Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Featured Replies

Opublikowano

Ciekawe, jakie będą u nas ceny?

Obstawiam 1700zl za 1070 i 2,8k za 1080

Edytowane przez Wolfie_

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 779,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Ktoś chciał abym podrzucił złożonego kompa oto i on:         Muszę ogarnąć sterowniki, rgb i inne duperele jeszcze. Tak świeci się bo to dziewczyny, ja mam swojego czar

• PiPoLiNiO
    PiPoLiNiO

• Przyszło, wydaje mi się że kiedyś pudełka były większe. Czekam tylko dzisiaj na obudowę i zacznę składać.    

Opublikowano

6 Tflopow za 400 dolcow brzmi obiecujaco.

Opublikowano

Ile macie tera flopow?

Ghe ghe

Opublikowano

Nakrecili niezly hype z tymi tekstami "faster than Titan X", ciekawe jak wyjda niezalezne testy. z Cenami mysle ze 1070 1699zł-1799zł a 1080 około 2799zł pewnie.

Opublikowano

Potem sie okaze, ze marketing rodem z Apple przy premierze IP6:

500% faster than earlier iphone!!!!1*

*faster than Iphone3GS

Pojawia sie rzetelne testy w grach a nie syntetyki w renderowaniu w paincie i wtedy zobaczymy tych rzekomych pogromcow TitanowX.

Opublikowano

No, ale plus tego, że smok 970 potanieje i będzie w zasięgu portfela Kowalskiego.

Opublikowano

Nie potanieje znaczaco bo go wycofaja a hurtownie na zapas go nie beda juz zamawiac.

Opublikowano

zanim potanieje to minie kilka dobrych miesiecy od premiery

Opublikowano

nadal siedzę na 770 i nie pali mi się do zmian, a tu już z 970 na 1070 chcą przeskakiwać

bogole je,bane

Opublikowano

Doom na gtx 1080 w 130-140 fpsach

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Patrzac na cene GTX 1070 (obecnie mam kompa z 650Ti na pokladzie i I7-860) oraz fakt, ze ma byc mocniejszy od Titan X to chyba w koncu zrobie upgrade i nowa bude za jakies ~3k da rade zrobic na poziomie na kolejnych pare lat.

Opublikowano

Jaranko. Tylko jak będziemy je nazywać? Smoczy lordowie?

Opublikowano

Jaranko. Tylko jak będziemy je nazywać? Smoczy lordowie?

Jak mają zabijać jakością smoki to znaczy, że będzie grane w 4k@120fpsów na dragonbornie :fsg:

Opublikowano

Do tych nowych kart będzie konieczna wymiana innych podzespołów? Czy taki zestaw pod smoka polecany na forum wystarczy aby wyciągnąć maxa że smoka w wersji 1070 w rozdziałce full hd i 60fps?

Opublikowano

Są gry, które bardziej wykorzystują cpu niż gpu i wtedy każda zmiana na wydajniejsze cpu daje widoczne efekty dlatego sa ludzie, którzy do gamingu składają zestawy na 6 rdzeniowych Intelach na X99.

Opublikowano

Panowie myślę nad przejściem na nową platformę skylake by potem jak wyjdzie gtx 1080 nie musieć wymienić wszystkiego naraz . A więc tak mam 2 pytanka , po pierwsze czy sprzęt będzie kompatybilny:

Procek I7-6700k

Chłodzenie Macho HR-120

Ram : Ripjaws Gskill 3200mhz 2x8gb( https://www.amazon.es/gp/product/B013J7FLO0/ref=ox_sc_act_title_2?ie=UTF8&psc=1&smid=A1AT7YVPFBWXBL )

No i mój największy problem płyta główna : ASUS Maximus VIII Ranger obecnie przyglądam się temu modelowi bo idzie wyciągnąć cały potencjał procka na nim ale wadą jest brak wifi ( obecnie mam wifi adapter ale nie ukrywam że fajniej było by mieć wbudowane w płytke) więc dalej rozglądam się za inną w podobnym segmencie cenowym . 

No i czy ta płyta wejdzie mi do silentiumpc gladius m40 bo obudowa dalej w stanie idealnym z 5 wiatrakami więc nie widzi mi się jej wywalać obecnie(teraz w niej siedzi msi z87 g43 , która jest mniejsza od płyty ASUS-a)

Opublikowano

Chlodzenie bedzie kompatybilne. Prrzynajmniej tak twierdzi strona producenta

Motherboard Compatibility
Intel:  Socket LGA 775/1150/1151/1155/1156/1366/2011/2011-3
AMD: Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2/FM2+

http://www.thermalright.com/html/products/cpu_cooler/macho120.html?panel=2

Plyta powinna wejsc:

Standard: mATX/ATX

Co do ramu,to bedzie dziala. Bo dlaczego mial by nie dzialac?