Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Widać potwora, ale cena 750 euro odstrasza z deka, a w Polszy jeszcze większa cena będzie zapewne. Trzeba im jednak przyznać, że ładnego skoku dokonali w ostatnim roku. A mówią, że gpu się nie rozwija.

Za to 650$ pff co to jest dla przeciętnego Amerykanina ;d

edit:

ceny $650 £550 €605

Edytowane przez Starh
Opublikowano

3000zł za samą kartę? Nope. Nope. Nope.

Ja zostaję przy 970. Już dawno przestałem wydawać więcej jak 2 tysie na kartę. Jeszcze za czasów 8800GTX. :)

Opublikowano

Wyglada na mega zayebisty monitor. Jak na IPS ma niski input lag. Ogólnie ja przy wyborze matryca TN a IPS wybralem piekne kolory wiec u mnie wygral IPS i nigdy juz nie potrafilem spojrzec na TN. Jak nie planujesz grac ostro w FPS'y i wystarczy Ci odswiezanie 60hz to naprawde swietny monitor. EIZO to ogolnie bardzo solidna marka, wysokie prawdopodobienstwo ze nie bedzie zadnych dead pixeli i innych problemów.

Monitory IPS też nie są bez wad. Mnie strasznie denerwuje słaba czerń a szczególnie clouding, kolory są okej ale znowu nie tak ostre i pełne jak w monitorach VA. Niestety żadna z matryc nie jest idealna trzeba iść na kompromisy.

Opublikowano (edytowane)

Widać potwora, ale cena 750 euro odstrasza z deka, a w Polszy jeszcze większa cena będzie zapewne. Trzeba im jednak przyznać, że ładnego skoku dokonali w ostatnim roku. A mówią, że gpu się nie rozwija.

edit:

ceny $650 £550 €605

Jezeli te ceny sa prawdziwe to mamy cene taka sama/mniejsza niz w USA:

605 Euro - ~2500 zł

650 USD - 2470zł +vat 23% = 3040 zł

550 GBP - 3135 zł

Kurs euro 4,1, dolara 3,8, funt 5,7

Cena w euro jest raczej bledna ?

Edytowane przez M.Bizon24
Opublikowano

Na niemieckiej stronie napisano, ze referent od MSi bedzie kosztowal 740 Euro: http://www.pcgameshardware.de/Nvidia-Geforce-GTX-980-Ti-6G-Grafikkarte-260464/News/GTX-980-Ti-Erste-Custom-Designs-Zotac-mit-Triple-Slot-Monster-und-1355-MHz-Boost-1160486/

Czyli wszystko sie zgadza, na złotówki wychodzi 3000zł, cena na całym świecie praktycznie taka sama i nie ma co płakać, że w usa taniej. W USA sie placi 650 dolarów jak sie zarabia w dolarach, a jak sie zarabia w funtach to sie placi 550 funtów.

Opublikowano

edit:

ceny $650 £550 €605

Jezeli te ceny sa prawdziwe to mamy cene taka sama/mniejsza niz w USA:

605 Euro - ~2500 zł

650 USD - 2470zł +vat 23% = 3040 zł

550 GBP - 3135 zł

Kurs euro 4,1, dolara 3,8, funt 5,7

Cena w euro jest raczej bledna ?

Z tego co gdzies przeczytalem to sa ceny bez podatku, wiec okolo 700 euro, czyli 3,000zl by sie zgadzalo.

Opublikowano

Dokladnie, aktualnie na rynku liczy sie juz tylko 970 i 980Ti jesli chodzi o wydajnosc/cena. Kazda inna karta nie ma sensu. Zobaczymy czy ATI coś powalczy z nowymi kartami.

Opublikowano

GTX 980 jak nic spadnie o 200zl w cenie, ale moim zdaniem zupelnie nie oplaca sie go juz kupowac. Albo GTX 970 i 500zl w kieszeni, albo dorzucic do GTX 980Ti.

Co do 970 to obniżki nie widać prawda? 

Opublikowano (edytowane)

prędzej na spadek ceny dolara 

Na to się też nie zanosi - ostatnio trzyma poziom, a nawet zdrożał trochę (złotówka się osłabiła po wyborze Dudy - reakcja na rynkach światowych). 

Edytowane przez Starh
Opublikowano

No będzie prezentacja nowych kart od AMD na targach E3, na tym PC Gaming Show i baaardzo na to liczę, że zaoferują konkurencyjne dla Nvidii produkty. Jestem zwolennikiem zielonych, ale wiadomo, że konkurencja zawsze dobrze służy.

Opublikowano

Cos mi sie wydaje, ze amd niczym nie zaskoczy, jak zwykle sie napracuja napracuja w labvoratorium, zaprezentuja i standardowo pobor mocy wiekszy, wydajnosc mniejsza i nawet cena nie bedzie robila szalu. Zieloni odstawili niestety AMD i to widac po line upie, amd nie ma czym walczyc, zawsze dostaje policzek.

Opublikowano (edytowane)

Podobno mieli pokazać nowe karty graficzne na tym Computexie 2015, ale premiera GTX980Ti kompletnie pomieszała im szyki i teraz kombinują, jakby tu podbić wydajność. 

Po sieci krążą pogłoski, że Radeon Fury (najszybsza karta w przyszłej ofercie AMD) jest wolniejszy od GTX980Ti, a miał kosztować podobno 750$.

Edytowane przez Maciomaniak
Opublikowano

G402 możesz jeszcze rozważyć. Tańszy brat G502. Też bardzo dobrze leży w dłoni. Minusem jest gwarancja na 2 a nie 3 lata względem G502. Byłem w sumie w kropce przez jakiś czas jak podtrzymałem w łapie i jedną i drugą, bo naprawdę nie było się do czego przyczepić odnośnie wygody.