Opublikowano 9 października 20186 l Kopacze kryptowalut, brak konkurencji, rosnące ceny silikonu i kampanii marketingowych itp itd Bycie graczem PCtowym to finansowa udręka.
Opublikowano 9 października 20186 l Z jednej strony jest drogo a z drugiej strony komputer kosztujący 5000PLN w 2012 roku jest w stanie uciągnąć wszystkie gry w 1080/60fps do tej pory.
Opublikowano 9 października 20186 l Dokładnie to samo miałem napisać. Jeżeli ma się pieniądze i ten komfort z posiadanych już części (obudowy, zasilacza, dysków, monitora, głośników, chłodzenie procka itd. itp.) to można wymienić same najważniejsze bebechy raz a porządnie na wiele lat. Oczywiście nie mówię tu o graniu w 4k czy hdr, bo to ma sens na razie tylko na konsolach i ekranach 50+cali. Zakup samego procesora to też przecież długoterminowa sprawa. Jedynie co to grafika leci najczęściej pod nóż, a to wydatek nowej konsoli albo trochę więcej. Do niedawna przecież średnia półka była poniżej 2k. Teraz ceny są chore, ale nikt nie wie co się będzie działo w przyszłym roku jak amd coś pokaże. Ogólnie wszystko zależy od tego jak to się tam wszystko rozplanowało i co się zamierza osiągnąć z takim pecetem. Można wyłożyć na niego sporo kasy, ale nikt przecież też nie mówi żeby kupować wszystko na jeden raz. No chyba że zaczyna się wszyściutko od zera to w obecnym czasie mało co się opłaca. Lepiej już brać konsolę + fajny tv. Edytowane 9 października 20186 l przez ireniqs
Opublikowano 9 października 20186 l W dniu 9.10.2018 o 13:33, ireniqs napisał(a): Teraz ceny są chore, ale nikt nie wie co się będzie działo w przyszłym roku jak amd coś pokaże. W przyszłym roku zapowiedź procesorów i GPU na 7 nm, które rzeczywiście mają być czymś nowym, a jeszcze w tym kolejne graficzne kotlety w postaci Radeonów RX 600, które tradycyjnie mają cechować się jeno nieco podbitymi zegarami w stosunku do poprzedniej\obecnej generacji (plotka) Edytowane 9 października 20186 l przez Frantik
Opublikowano 9 października 20186 l czym nowym? co roku ta sama gadka nowe to będą procesory kwantowe a nie marketingowy bełkot Intela
Opublikowano 9 października 20186 l Wszystko mi jedno co tam da AMD. Mam wy(pipi)ane na to szczerze mówiąc. Byleby coś tylko ruszyło bo nvidia się za bardzo panoszy z cenami. I tak nie kupię karty od AMD bo mam monito z... g-synciem.
Opublikowano 10 października 20186 l Pany, help pls. Od jakiegoś czasu myśle nad zakupem jakiegoś mikrofonu, bo te headsety mnie zaczynają męczyć. Cały czas problemy z jakimś trzeszczeniem, cichym albo zdeformowanym głosem itd. itp. po prostu mnie to frustruje i chciałbym, żebym wreszcie brzmiał po tej drugiej stronie w miare czysto. Pytanie czy ktoś tutaj się orientuje co można konkretnego wybrać? Fajnie byłoby zmieścić się w tych dwóch stówach, jeszcze fajniej jakby to nie był jakiś drąg co wykrywa stukanie klawiszy i klikanie myszki.
Opublikowano 11 października 20186 l https://www.morele.net/mikrofon-superlux-e-205u-pojemnosciowy-z-usb-977269/ https://www.morele.net/mikrofon-samson-go-mic-direct-sagomicdir-653977/ Stukanie w klawisze niestety bedzie slychac jesli ustawisz czulosc za wysoko. Wyjsciem moze byc push to talk.
