MatekDM 1 299 Opublikowano 11 kwietnia 2016 Opublikowano 11 kwietnia 2016 (edytowane) GTX 980ti na 1080p to troszke overkill moze byc, jezeli nie grasz w jakies super wymagajace gry albo nie chcesz grac w 120 fpsach. GTX 980 moim zdaniem nie warto kupowac, albo 970, albo troche uzbierac i dolozyc juz do 980ti. No nie wiem, GTX980 Ti na mega doyebanych ustawieniach ultra w 1080p nie we wszystkich grach jest taki boski. Np. w nowym Tomb Raiderze po ustawieniu wszystkiego co się da na full + wygładzania krawędzi pod sterownikami + zmianach w jakości tekstur i dorzuceniu całości na uber ultra często widzę spadki poniżej 60 klatek. Wiedźmin 3 to samo. GTA V to samo. GTX 980Ti na full z fullów nie daje sobie rady w 1080p jakoś mega świetnie, to co tu mówić o GTX970. Edytowane 11 kwietnia 2016 przez Maciomaniak Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 11 kwietnia 2016 Opublikowano 11 kwietnia 2016 Tylko to bardziej wynika z faktu jak developerzy robią gry bo to samo jej na nowym/starym Hitmanie, który wygląda jak Blood Money i nie masz nawet 60fps na ultra. 1 Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 11 kwietnia 2016 Opublikowano 11 kwietnia 2016 (edytowane) ano ! Tutaj przy każdym zakupie jest 150 zdań co lepiej kupić. Jak ci cenowo pasuje to nie zawiedziesz się na tej 980 na 100%, zresztą pewnie w necie sprawdziłeś jak co chodzi, nie ma co gadać No sprawdzilem, ze jednak z 980tka na Fx 8320 raczej nie pogram (8350 na oddaniu poki co) - pusiclem jakies gameplaye z Wiedzmina, MGS'a i i tak 60 klatek na ultra nie bylo (pewnie procek sie krztusil...), bojac sie ze wroce niezadowolony nie pojechalem. Edytowane 11 kwietnia 2016 przez easye Cytuj
kultywator 2 083 Opublikowano 13 kwietnia 2016 Opublikowano 13 kwietnia 2016 Tylko to bardziej wynika z faktu jak developerzy robią gry bo to samo jej na nowym/starym Hitmanie, który wygląda jak Blood Money i nie masz nawet 60fps na ultra. Yup. Optymalizacja w dzisiejszych czasach to zwykła kpina. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 13 kwietnia 2016 Opublikowano 13 kwietnia 2016 Kiedyś Maluch Racer (chyba dwójka), miała takie same wymagania jak Splinter Cell. Cytuj
Ruther 158 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 (edytowane) Planuję zakup komputera tak do 5k (max 6) ale jako, że jestem zupełnym komputerowym laikiem, to raczej chciałbym pójść w jakiś gotowy zestaw z X-Komu albo Komputronika, ew. złożyć sobie u nich na części. Z tego co wyniosłem po Waszych postach, to w sumie celowałbym w 980Ti. Mam monitor 1080p i co prawda 60 Hz, nie planuję kupna 4k (ew. 120Hz za jakieś x lat). Dużo bardziej wolę stabilne 60 FPS od graficznych fajerwerków, dlatego chciałbym się zabezpieczyć na parę lat. Jesteście w stanie polecić na ten moment jakiś spoko zestaw mieszczący się w tych widełkach cenowych? Kupuję prawdopodobnie w czerwcu. Edytowane 17 kwietnia 2016 przez Ruther Cytuj
Ryuk 1 482 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 (edytowane) Powiem tak,to zapytaj w czerwcu do tego czasu ceny moga spac/podskoczyc. Z najnowszych plotek nawet wynika,ze maja byc nowe karty od amd i nvidia w polowie czerwca. According to the report, NVIDIA has plans to replace all three most popular high-end GeForce cards in one month. NVIDIA GeForce GTX 980 Ti would be replaced by GP104-400 based product, which would be available in reference and custom design. Meanwhile GeForce GTX 980 would also be succeeded by GP104-200 graphics card and also available in custom designs. Lastly, GP104-150 would be AIB-only version with performance close to GTX 970. It remains unclear how NVIDIA is planning to name cards based on Pascal GP104, but we might be looking at GTX 1080/1800/1070/1700 models. Most importantly though, this rumor is yet another confirmation of new NVIDIA graphics cards coming in June. With strong possibility NVIDIA might allow its add-in-board partners to showcase new models at Computex. Hopefully AMD and their partners will be ready as well. http://videocardz.com/59009/rumor-nvidia-plans-three-gp104-skus-in-june The story that originated at Benchlife has two interesting parts. First is bizarre GPU positioning, pointing at rather slower performance of Polaris 10 chip than we previously thought. That said AMD Radeon R9 470 would be based on Baffin GPU aka Polaris 11, with TDP below 50W, while Radeon R9 480 is supposedly equipped with Polaris 10 aka Ellesmere with TDP slightly above 100W (110-135W). This information confronted with recently