Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wy sie martwicie czy na obecna generacje starczy 970 czy juz czekac na pascala a prawda jest taka ze nawet poczciwy gtx760/770 daje spokojnie rade z nowymi tytułami

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze taki mały offtop dla potwierdzenia tego co było wcześniej mówione:

http://www.dsogaming.com/news/doom-advanced-graphics-option-revealed-includes-colorblind-sharpening-max-fps/

Do wyboru do koloru. Tyle ustawień to już dawno żadna gra nie miała. Id Software jak zwykle pecetami stoi jak widać. Każdy znajdzie coś pod swój komputer, tak żeby było upragnione 60fps.

PC gamers will be also able to set their max FPS up to 144fps, and there are options for both Chromatic Aberration and Sharpening.

Edytowane przez ireniqs
Opublikowano

Mój leciwy dość mocno GPU wymaga wymiany (odpie#dala już cyrki). Doradźcie co mogę kupić ale bez przeginania pały z cena no i żeby nie przesadzić z nadmierna wydajnością skoro reszta jest już stara.

Po prostu nie chcę nic gorszego niż to co teraz mam w kompie.

Proc- i5 760 @ 2.80GHz
Mobo - Asus P7P55 LX
8 Gb Ram-u/Zasilacz 550 W

Do wymiany:
MSI GeForce GTX 460 1GB CYCLONE OC

Opublikowano

Dzisiaj NVIDIA mówiła o Pasclach. P100 będzie dostępny nie wcześniej jak 2017Q1. NO ALE CZEKAJ CZEKAJ NIE KUPUJ SMOKA, PASCAL JUŻ ZA ROGIEM xD

Jak ktoś chce złożyć PC, to nie ma się co oglądać na majączące na horyzoncie technologie, jak zawsze.

Opublikowano

Dzisiaj NVIDIA mówiła o Pasclach. P100 będzie dostępny nie wcześniej jak 2017Q1. NO ALE CZEKAJ CZEKAJ NIE KUPUJ SMOKA, PASCAL JUŻ ZA ROGIEM xD

Jak ktoś chce złożyć PC, to nie ma się co oglądać na majączące na horyzoncie technologie, jak zawsze.

[POCZEKALNIA PASCAL]

Paaanii zapisy dopiero na marzec 2017 idz pani mi stad szybciej usg biodra pani na nfz zrobisz poszla su ko

Opublikowano (edytowane)

Inna sprawa, że P100 prawdopodobnie nigdy nie trafi do kart z serii GeForce, bo jest przeznaczony do superkomputerów ;)

Ostatnie przecieki mówią o premierze GTX 1080 i 1070 w lipcu tego roku (z prezentacją na Computexie w czerwcu). Szacowany wzrost wydajności względem odpowiedników z Maxwella to będzie ok. 15-20%, co oznacza, że bez OC będą wolniejsze od wykręconych GTX 980Ti. 

1080 Ti i TITAN Y na bank w Q2-Q3 2017 roku dopiero i prawdopodobnie dopiero te karty pokażą odpowiedni pazur (z pamięciami HBM2)

Edytowane przez Maciomaniak
Opublikowano

Na tę chwilę GTX 980 Ti - odkąd dolar spadł, a ludzie zaczęli masowo wystawiać GTX 980 Ti na allegro w oczekiwaniu na Pascale, to używki można kupić już za mniej niż 2400 zł, a nówki gdzieś po 2600 widziałem ;) 

Opublikowano

X8? To jest jakaś Vishera? FX-8320, 8350? Czy coś nowszego? 9370 albo 9570? 

Generalnie jak masz te jedną z najszybszych Visher pokroju 9370, to jeszcze styknie (chociaż przegrywa z i5, a co dopiero mówić o i7). 

Opublikowano (edytowane)

Tu masz róznicę: 

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4790K-vs-AMD-FX-8350

lub:

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4670K-vs-AMD-FX-8350

i5-4670k będzie już sporo lepszym wyborem ;) Chyba, że zmienisz całą platformę na bogato i pójdziesz w socket Z170, to wtedy masz i5-6600k, albo i7-6700k + DDR4 ;)

Wymiana proca dorzuci kilkanaście klatek w grach (w jednych mniej, w innych więcej) i sporo w programach użytkowych. Przepaść między tą Visherą (do gier, bo do innych zastosowań już nie zawsze)

Edytowane przez Maciomaniak
Opublikowano (edytowane)

Dzięki Panowie!

Poki co w takim razie kupie karte, zalezy mi wylacznie na rozdzielczosci HD, wiec nie ma sensu zmieniac procesora.

Edytowane przez easye
Opublikowano

GTX 980ti na 1080p to troszke overkill moze byc, jezeli nie grasz w jakies super wymagajace gry albo nie chcesz grac w 120 fpsach. GTX 980 moim zdaniem nie warto kupowac, albo 970, albo troche uzbierac i dolozyc juz do 980ti.

Opublikowano (edytowane)

Tutaj przy każdym zakupie jest 150 zdań co lepiej kupić.

Jak ci cenowo pasuje to nie zawiedziesz się na tej 980 na 100%, zresztą pewnie w necie sprawdziłeś jak co chodzi, nie ma co gadać  :newell:

Edytowane przez UberAdi