easye 3 390 Opublikowano 31 marca 2016 Opublikowano 31 marca 2016 (edytowane) W Polsce na PC tylko grają w 1080/ultra/60 więc 5klocków. Grzybiasz to co podajesz, to nie na 3 klocki a właśnie 5. Sam i7 i gtx 970 to już blisko trójka. To niech kupi i5tke/AMD i gtx 960, w zupelnosci wystarczy do grania na wysokich i miesci sie spokojnie ponizej 3ki. Skoro wychodza nowe karty zaraz to po co inwestowac w o wiele drozsza 970, zeby zyskac 5-10 fpsow w grach ? Wyjda nowe karty to sprzeda swoja i kupi jakiegos potwora. Edytowane 31 marca 2016 przez easye Cytuj
Papaj 465 Opublikowano 31 marca 2016 Opublikowano 31 marca 2016 960 w żadnym wypadku. 5 stówek więcej i masz 970. Grafika w PC do gier to podstawa. Ale ja bym się wstrzymał na pascale i polarisy. No chyba, że premiera nest jeszcze odległa, to inna kwestia. Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 31 marca 2016 Opublikowano 31 marca 2016 (edytowane) No to skoro zaraz sa nowe karty, to juz wolalbym kupic tansza (jezeli ma cisnienie), grac na wysokich i 5 stow zostawic na pascale, majac na uwadze ze i GTXa moze pozniej opchnac. Edytowane 31 marca 2016 przez easye Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Panowie, jakbym chciał zbudować/kupić coś możliwie małego i cichego, ale jednocześnie żebym bez ścin mógł grać w nowe FPS'y - da się? Tak orientacyjnie w jakim przedziale cenowym? Bez napędu optycznego. Znajomy ostatnio składał małego PCta z myślą o VR i mu odradzałem żeby poczekał na nowe karty bo nie wiadomo jak to z tym VR będzie ale uparł się i kupił coś z 970 mini. To już całkiem dobry sprzęt jest, zapłacił chyba trochę ponad 3600 zł ale nie pamiętam dokładnej specyfikacji. Z tym, że Tobie też radzę zaczekać na nowe karty tak jak Zaqair napisał, na tą chwilę warto się wstrzymać. Chyba, że chcesz po prostu grać w 30 klatkach na high to coś się taniej da sklecić A plus minus kiedy te nowe sprzęty? Kurde chciałbym pograć trochę w nowego Dooma, a boję się, że bariera wejścia w online parę miesięcy po premierze będzie dosyć wysoka : | Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Z tym Doomem to bym się tak nie rozpędzał być może się okazać, że na PC nikt w to nie będzie grał po paru miesiącach. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Zawsze zostaje nowy Unreal. Cytuj
Ryuk 1 505 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 (edytowane) A plus minus kiedy te nowe sprzęty?Pod koniec maja sa targi na ktorych maja je pokazac. Dobra wersja mowi,ze maja byc dostepne w sklepach w przeciagu kilku tyg od konfy. Ale coraz wiecej w necie info sie pojawia,ze na tej konfie to bedzie tak zwane premiera papierkowa. Czyli karty na rynku beda kilka miesiecy po tych targach. W tego dooma to SP czy MP? Bo jezeli MP to raczej wiecej osob do gry znajdziesz na konsolach. Edytowane 1 kwietnia 2016 przez Wolfie_ Cytuj
Papaj 465 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Premiera pascali ma się odbyć w czerwcu(papierkowa). Same karty pewnie trafią do sprzedaży w okresie wakacyjnym, ewentualnie początek jesieni. Poza tym, jest tez możliwość, że i AMD i NVidia bedą chciały zgrać sie z goglami VR, a więc jest tez opcja szybszej premiery. A nowego Dooma, jak już wyżej wspomnieli, lepiej bedzie ogrywać na konsolach. Zresztą, to zależy od community w którym sie obracasz(PSN/Xlive). Ale na serio, lepiej wstrzymać sie z kupnem kompa na chwilę obecną. Skok wydajnościowych nowych kart może być spory. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Pany dafuq, ja wiem, że forum raczej konsolowe, zresztą sam gram na konsolach tak przez 95% czasu, ale bardziej polecacie online'owego FPS'a na konsoli niż na PC? Cytuj
Ryuk 1 505 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Na pc online w FPS zyje w bf4,csgo i Team fortress 2 (ale to f2p)i to by bylo na tyle. Na forum napewno kogos znajdziesz do wspolnego grania na konsolach,a czy kogos tutaj znajdziesz do grania w doom na pc? Watpie. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Ja kupuję Dooma na PC. Doom=PC. Zawsze i wszędzie. 1 Cytuj
MatekDM 1 300 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Premiera pascali ma się odbyć w czerwcu(papierkowa). Same karty pewnie trafią do sprzedaży w okresie wakacyjnym, ewentualnie początek jesieni. Poza tym, jest tez możliwość, że i AMD i NVidia bedą chciały zgrać sie z goglami VR, a więc jest tez opcja szybszej premiery. A nowego Dooma, jak już wyżej wspomnieli, lepiej bedzie ogrywać na konsolach. Zresztą, to zależy od community w którym sie obracasz(PSN/Xlive). Ale na serio, lepiej wstrzymać sie z kupnem kompa na chwilę obecną. Skok wydajnościowych nowych kart może być spory. Według informacji które zdobyłem od centrali producenta kart graficznych, w czerwcu będzie prezentacja Pascali z (bardzo) możliwą premierą układów mobilnych. W przypadku układów do PC stacjonarnych, na początku do sprzedaży trafią egzemplarze z wyższej półki jak GTX 1080 i GTX 1070, a ich premiera nie jest spodziewana wcześniej niż pod koniec 3 kwartału czyli we wrześniu. Według przedstawiciela Inno3D, pierwsze Pascale będą korzystać raczej z GDDR5 (jest wielki problem z wydajną produkcją GDDR5X i to opóźnia premierę), a dopiero GTX 1080Ti lub GTX Titan Y wykorzystają HBM2, ale nastąpi to nie wcześniej niż w połowie 2017 roku. Według niego GTX 1080 będzie porównywalny z obecnym GTX 980Ti (referentem), a GTX 1070 z kolei z GTX 980. Początkowe założenia mówiły o raptem 10-15% skoku wydajności, ale Nvidia podobno bardzo nie chce, by AMD ugryzło kawałek tortu i wstrzymują premierę jak mogą do prezentacji Polarisów. Co do AMD z kolei, otrzymałem takie informacje od Club3D: AMD: New Polaris GPU’s are said to be introduced in July, Club3D has not yet received official information on that from AMD, so this is all “hear-say”. http://wccftech.com/amd-polaris-10-gpu-specs-leaked/ These WCCFTech guys are often very close to reality with their predictions … New GPU’s known: Polaris 10 = Probably positioned at R7 370 ~ R9 380(X) Polaris 11 = Probably positioned at R7 390 (X) Vega = Follow up for Fury X and most probably 2017 … Also AMD should come into the market end of summer probably, with a FuryX model with Dual GPU on 1 board. Marketing focus is on VR Polaris = 14 nm technology GPU with probably 8GB GDDR5 X and uses about 1.5 times less power This sounds good being able to offer better specs than Nvidia in that segment, however lets wait for pricing and availability first … AMD just started a new Sales Out Rebate for AMD Partners Q2 2016: -Partners need to report weekly stock and sales data to info-now. -Program runs from 27th March to 18th June. Wygląda na to, że jeśli ktoś chce dziś kupić kompa do 3-4 tysięcy i zamieścić w nim GTX970, to lepiej się wstrzymać. Ale jeżeli są osoby, które mogą pozwolić sobie na wyłożenie kilku tysięcy więcej i kupno GTX980Ti lub Titan X, to nie ma co czekać Czekam na Computex 2016 w czerwcu - wszyscy uderzą tam ze swoimi nowinkami. Cytuj
Ryuk 1 505 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Do wiadomosci o kartach to polecam http://videocardz.com/.wccftech zazwyczaj pisze byle co bez sprawdzenia info Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Opublikowano 2 kwietnia 2016 ludzie kiedy wy sie nauczycie ze nie ma sensu czekac na premiere nowych podzespolow? jak sie ma kupowac to sie kupuje? czekac pol roku zeby zamiast 30 fpsow w doomie miec 33? Cytuj
MatekDM 1 300 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Opublikowano 2 kwietnia 2016 ludzie kiedy wy sie nauczycie ze nie ma sensu czekac na premiere nowych podzespolow? jak sie ma kupowac to sie kupuje? czekac pol roku zeby zamiast 30 fpsow w doomie miec 33? Prawda jest taka, że Pascale to dalej wielka niewiadoma. Jeżeli ich wydajność będzie wyższa o kilkanaście procent maksymalnie, to nie ma co czekać. Jeśli jednak będzie więcej, to szkoda teraz wykładać hajs. Lepiej się wstrzymać jeszcze te dwa miesiące, a może będzie wiadomo coś więcej. AMD idzie w sprawność energetyczną i to bardzo mocno. Ich karty mają zjadać prądu tak mało, jak to tylko możliwe, wydzielać mało ciepła i być przy tym bardzo wydajne (ale coś mi tu nie idzie w parze). Liczę, że AMD będzie chciało nawiązać równą walkę z GTX 1080 i 1070, chociaż na samym początku wypuszczą karty dla segmentu średniego i biurowego, a dopiero w 2017 będzie premiera wydajniejszych układów. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Wstrzymac sie 2 miesiace aby potem za 3 miesiace kupic w końcu karte z ceną jak za nowość + kurs dolara. To nie może się nie udać. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Też tego nie rozumiem, wszystko zapier,dala no i przykro mi, pewnie za 2 lata nasze GTX970 będą powoli odchodziły do lamusa, taki lajf. Czekaj parę mięsięcy na premierę, potem parę miesięcy na obniżkę cen, potem znowu coś na horyzoncie i tak w koło Macieju, kiedy k,urwa możesz sobie kupić i normalnie grać jak człowiek, a za dwa-trzy lata jak już przestanie nam odpowiadać zestaw to kupujesz nowy. 1 Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Ci co chca grc to kupia teraz aby grac. Ci co chca czekac to czekaja od czasow 3df voodoo i graja w cinematic experience na konsoli co kilka miesiecy placzac, ze mozeby pograli na pc, co kupic, jaki najlepszy komputer do 1000zl etc. Cytuj
teddy 6 900 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Po co czekać i kombinować jak zwykła 970 to niszczator graficznych światów? Cytuj
MatekDM 1 300 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Opublikowano 2 kwietnia 2016 (edytowane) do usunięcia Edytowane 2 kwietnia 2016 przez Maciomaniak Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Opublikowano 2 kwietnia 2016 (edytowane) Ja do swojego starego już i7 2600k dokupilem GTXa970 i kierwa wszystko działa idealnie. VR mnie nie interesuje, a przynajmniej nie premierowo i za te ceny które podali. Już nawet to PSVR jest dla mnie za drogie a co dopiero inne. Następna poważna modernizacja kompa tak za 3-4 lata. Jak ktoś musi mieć koniecznie 60fps i 4k no to nie ma (pipi)a żeby teraz kupować sprzęt, ale dla reszty taki gtx970 wystarczy spokojnie do dooma. Jak będzie coś słabiej działało to są odpowiednie opcje graficzne, przykreca się kurek o nazwie "grafika" i już. Nie widzę problemu. Jeżeli ktoś kupuje całkiem nowy sprzęt to ok można się wstrzymać i poczekać na spadek cen starszych (co nie znaczy słabych) kart np 970 i wtedy zdecydować co wyjdzie lepiej. Wszystko zależy od sytuacji i preferencji. Z konsolami nie ma takiej elastyczności wyboru. Edytowane 2 kwietnia 2016 przez ireniqs 1 Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Opublikowano 2 kwietnia 2016 (edytowane) Dokupcie sobie dysk SSD - ja mam na C - SSD, czyli Windows i gierki Steamowe odpalają się błyskawicznie. Nawet samo skanowanie antywirem, czy programami, trwa szybko. A Windows uruchamia się szybciej niż monitor Edytowane 2 kwietnia 2016 przez grzybiarz Cytuj
UberAdi 2 307 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Ja do swojego starego już i7 2600k dokupilem GTXa970 i kierwa wszystko działa idealnie. VR mnie nie interesuje, a przynajmniej nie premierowo i za te ceny które podali. Już nawet to PSVR jest dla mnie za drogie a co dopiero inne. Następna poważna modernizacja kompa tak za 3-4 lata. Jak ktoś musi mieć koniecznie 60fps i 4k no to nie ma (pipi)a żeby teraz kupować sprzęt, ale dla reszty taki gtx970 wystarczy spokojnie do dooma. Jak będzie coś słabiej działało to są odpowiednie opcje graficzne, przykreca się kurek o nazwie "grafika" i już. Nie widzę problemu. Jeżeli ktoś kupuje całkiem nowy sprzęt to ok można się wstrzymać i poczekać na spadek cen starszych (co nie znaczy słabych) kart np 970 i wtedy zdecydować co wyjdzie lepiej. Wszystko zależy od sytuacji i preferencji. Z konsolami nie ma takiej elastyczności wyboru. Ale twój zestaw jest VR ready. Przynajmniej wg Steamowego performance testu. Ja ostatnio robiłem, mam 2500k podkręcony do 4,5 gHz i 970. [ Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Możliwe. W sumie tego nie sprawdzałem no ale zazwyczaj co innego piszą a co innego jest. Wszystko okaże się po premierze. W każdym razie VR poza możliwościami mojego portfela. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 2 kwietnia 2016 Opublikowano 2 kwietnia 2016 No dokładnie, niektórzy też zapominają, że jest coś takiego, jak opcje graficzne. I na medium czy low też da się grać. Na konsolach to można przez 8 lat grać i obserwować przez ostatnie 3-4 srakę rozmazaną w multiplatformach, ale na PC to musi być tip-top cały czas na tym samym sprzęcie, pal licho, że dopiero to obsrane PS4.5 może wyrówna osiągi GTX970. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi