Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 24.05.2024 o 12:08, Chewie napisał(a):

Te xkomy mają tylko sens na jakichś dużych promkach ale nawet wtedy mało opłacalne, prawie 6 koła za kompa z rtx 4060? Jezu pomyśleć, że ktoś to kupuje xD

Ludzie często polecają hardpc z gotowcami. Za 6,8 znalazłem tam kompa na najlepszym procku do gier obecnie z rtx 4070s https://sklep.hard-pc.pl/p17589,zestaw-ryzen-7-7800x3d-rtx-4070-super-12gb-32gb-ddr5-1tb-ssd-750w-aramis-argb.html

1k więcej ale przepaść ogromna

Chyba wezme tego składaka, chociaż ziomek pisał na discordzie, że zmieniłby zasilacz i ram, ale tak to ja nigdy nic nie kupie :)

W dniu 25.05.2024 o 14:01, bartiz napisał(a):

Jedynie gwarancja jest chyba na całość, czyli jak coś padnie chyba trzeba odsyłać całą budę ;/

Dzwoniłem, jak wiesz co sie rozjebało, to wysyłasz konkretną część, jak nie masz pojęcia to wtedy w ostateczności całą bude

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Widzę DDR4, duża różnica między 5tka? I nie jest napisane z jakiej firmy ten 4070 Ti, albo nie widzę. 

Ale chyba bardziej opłacalny niż ten za 6800 z hard pc.

Edit: chociaż tu procek dużo słabszy 

Edytowane przez bartiz
Opublikowano

No ja na Decku mam 150 gierek zainstalowanych w kolejce do ogrania xD 

Lepiej mieć lepszy procek/kartę/Pamięć i dysk 512GB gdzie płyty dzisiaj mają minimum dwa porty na M2 a niektóre 3-4. Dysk można z czasem dołożyć stosunkowo tanim kosztem w porównaniu do pozostałych komponentów.

Tak czy siak ten zestaw z HardPC bardzo przyjemny w tych pieniądzach. No ale ja bym nigdy gotowca nie kupił. Ostatni gotowiec to w moim przypadku 2002 rok xd

Opublikowano

1tb to takie minimum dzisiaj, wiadomo że w tańszych zestawach się tnie koszta. Już lepiej jak dadzą mniejszy dysk i mniej ramu zamiast jakiś zasilacz z czarnej listy.

Ja zacząłem z 1 tera potem dokupiłem 2. Przerzuciłem system na ten nowy bo jest gen 4 niby szybszy, jak na razie ten mniejszy jest cały czas pusty ale pewnie powinienem coś wgrać na niego bo podobno ssd się psuje nie używane

Opublikowano

Na dysku systemowym nie można mieć gier? Większość płyt ma tylko 2 sloty m2 więc kupować mniej niż 1tb trochę słabo. Najlepiej by było 2+2tb na m2 na gierki i jakiś duży 8tb hdd na dane. Ale wiadomo, że lepiej dołożyć do lepszej karty albo procka

Opublikowano

Co Wy za płyty używacie że macie 2 sloty? 

2 godziny temu, Chewie napisał(a):

Na dysku systemowym nie można mieć gier? 

Można. Ale jak coś się zesra to przy formacie wszystko tracisz. Ja tam wolę mieć podzielone jak mam możliwość. 

Opublikowano
21 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Co Wy za płyty używacie że macie 2 sloty? 

Można. Ale jak coś się zesra to przy formacie wszystko tracisz. Ja tam wolę mieć podzielone jak mam możliwość. 

Aorus elite v2, widzę że wersja na b650 już ma 3 sloty

Co się ma zesrać? Niezmodowane gierki się pobierze jeszcze raz plus save'y są w chmurze steama. Gorzej jak się straci 50gb modów do fallouta

Opublikowano

8 GB na karcie graficznej trochę mało. Wiadomo że trzeba by było dopłacić (chyba że weźmiesz z Niemiec) ale do takiego 6750 XT z 12 GB pamięci warto by było.

• Plusik 1
Opublikowano
7 godzin temu, łom napisał(a):

8 GB na karcie graficznej trochę mało. Wiadomo że trzeba by było dopłacić (chyba że weźmiesz z Niemiec) ale do takiego 6750 XT z 12 GB pamięci warto by było.

Zmieniłem jednak na 6750XT, znalazłem za 250 zł więcej. Dzięki

• Plusik 2