announced Pascal GP100 with TDP at 300W, does raise our concerns if Polaris 10 is even a high-end chip. The problem with this rumor is that it does not fit well with previous whispers that Polaris 10 would be powering the Radeon R9 490 series. So now we have two quite reputable sources claiming two different possibilities. However there is a chance that Polaris 10 is, in fact, used in both Radeon R9 480 series and R9 490. http://videocardz.com/59065/amd-radeon-r9-470-and-radeon-r9-480-to-be-released-at-computex Edytowane 17 kwietnia 2016 przez Wolfie_ Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Ruther sprawdź pc laba mają tam takie tematy. Najważniejsze żeby nie brać gotówcow nigdy przenigdy. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Planuję zakup komputera tak do 5k (max 6) ale jako, że jestem zupełnym komputerowym laikiem, to raczej chciałbym pójść w jakiś gotowy zestaw z X-Komu albo Komputronika, ew. złożyć sobie u nich na części. Z tego co wyniosłem po Waszych postach, to w sumie celowałbym w 980Ti. Mam monitor 1080p i co prawda 60 Hz, nie planuję kupna 4k (ew. 120Hz za jakieś x lat). Dużo bardziej wolę stabilne 60 FPS od graficznych fajerwerków, dlatego chciałbym się zabezpieczyć na parę lat. Jesteście w stanie polecić na ten moment jakiś spoko zestaw mieszczący się w tych widełkach cenowych? Kupuję prawdopodobnie w czerwcu. Jaki to monitor? Jak jakas popierdółka to dla mnie bezsens ładowac 6k w kompa i grać na czyms co nawet nie zapewni odpowiednich doznan i nie bedzie korzystało z dobroci tego co oferuje sprzet. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Za 3 kafle, to można mieć ultrapanoramę 30', lub super monitor full hd dla gracza 24' z g-sync Cytuj
Widget 306 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Komputer za 5k i chcesz brać karte za 3k? Toć ja (pipi)a kupiłem 970 w kompie za 5k a i tak musiałem budżetowe chłodzenie wziac. Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 To wezmie i5tke: http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_kwiecien_2016?page=0,17 Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Opublikowano 18 kwietnia 2016 I tak mu zbraknie 1200zł do grafiki Cytuj
Ruther 158 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Planuję zakup komputera tak do 5k (max 6) ale jako, że jestem zupełnym komputerowym laikiem, to raczej chciałbym pójść w jakiś gotowy zestaw z X-Komu albo Komputronika, ew. złożyć sobie u nich na części. Z tego co wyniosłem po Waszych postach, to w sumie celowałbym w 980Ti. Mam monitor 1080p i co prawda 60 Hz, nie planuję kupna 4k (ew. 120Hz za jakieś x lat). Dużo bardziej wolę stabilne 60 FPS od graficznych fajerwerków, dlatego chciałbym się zabezpieczyć na parę lat. Jesteście w stanie polecić na ten moment jakiś spoko zestaw mieszczący się w tych widełkach cenowych? Kupuję prawdopodobnie w czerwcu. Jaki to monitor? Jak jakas popierdółka to dla mnie bezsens ładowac 6k w kompa i grać na czyms co nawet nie zapewni odpowiednich doznan i nie bedzie korzystało z dobroci tego co oferuje sprzet. BenQ RL2755HM. W zupełności mi wystarcza, mam do niego podpięty komputer i PS3. Matryca niby TN, ale odwzorowanie kolorów ma za(pipi)iste, powiedziałbym, że nawet porównywalne do IPSa. Co do komputera, będzie to największy zakup w moim dotychczasowym życiu, jednak nie chcę na nim oszczędzać Bariera 5-6k jest jednak dla mnie nieprzekraczalna. Wolałbym sobie złożyć coś, co mi starczy na długo, z opcjonalną wymianą grafiki za 2-3 lata. PC Laba na bank sprawdzę, dzięki za cynk. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Planuję zakup komputera tak do 5k (max 6) ale jako, że jestem zupełnym komputerowym laikiem, to raczej chciałbym pójść w jakiś gotowy zestaw z X-Komu albo Komputronika, ew. złożyć sobie u nich na części. Z tego co wyniosłem po Waszych postach, to w sumie celowałbym w 980Ti. Mam monitor 1080p i co prawda 60 Hz, nie planuję kupna 4k (ew. 120Hz za jakieś x lat). Dużo bardziej wolę stabilne 60 FPS od graficznych fajerwerków, dlatego chciałbym się zabezpieczyć na parę lat. Jesteście w stanie polecić na ten moment jakiś spoko zestaw mieszczący się w tych widełkach cenowych? Kupuję prawdopodobnie w czerwcu. Jaki to monitor? Jak jakas popierdółka to dla mnie bezsens ładowac 6k w kompa i grać na czyms co nawet nie zapewni odpowiednich doznan i nie bedzie korzystało z dobroci tego co oferuje sprzet. BenQ RL2755HM. W zupełności mi wystarcza, mam do niego podpięty komputer i PS3. Matryca niby TN, ale odwzorowanie kolorów ma za(pipi)iste, powiedziałbym, że nawet porównywalne do IPSa. Mysle ze nie widziales poprostu dobrego monitora IPS w akcji skoro opowiadasz takie herezje No ale Twoja kasa i Twoj wybór, tez kiedys bylem na etapie "Super komp, super grafa i jakis tam monitor mam dobry jest". Po zakupie PRAWDZIWEGO monitora zweryfikowalem swoje poglady i uwazam dobry monitor za jeden z najwazniejszych elementów. Pomysl o tym na przyszlosc jak chcesz zobaczyc prawdziwy next-gen Cytuj
Widget 306 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Ja mam za 300 zł monitor i kompa za 5k xDDDDD No to jak grafika ma być spoko i można by ją też za jakieś 3 lata wymienić to bierz gtx 970 tak jak większość forum ma zapewne. Wyjdą te pascale czy coś, sprzedasz używaną, dołożysz kase i będziesz miał później wypas. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Velius jest jak taki jehowy co chodzi po domu i wciska sie na sile. Jak ktos chce mieć bude za 5k i grać na 14: kineskopie to jego sprawa, nie szkoda Ci czasu? Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Też kupiłem jakiś tani monitor Asusa i to z wystawki, ale miałem nowego kompa, monitor stary - 17" Benq:) i wziąłem szybko co było, bo nie mogłem już usiedzieć na 1280 x 768.No i ten monitor teraz się pier.doli i co jakiś czas mam błąd "DVI NO SIGNAL" i muszę od nowa podpinać go pod PC i wtedy ikony rozwalają się jakby była rozdzielczość 800 x 600. Cytuj
Widget 306 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Ja miałem podobnie i wtedy chyba gniazdo albo kabel był popsuty. Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Opublikowano 18 kwietnia 2016 (edytowane) Velius jest jak taki jehowy co chodzi po domu i wciska sie na sile. Jak ktos chce mieć bude za 5k i grać na 14: kineskopie to jego sprawa, nie szkoda Ci czasu? Ja np. wole grac na 50 calowym telewizorze, pomimo tego ze wiem, ze obraz gorszy, nizsza rozdzielczosc, maks 60 fpsow - ale jednak Bravia. xD Edytowane 18 kwietnia 2016 przez easye Cytuj
WisnieR 2 738 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Opublikowano 18 kwietnia 2016 (edytowane) Może trochę nie na temat ale dotyczy modernizacji kompa. Otóż mam już chyba od 7 lat ten sam desktop, który służy mi wyłącznie do oglądania filmów i surfowania po necie. Niestety chyba nawet na internety jest już za słaby. Filmy FHD na YouTube w 60fps szarpią, a flash chodzi dość wolno. Czy zmiana z 2GB RAM na 4 GB RAM coś zmieni? Niestety archaiczna płyta główna nie pozawala na jakikolwiek upgrade poza zwiększeniem pamięci. Wszystko wyświetlane na TV w 1920x1080 i zasilane OCZ Fatal1ty 550W. Kiedyś to było coś - dziś Chrome nie chce uciągnąć. Parametry poniżej: Edytowane 18 kwietnia 2016 przez WisnieR Cytuj
Ruther 158 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Nigdzie nie pisałem, że mój monitor jest chu'jowy. Kupiłem go w styczniu, miał bardzo dobre recenzje w necie i mogę je potwierdzić. Nie chcę czuć next genu, chcę po prostu komfortowo poznać nowe produkcje i nadrobić zaległości starych konsol. Grałem na IPSie w 120 Hz całkiem dużo razy i faktycznie jest różnica, ale nie będę niepotrzebnie wydawał >1k więcej na monitor, którego notabene nie wykorzystam przed kupnem samego komputera. Ten ma za(pipi)iste odwzorowanie kolorów, czarny kolor jest autentycznie czarny, w dodatku ma 2 porty HDMI pod konsole, które mam pod niego podłączone i DVI na komputer. Jestem szczęśliwym maluszkiem. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 19 kwietnia 2016 Opublikowano 19 kwietnia 2016 Wisnier mam 'fhu.j' ramow firmowych. Mogę ci spalić za grosze kilka sztuk i sprawdzisz Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 19 kwietnia 2016 Opublikowano 19 kwietnia 2016 Może trochę nie na temat ale dotyczy modernizacji kompa. Otóż mam już chyba od 7 lat ten sam desktop, który służy mi wyłącznie do oglądania filmów i surfowania po necie. Niestety chyba nawet na internety jest już za słaby. Filmy FHD na YouTube w 60fps szarpią, a flash chodzi dość wolno. Czy zmiana z 2GB RAM na 4 GB RAM coś zmieni? Niestety archaiczna płyta główna nie pozawala na jakikolwiek upgrade poza zwiększeniem pamięci. Wszystko wyświetlane na TV w 1920x1080 i zasilane OCZ Fatal1ty 550W. Kiedyś to było coś - dziś Chrome nie chce uciągnąć. Parametry poniżej: Nie. Cytuj
WisnieR 2 738 Opublikowano 19 kwietnia 2016 Opublikowano 19 kwietnia 2016 Serio zmiana z 2GB na 4GB nie da trochę więcej pamięci roboczej do przeglądarki ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi