Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Czoperrr napisał(a):

Wejdź na morele i sobie włącz konfigurator PC :)

Kontynuując moje dywagacje na temat sprzedazy cześci kolekcji gier i kupna gamingowego peceta to zastanawiam się gdzie miałbym go ustawić. Obecnie spoko, mam swój pokój z wielkim biurkiem i monitorem 34 cale UW ale urodziła mi się córka i w przyszłym roku albo niewiele później będę musiał jej ten pokój oddać i sam wyląduje ze swoim home office na stole w kuchni bo sypialnie mam, ale takiego biurka dużego i monitora tam nie mam gdzie dać więc nie wiem gdzie też miałbym trzymać blachę...

Tak naprawdę, żeby zmieścić monitor 34UW wystarczy mieć jakieś mini biurko o szerokości tegoż monitora gdzieś przy ścianie blisko, ew. zrobić coś na zamówienie malutkiego. Stacjonarki też potrafią wyglądać już jak meble, najgorzej jak potrzebujesz jeszcze, żeby to było miejsce do roboty, bo będzie brakować. 

Kuchnia to najlepsze miejsce do grania i do jedzenia blisko :). 

Na pewno lepiej niż sypialnia. 

Opublikowano
Just now, KrYcHu_89 said:

Tak naprawdę, żeby zmieścić monitor 34UW wystarczy mieć jakieś mini biurko o szerokości tegoż monitora gdzieś przy ścianie blisko, ew. zrobić coś na zamówienie malutkiego. Stacjonarki też potrafią wyglądać już jak meble, najgorzej jak potrzebujesz jeszcze, żeby to było miejsce do roboty, bo będzie brakować. 

Kuchnia to najlepsze miejsce do grania i do jedzenia blisko :). 

Na pewno lepiej niż sypialnia. 

Pracuje w domu.

Opublikowano
12 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Pracuje w domu.

Więc pewnie laptop musi wejść oprócz monitora. Takie coś bym szukał, jak masz naprawdę mało miejsca, w sensie, żeby klawiatura była wysuwana, wiadomo o co chodzi. 

biurko_z_polka_na_klawiature.jpg

Albo to do kuchni 

https://www.sklep.meble-ruchome.pl/biurko-scienne-regulowane-elektrycznie-501-9/

i wersja budżetowa 

https://www.ikea.com/pl/pl/p/norberg-stolik-skladany-scienny-bialy-30180504/ xD - nie ma się co śmiać, :D w kuchni to działa

W obu przypadkach półkę można dorobić sobie samemu. https://idea-nova.pl/product-pol-10131-Polka-pod-klawiature-szara.html

Opublikowano
50 minutes ago, KrYcHu_89 said:

Więc pewnie laptop musi wejść oprócz monitora. Takie coś bym szukał, jak masz naprawdę mało miejsca, w sensie, żeby klawiatura była wysuwana, wiadomo o co chodzi. 

biurko_z_polka_na_klawiature.jpg

Albo to do kuchni 

https://www.sklep.meble-ruchome.pl/biurko-scienne-regulowane-elektrycznie-501-9/

i wersja budżetowa 

https://www.ikea.com/pl/pl/p/norberg-stolik-skladany-scienny-bialy-30180504/ xD - nie ma się co śmiać, :D w kuchni to działa

W obu przypadkach półkę można dorobić sobie samemu. https://idea-nova.pl/product-pol-10131-Polka-pod-klawiature-szara.html

Dzięki, ale chodziło mi o to że inwestowanie teraz w budę za 10k żeby mieć ją w kuchni trochę mija się z celem :(

• Smutny 1
Opublikowano
2 minutes ago, Ukukuki said:

A ty nie brałeś teraz jakiejś hipoteki? Nie masz w domu kąta dla siebie? 

Najwyżej możesz jechać na trybie big picture i PCta schować za TV albo postawić na szafce RTV ale dla mnie to by nie było rozwiązanie. 

Nie no mieszkanie kupowałem 5 lat temu, 3 pokojowe. Tak jak mówię teraz mam swój pokój do pracy itd ale od stycznia jestem ojcem i prędzej czy później ten pokój będzie dla córki :)

Opublikowano
Teraz, Czoperrr napisał(a):

Nie no mieszkanie kupowałem 5 lat temu, 3 pokojowe. Tak jak mówię teraz mam swój pokój do pracy itd ale od stycznia jestem ojcem i prędzej czy później ten pokój będzie dla córki

Słuchaj jesteś facet i rób przemeblowanie xd ja obecnie mieszkam z żoną na 35 metrach a mam biurko na PC (w sumie dwa bo jeden retro xd) i monitor UW 34 cale. Tyle ,że dzieciaka nie mam. No ale fakt faktem własnego pomieszczenia tylko na gierki to nie mogę się doczekać. 

Opublikowano

sprzedawałem konsole, kupowałem pc, sprzedawałem pc, kupowałem konsole... i tak w kółko, bo w zależności od fazy księzyca myślałem, że jedno lepsze od drugiego. no i jednak ostatecznie doszedłem do wniosku, że jedno nie zastąpi drugiego i trzeba mieć oba sprzęty, tylko wtedy jest równowaga zen. nie chodzi nawet o eksy i te inne konsolowe rzeczy, których ubyło i ubywa, ale no po prostu fajnie mieć wszystko trzymając jednego pada, w pełni sfokusowany na graniu system... to są po prostu dwa inne podejścia do grania i jeśli ktoś oba lubi, to zawsze będzie tęsknił, niezależnie od wad platformy

• Plusik 1
Opublikowano
14 minut temu, Ukukuki napisał(a):

Najwyżej możesz jechać na trybie big picture i PCta schować za TV albo postawić na szafce RTV ale dla mnie to by nie było rozwiązanie. 

Czemu to złe rozwiązanie? Ja tak od zawsze mam że PC do tv podpięty i sobie pykam padem na sofie ew jak coś muszę zrobić myszką czy klawą to mam stolik kawowy i ogarniam. Nie wygląda to za pięknie ale niestety jak planowałem szafkę to nie przewidziałem pcta. 

IMG_9717.jpeg

• Plusik 2
Opublikowano
42 minuty temu, mozi napisał(a):

Czemu to złe rozwiązanie? Ja tak od zawsze mam że PC do tv podpięty i sobie pykam padem na sofie ew jak coś muszę zrobić myszką czy klawą to mam stolik kawowy i ogarniam. Nie wygląda to za pięknie ale niestety jak planowałem szafkę to nie przewidziałem pcta. 

IMG_9717.jpeg

O, mam taką samą budę. Tylko u mnie stoi na podłodze obok szafki z tv.

IMG_20241008_185151239.jpg

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Czoperrr napisał(a):

Wejdź na morele i sobie włącz konfigurator PC :)

Kontynuując moje dywagacje na temat sprzedazy cześci kolekcji gier i kupna gamingowego peceta to zastanawiam się gdzie miałbym go ustawić. Obecnie spoko, mam swój pokój z wielkim biurkiem i monitorem 34 cale UW ale urodziła mi się córka i w przyszłym roku albo niewiele później będę musiał jej ten pokój oddać i sam wyląduje ze swoim home office na stole w kuchni bo sypialnie mam, ale takiego biurka dużego i monitora tam nie mam gdzie dać więc nie wiem gdzie też miałbym trzymać blachę...

Spokojnie, 2/3 lata to nie prześpi sama w osobnym pokoju tylko z wami- to ten moment żebyś nie spierdolił, siedź gdzie siedzisz i graj póki możesz :D 

Ja musiałem laptopa dokupić- bo siedzisz na kompie i las vegas w pokoju, do tego ROGal. 

Edytowane przez iluck85
Opublikowano
12 minut temu, creatinfreak napisał(a):

Myszka i klawa na kolana tylko do odpalenia gry. Później pad w łapę i nie ma mnie :czezky:

IMG20241008184107.jpg

IMG20241008184117.jpg

A gdybym miał coś robić m/k to bym jakiś kawałek deski wziął albo kupił są takie specjalne stoliki na kolana.