Opublikowano 17 października 20186 l 2100 za GTX 1070 Ti MSI GAMING to dobra cena? Chcialbym zrobic przesiadke z mojego wysluzonego 970, domyslam sie ze odczuje roznice
Opublikowano 17 października 20186 l W dniu 17.10.2018 o 13:00, teddy napisał(a): 2100 za GTX 1070 Ti MSI GAMING to dobra cena? Chcialbym zrobic przesiadke z mojego wysluzonego 970, domyslam sie ze odczuje roznice Nie lepiej poczekać, trochę dołożyć i wziąć RTX 2070?
Opublikowano 17 października 20186 l W dniu 10.10.2018 o 22:14, Homer S napisał(a): Pany, help pls. Od jakiegoś czasu myśle nad zakupem jakiegoś mikrofonu, bo te headsety mnie zaczynają męczyć. Cały czas problemy z jakimś trzeszczeniem, cichym albo zdeformowanym głosem itd. itp. po prostu mnie to frustruje i chciałbym, żebym wreszcie brzmiał po tej drugiej stronie w miare czysto. Pytanie czy ktoś tutaj się orientuje co można konkretnego wybrać? Fajnie byłoby zmieścić się w tych dwóch stówach, jeszcze fajniej jakby to nie był jakiś drąg co wykrywa stukanie klawiszy i klikanie myszki. Za 250 masz Blue Snowball co jest najlepszym stosunkiem cena/jakość na rynku. Podłączysz go przez USB więc phantom power nie trzeba. Edytowane 17 października 20186 l przez Hero of Orion
Opublikowano 17 października 20186 l W dniu 17.10.2018 o 13:00, teddy napisał(a): 2100 za GTX 1070 Ti MSI GAMING to dobra cena? Chcialbym zrobic przesiadke z mojego wysluzonego 970, domyslam sie ze odczuje roznice W dniu 17.10.2018 o 15:49, SetoPL napisał(a): Nie lepiej poczekać, trochę dołożyć i wziąć RTX 2070? To chyba dlugo bedzie musial czekac. Teddy chyba dobra cena - zwłaszcza teraz, ale ostatnio z kartami tez niezla sinusoida, za 1080 niecale 4 tyg. temu dalem 2050, regularna cena w sklepie byla chyba 2199.
Opublikowano 17 października 20186 l W dniu 17.10.2018 o 13:00, teddy napisał(a): 2100 za GTX 1070 Ti MSI GAMING to dobra cena? Chcialbym zrobic przesiadke z mojego wysluzonego 970, domyslam sie ze odczuje roznice RTX 2070 sugerowana cena 2299 i pierwsze benchmarki pokazują, że jest trochę lepsza niż gtx 1080, także lepiej poczekać jeszcze z miesiąc. No i będzie black friday, to nawet jak nie RTX to kupisz GTX 1080 za 2k na bank
Opublikowano 17 października 20186 l Nie no 2070 rzeczywiście są tańsze, bo wydajnościowo za wiele od 1080 się nie różnią. Edytowane 17 października 20186 l przez easye
Opublikowano 18 października 20186 l Dzieki panowie, zobacze te rtxy ale wydajnosciowo to raczej lipa. I stawiam ze cena to nie bedzie 2,2k tylko pewnie z 2,8-3k. Troche olewalem ostatnio rynek kart i jak wczoraj poogladalem benchmarkow to chyba jednak zleje ten upgrade ;/ Przesiadka dalaby mi ze 100fps w gierkach w ktorych mam 60, wiec tak naprawde nic lub moglbym podbic rozdzialke do 1440p/60fps co tez jakos dupy nie urywa. Widze ze 4k/60fps na PC dalej kosztuje jakies obrzydliwe pieniadze i wcale nie jest gwarantowane po wydaniu takiej kwoty
Opublikowano 18 października 20186 l W wielu grach mimo wszystko jest, ja tam sie jaram nadal odpalając nawet te starsze tytuły - zależy w co będziesz chciał grac z ta rozdzielczością - w wiele gier na 1080 zagrasz w 4k, wiadomo ze trafiają sie te kiepsko zoptymalizowane - jak wszędzie, są takie które maks w 1440p pójdą, a są tez takie gdzie z RTX 2080 TI nie pomoze przy 60 fpsach w najwyzszej rozdzielczosci (Ubisoff i ich Assasin ^^). Edytowane 18 października 20186 l przez easye
Opublikowano 20 października 20186 l W dniu 17.10.2018 o 13:00, teddy napisał(a): 2100 za GTX 1070 Ti MSI GAMING to dobra cena? Chcialbym zrobic przesiadke z mojego wysluzonego 970, domyslam sie ze odczuje roznice (...)Dzieki panowie, zobacze te rtxy ale wydajnosciowo to raczej lipa. I stawiam ze cena to nie bedzie 2,2k tylko pewnie z 2,8-3k. W X-Komie masz Gigabyte RTX 2070 Windforce za 2.299zł
Opublikowano 21 października 20186 l 2070 to dla mnie zawód roku. Sam byłem mocno zgrzany na te karty, miałem nawet okazje kupić taniej, może jak wyjda za jakis czas nowe sterowniki, bo poki co - niby nowa generacja, a 5 klatek wiecej, niektóre gry wypadają nawet gorzej niz na 2 letnie Pascale, najnowsze gdzie mialy dojsc nowe efekty borykaja sie z jakimis problemami jak np. najnowszy TR. Szkoda ze z cenami 2080 tak odlecieli. Edytowane 21 października 20186 l przez easye
Opublikowano 21 października 20186 l Nie ogarniam. Vega niby taka zła, a w niektórych gierkach przegania obie karty. W innych znowu jest na końcu stawki
Opublikowano 7 listopada 20186 l Hej jestem mega laikiem pecetowym wiec na wstepie prosze sie ze mnie nie smiac bo totalnie sie nie znam. Posiadam lapka Vaio w konfiguracji: procesor: Intel Core i3-2328M 2.2 GHz RAM: 8GB Odpalilem sobie poprzez Steam kilka starszych gierek, w ktore grywalem na PS3, tj. Resident Revelations, Ridge Racer Unbounded i wszystko działało płynnie bez zacięć itd. Chcialbym odpalić sobie z czasem moze coś nowszego, ale zapewne moj laptop tego nie uciągnie bez zacinania, czy jest sens coś kupować i próbować w najniższych detalach? Nie smiejcie sie, ale marzy mi sie Resident 2 Remake w ultra najniższych ustawieniach... Tutaj łączy się drugie pytanie - czy jest możliwość w moim starym lapku idzie coś wymienić, aby odpalić coś więcej niż gry z PS3? Początkowo miałem w nim 4GB, dołożyłem sobie do ośmiu, ale chyba na tym momencie kończy się pole manewru? Dzięki za pomoc z góry i jeszcze raz upraszam aby się (za bardzo) nie śmiać :)
Opublikowano 8 listopada 20186 l W laptopach nie opłaca się nic wymieniać ale na tym możesz pograć w całą tonę starszych gier i indyków. Jak coś nowszego to słabo ale zawsze możesz na steamie kupić i jak zdaje się 2 godzin gry nie przekroczysz to z automatu możesz refund zrobić. W ten sposób będziesz wiedział jak gra działa. Remake Residenta 2 śmiga na tym samym silniku co Resident 7 więc jak 7 odpalisz to pewnie i remake pójdzie. Edytowane 8 listopada 20186 l przez Hero of Orion
Opublikowano 8 listopada 20186 l W dniu 8.11.2018 o 01:36, Hero of Orion napisał(a): Remake Residenta 2 śmiga na tym samym silniku co Resident 7 więc jak 7 odpalisz to pewnie i remake pójdzie. No dokładnie. @BudryzPL Na Steamie masz nawet coś w stylu darmowego demka: Resident Evil 7 Teaser: Beginning Hourhttp://store.steampowered.com/app/530620/ Edytowane 8 listopada 20186 l przez Frantik