Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten przelicznik nie ma sensu.

Za cenę kompa masz konsole i oleda 65.

To tak się nie przelicza, tak samo jak się nie przelicza za granicą na złotówki i warto czy nie warto kupić :rolleyes:

Opublikowano

No nie ma sensu bo ten TV i tak nie będzie miał miał parametrów jak ten monitor a dwa możesz sobie kupić ten TV OLED i używać go jako monitor. Tak też te 3-4 lata temu wiele osób robiło. 

Ceny i tak są spoko, ja za swój monitor OLED te 2-3 lata temu dałem 6k, teraz już bardzo spoko monitory OLED są po 3k więc ceny ładnie lecą.  

Opublikowano

Oled LG C3 42" jest po 3100-3300. 48" kupiłem po 3300 i jest to dla mnie idealny rozmiar jako monitor do pracy/grania. 

Może jestem mniej wymagającym użytkownikiem ale jak na razie nie widzę wad w tym wyborze. 

Opublikowano
1 godzinę temu, creatinfreak napisał(a):

Wielkość, wielkością. Dla niektórych te 120hz może być mało. W tej chwili 120 na 65 calach dla mnie jest spoko. Ale znając życie gdybym pograł dłużej niż chwilę u kumpla na monitorze 240hz to pewnie też już 120 było by mi mało, tak jak teraz 60 już lekko kłuje w oczy.

Racja, ja się przesiadłem właśnie z 60hz leda i jestem zachwycony. Może jak będę chciał spróbować czegoś z szybszą matrycą to akurat wyjdzie lg c7 ;)

Opublikowano
20 godzin temu, kiseki napisał(a):

Oled LG C3 42" jest po 3100-3300. 48" kupiłem po 3300 i jest to dla mnie idealny rozmiar jako monitor do pracy/grania. 

Może jestem mniej wymagającym użytkownikiem ale jak na razie nie widzę wad w tym wyborze. 

Lg c3 nie jest dla mniej wymagających użytkowników. Jest super. Ja posiadam także monitor alienware 2725df 360hz, a dużo bardziej wolę grać na C3 55 cali, bo po prostu obraz jest lepszy. 120hz wystarczające, a i tak gram sobie w FM zablokowane na 60 fps I działa i wygląda dużo lepiej na C3. To samo inne gry. Oczywiście w CoD to monitor i tam powyżej 120hz to mus.

Opublikowano
W dniu 24.10.2024 o 09:50, Donatello1991 napisał(a):

Lg c3 nie jest dla mniej wymagających użytkowników. Jest super. Ja posiadam także monitor alienware 2725df 360hz, a dużo bardziej wolę grać na C3 55 cali, bo po prostu obraz jest lepszy. 120hz wystarczające, a i tak gram sobie w FM zablokowane na 60 fps I działa i wygląda dużo lepiej na C3. To samo inne gry. Oczywiście w CoD to monitor i tam powyżej 120hz to mus.

Problem tych hfr monitorów jest taki, że jednak kusi grać w 240 Hz, ale jest mało gier co to Ci obsłużą, a jednak jak fpsy mocno skaczą, to mimo GSync, Freesync wrażenia są często gorsze, niż locked 60.

Mówię o singlu, w multi oczywiście co innego.

Opublikowano

ja powiem wam, że kiedyś grałem często na telewizorze, nawet kupiłem 15m kabel HDMI 4K, żeby szybciej przerzucać obraz z biurka, ale odkąd przesiadłem się na 34 calowego OLEDa, to w żadną grę nie chce się grać na telewizorze. Stałem się fanboyem UW. xD

• Plusik 1
  • Lubię! 2
  • This 2
Opublikowano
Teraz, easye napisał(a):

ja powiem wam, że kiedyś grałem często na telewizorze, nawet kupiłem 15m kabel HDMI 4K, żeby szybciej przerzucać obraz z biurka, ale odkąd przesiadłem się na 34 calowego OLEDa, to w żadną grę nie chce się grać na telewizorze. Stałem się fanboyem UW. xD

Ja też, ale są gry (japońskie) gdzie są wciąż problemy, wtedy warto mieć blisko 16:9 :).

• This 1
Opublikowano
4 minuty temu, easye napisał(a):

leonardo-di-caprio-one-of-us.gif

Taką samą historię przerabiałem 3 lata temu tyle ,że kupiłem 8 metrowy kabel który był w stanie obsłużyć 120 Hz. 

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, easye napisał(a):

No ja teraz niedawno kupiłem hdmi 10 metrów i w single gram na tv.

Opublikowano (edytowane)

Kilka lat temu kupiłem takie kable, do 4K/60, żeby podłączyć projektor. Wszystkie urządzenia z jednej, projektor nad kanapą z drugiej strony pokoju. Trzeba uważać na wersję hdmi kabla i jest ok. Nie idealnie, u mnie często krótko po włączeniu na chwilę rozłącza obraz, po czym jak się połączy to już jest ok. Może to być związane z nagrzewaniem i rozszerzaniem się metalu w złączach, nie mam pojęcia.

Edytowane przez dominalien
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fajne ale mało ten PC widoczny i ta obudowa go trochę przytłacza. Ten czujnik temperatury który tam jest widoczny to kupiłem kiedyś za grosze na allegro kilka sztuk. Jeden mam w akwarium, drugi zastępuje mi stację pogodową która padła a trzeci mam w łazience (wersja z higrometrem). Mam to już z 3 albo 4 lata i do dzisiaj baterii nie musiałem wymieniać. Polecam! Chyba ,że to tylko podobnie wygląda xd

Opublikowano
8 minut temu, Ukukuki napisał(a):

Fajne ale mało ten PC widoczny i ta obudowa go trochę przytłacza.

no to już kwestia gustu i tego, co kto chce widzieć w takim buildzie, jak ktoś chce mieć ED-a w pokoju, w którym schowany jest pecet i to "figurka" ma być wizualnie w centrum, bo ktoś jest mega fanem robocopa, to raczej niekoniecznie musi mieć płyę główną i grafikę na widoku, tutaj chyba nie o ekspozycję komponentów chodziło ;)

Opublikowano
W dniu 27.10.2024 o 12:13, Bielik napisał(a):

To co to za kable, że przy 10m długości nie krzacza się na 4k/60hz?

HDMI Fiber. Był czas, że nawet 15m można było kupić w cenie 250/300 zł. One nawet i 120Hz przy 4k przepchną.