ping 9 038 Opublikowano 12 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2017 Krótka piłka z mojej strony. Mam budżet ok. 6-7k na skrzynkę. Nie mam pojęcia, jakich firm komponenty dobrać, więc chciałbym, żeby mi ktoś sporządził optymalny zestaw. Dzięki. Pinger się zmieścił w niecałych 7k i jest bardzo zadowolony - działa wszystko na ultra, a gram w rozdziałce 4K@60FPS: Mobo: MSI Z270 Tomahawk Procek: i7-7700K Chłodzenie: Silentium PC Fera 3 (cichutkie, PS4 wyje, komp jest kulturalny) RAM: 16GB (2x8GB) Corsair Vengeance 3000mhz CL15 Grafa: MSI GTX1080 Gaming X HDD: SSD 275GB Crucial Zasilanie: Thermaltake Smart 630W Do tego jeszcze stykło na 2TB dysk, napęd optyczny, całkiem ok budę (budżetowa Corsair Carbide Spec-03). Gorąco polecam taki zestaw, bo użytkuję niecały miesiąc i jeszcze nie trafiłem tytułu, przy którym by się krztusił z odpalonym wszystkim na full. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kes 1 462 Opublikowano 16 lipca 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2017 Zeszło parę ładnych godzin ale udało się wczoraj skończyłem skręcać mój pierwszy samodzielnie zbudowany rig 12 Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 16 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2017 (edytowane) Nawet ładnie ale kolor biały to zupełnie nie moje gusta. U mnie jest szarość połączona z czernią. :) W przyszłości może coś się zmieni jeżeli chodzi o bebechy. Póki co komp robi się coraz bardziej stary (proc z początku 2011roku). Jedynie obudowa nowa i ona też zostanie. Edytowane 16 lipca 2017 przez ireniqs Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 16 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2017 No ja najgłupsze co zrobiłem to kupno obudowy z okienkiem. Jak zostawiam komputer na noc(coś się ściaga) to karta/płyta główna oświetla cały pokój. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 16 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2017 No ja najgłupsze co zrobiłem to kupno obudowy z okienkiem. Jak zostawiam komputer na noc(coś się ściaga) to karta/płyta główna oświetla cały pokój. Ja sobie kupiłem taką i jest super. Wcześniej nie miałem. Fajnie widzieć ile kurzu zalega. :D Na noc nigdy nie ściągam = nie mam z tym problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza
yab 572 Opublikowano 16 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2017 kes, b. ładnie się prezentuje w całości. U mnie klasyka czarna, bez okienka. Komp i tak dosunięty jest do mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 21 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2017 Obecnie działam na i5 4460 i radeonie r9 280x, pomyślałem że warto coś zmienić. Słyszałem że ceny kart ostatnio mocno poszły w górę. Zastanawiam się nad sprzedażą karty i kupieniu czegoś tak za mniej więcej 1000 zł, czego szukać? Procka chyba na razie zostawie I jaki dysk ssd brać? 250gb mi wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2017 Szukam jakiejś ładnej obudowy dobrej jakości. NZXT ma ładne obudowy, ale ta firma chyba całkowicie zrezygnowała z napędów optycznych, a jest mi potrzebny. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 21 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2017 Budżet? Jak coś polecam jak cholera produkty Phanteksa. Z mojej strony nie widziałem niczego lepszego jak do tej pory, a nzxt przy tym to plastikfantastik (miałem wcześniej nzxt). Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2017 Budżet póki co niekreślony, na razie czekam na coś co mi się spodoba i dopiero wtedy się zastanowię. Jakiś konkretny model mógłbyś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 21 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2017 (edytowane) Budżet póki co niekreślony, na razie czekam na coś co mi się spodoba i dopiero wtedy się zastanowię. Jakiś konkretny model mógłbyś polecić? Ja mam coś takiego: https://www.morele.net/obudowa-phanteks-enthoo-evolv-atx-middle-tower-antracyt-ph-es515e-ag-766993/ Ale w twoim przypadku odpada, bo nie ma wyjścia na napęd. Proponuję wejść sobie np. tu https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/obudowy-33/,,,,,,,,,,/1/?q=phanteks i poszukać obudowy taka jaka ci najbardziej pasuje. Są różne wielkości, z oknem, bez okna itd. Obudowę bierze się wg gustu i funkcjonalności ale to tylko pod siebie. Nie wiem co tam masz w planach na zaś. Ja np. chcę w przyszłym roku, albo trochę później wsadzić chłodzenie wodne, więc wybrałem coś większego. Do tego napędu nie używam (tylko pod USB i to rzadko). Jeżeli chodzi o wykonanie to tak jak wspominałem jest pierwszorzędne. Nie mam się do czego przyczepić w sumie. Aluminium grube jak cholera, a w środku wszystko tiptop. Do pełni szczęścia brakuje tylko regulacji obrotów wiatraków, ale to już można sobie albo dokupić albo zmienić w biosie. Tak czy tak: kozak. :) Edytowane 21 lipca 2017 przez ireniqs Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2017 No, taka jak Twoja byłaby super. :) Wygląda świetnie i za tę cenę na pewno nie można się przyczepić do jakości wykonania (a na tym głównie mi zależy). Napęd zawsze można dokupić zewnętrzny. ;) Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza
kes 1 462 Opublikowano 21 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2017 Bierz Be quiet! Dark Base Pro 900 jeżeli budżet na to pozwoli ;) Ma nawet splot na napęd optyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Royal 620 Opublikowano 23 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2017 W dzisiejszych czasach wybór obudowy do PC to sama przyjemność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 31 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2017 Radeon RX Vega oficjalnie. Ujawniono sugerowane ceny i specyfikację http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=104997 Potężny zapas mocy za cenę 499$. Cytuj Odnośnik do komentarza
kes 1 462 Opublikowano 31 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2017 TDP na poziomie dwóch gtx 1080 Amd mogłoby w końcu ogarnąć dupe w kwestii kultury pracy i poboru mocy swoich kart graficznych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2017 komp padl, wyszedlem do kuchni, wracam i wylaczony. Najpewniej zasilacz? Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2017 Wuj go wie. Ot tak nie zdiagnozujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 4 września 2017 Udostępnij Opublikowano 4 września 2017 Czy za 2500 pln idzie coś sensownego do pracy i trochę gier kupić, bez monitora, myszki i klawiatury, bo to mam? Polecicie coś? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 4 września 2017 Udostępnij Opublikowano 4 września 2017 tylko playstation 4 mendrek, po co ci to g,owno? Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 4 września 2017 Udostępnij Opublikowano 4 września 2017 Czy za 2500 pln idzie coś sensownego do pracy i trochę gier kupić, bez monitora, myszki i klawiatury, bo to mam? Polecicie coś? ;) luzem złożysz cos sensownego do grania Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 4 września 2017 Udostępnij Opublikowano 4 września 2017 Zdefiniuj co rozumiesz "do gier", jakie gry chcesz uruchamiać (najnowsze, z ery PS3/X360, indyki i gierki typowo pod PC czy raczej multiplatformy), w jakich rozdzielczościach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 4 września 2017 Udostępnij Opublikowano 4 września 2017 Bardziej to ja chcę wiedzieć co msks mogę w okolicach tej półki cenowej mieć. Czy w ogóle warto się zastanawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 4 września 2017 Udostępnij Opublikowano 4 września 2017 3 lata temu zakupilem blachę sama skrzynia za 2500 do grania, do dzis 90% gierek smiga superancko chociaz dzis sa niby te cyrki ze karty podrożały bardzo to w sumie nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 4 września 2017 Udostępnij Opublikowano 4 września 2017 mendrek, złóż po prostu najlepszy komputer w tej cenie i jak już złożysz to wtedy zobacz co osiagniesz w grach, cieżko w tej cenie robic komputer pod kątem gier, reszta podzespołów i tak musi byc na jakimś poziomie. Proponuję wstępnie: procesor i5, płyta główna jakąs msi do 300 zł, dysk ssd 128 plus zwykły 1tb, windows jak musisz kupować to chyba koło 450 zł, pamięć ram 8 gb, a reszte przeznaczyc po prostu na grafike. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi