy 1080p to około 30 klatek na korzyść 980Ti, a nawet w 4K pociągnie niektóre tytuły na ultra przy 30 klatkach, cholera :/

Opublikowano (edytowane)

Jak bedzie za 3k złotych około to nie mam co sie zastanawiac, bedzie mega upgrade :banderas:

Tak się od razu zapytam ;P

Co myślisz o Eizo FS2434 - potrzebuję jednak kupić nowy monitor, ale nie wiem czy jest sens pakować się teraz tylko w FHD :/

Edytowane przez Starh
Opublikowano

Wyglada na mega zayebisty monitor. Jak na IPS ma niski input lag. Ogólnie ja przy wyborze matryca TN a IPS wybralem piekne kolory wiec u mnie wygral IPS i nigdy juz nie potrafilem spojrzec na TN. Jak nie planujesz grac ostro w FPS'y i wystarczy Ci odswiezanie 60hz to naprawde swietny monitor. EIZO to ogolnie bardzo solidna marka, wysokie prawdopodobienstwo ze nie bedzie zadnych dead pixeli i innych problemów.

• Plusik 1