Ja to swego czasu myślałem nawet nad tym żeby kupić coś takiego co zmieści klawe i myszkę na kolana, jakiś ala stolik ale niczego sensownego nie znalazłem a jak coś sensownego było to już jest niedostępne. Ostatecznie w praniu wyszło, że na stoliku obok jest i mysz i klawa no i sprawdza się dobrze przy takim użytkowaniu. W przytłaczającej większości i tak mam pada w łapach.

Opublikowano
56 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

weź go postaw przodem albo oknem, bo okropnie to wygląda obecnie

Nie da rady. Szafka za krótka na długość a bokiem zasłania tv. Jak planowałem to tv był 65 tera jest 77 i bez szans. 

Opublikowano
22 minutes ago, mozi said:

IMG_9717.jpeg

No właśnie granie na TV mnie nie interesuje, do tego mam konsolę. Kompa chciałem bo podoba mi się doświadczenie grania w 21:9.

• Lubię! 1
Opublikowano
Teraz, Czoperrr napisał(a):

No właśnie granie na TV mnie nie interesuje, do tego mam konsolę. Kompa chciałem bo podoba mi się doświadczenie grania w 21:9.

Rozumiem. Znaczy nie rozumiem bo na dużym tv możesz więc uw. Terry tak gra ztcp. Ale nie oceniam. Ja nie widzę się przed monitorem. Dość siedzę w robocie starczy. 

Opublikowano
11 minutes ago, mozi said:

Rozumiem. Znaczy nie rozumiem bo na dużym tv możesz więc uw. Terry tak gra ztcp. Ale nie oceniam. Ja nie widzę się przed monitorem. Dość siedzę w robocie starczy. 

Też siedzę w robocie nawet przy tym samym biurku w domu ale godzinę czy dwie dałbym radę pograć. No i inna kwestia że nie chce okupować salonu i tv.

Opublikowano
2 godziny temu, mozi napisał(a):

IMG_9717.jpeg

Nie napisałem ,że to złe rozwiązanie, tylko nie dla mnie. Kompa mam na biurku, biurko jest w salonie obok wyjścia na balkon i graniczy z szafką na TV. Większość czasu gram na monitorze bo mi tak wygodniej, dopiero jak wpadają znajomi albo żona chce pograć to odpalam TV i gramy. Ciężko mi powiedzieć dlaczego wolę na monitorze, jakoś mi się przyjemniej gra no i fotel wygodny z podparciem pleców i zagłówkiem plus oparcie na ramiona. Kanapa mi tego nie da i ciężej mi wysiedzieć przy dłuższych posiedzeniach. Do tego mam regulację i jak gram myszka klawiatura to blokuję podparcie, jak na padzie to odblokowuję i mam regulację 45 stopni. Jak grałem więcej na konsolach na TV to i tak z tego fotela bo wygodniej xd

Kiedyś kupię sobie taki fotel pod gierki jeszcze z wysuwanym podparciem na nogi.

• Plusik 1
Opublikowano
Godzinę temu, Wooyek napisał(a):

Zawsze mi się taki marzył :ohboy: da się na tym spać, bo musiałbym wyjebać kolejne łóżko. :notlikethis:

Polecam. 
Poszliśmy z panną i mówię że taki fotel kupuje- zaczęło się marudzenie, mówię żeby się rozłożyła. Koniec tematu, po tygodniu wjechał :Coolface:

37 minut temu, Ukukuki napisał(a):

E to ja bardziej klasyczny chce biurkowy. Marzenie to z wbudowanymi wibracjami, wibruje ci pad i fotel xd ale za drogi szajs. 

https://www.x-kom.pl/p/1118280-fotel-gamingowy-cooler-master-synk-x-ultra-black.html

Taki mi wystarczy tyle ,że bez elektroniki. Spokojnie można kupić za 2k. 

Napisałeś że wolisz fotel i granie na kompie, to jest fotel pod tv. Jeszcze jest miejsce na browara, monsterka, paluszki :gigabeta: