tjery 1 222 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada W dniu 26.10.2024 o 20:18, KrYcHu_89 napisał(a): Problem tych hfr monitorów jest taki, że jednak kusi grać w 240 Hz, ale jest mało gier co to Ci obsłużą, a jednak jak fpsy mocno skaczą, to mimo GSync, Freesync wrażenia są często gorsze, niż locked 60. Mówię o singlu, w multi oczywiście co innego. Jak z Gsynciem w ogóle nie czuć jak gra lata pomiędzy powiedzmy 80-120 fps tą wątpię, żeby z Gsynciem było czuć jakiekolwiek różnice w wariacji klatek powyżej 120 fps. A jak już się pogra w okolicach 100 fps to locked 60 niestety jest mało płynne, jeszcze w gry na pada jest w miarę ok, ale gry FPP na M&K to się wydaje jakby to 30 było a nie 60. 1 Cytuj
easye 3 358 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada Ale dojebali znowu i to gdy Intel szoruje swoimi nowymi prockami po dnie. kilkanascie % szybszy Procek z kilkanaście stopni niższymi temperaturami! Petarda! 1 Cytuj
Ukukuki 6 945 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada https://www.purepc.pl/amd-ryzen-7-9800x3d-test-recenzja-opinia-wydajnosc-gry Procek świetny, jeden z lepszych w ciągu ostatnich lat. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada Petarda. Tylko ta cena.....gdybym nie planował zmiany telefonu to mocno bym się nad nim zastanawiał. Cytuj
iluck85 2 885 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada Tylko czerwoni niech ogarną karty żeby była sroga konkurencja i będzie ok. Cytuj
Sebas 1 570 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada Ej, dlaczego ten 7950x3d tak kiepsko wypada w niektórych gierkach? Myślałem, że tam się da dezaktywować to dodatkowe ccd i wtedy to powinien być ekwiwalent 7800x3d. Miałem kupić 9950x3d jak wyjdzie bo przydałby się do kompilowania itp. ale jak jest ubytek w gierkach to już sam nie wiem czy dopłacę 1000zł. Cytuj
Czoperrr 5 083 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada 10 hours ago, iluck85 said: Tylko czerwoni niech ogarną karty żeby była sroga konkurencja i będzie ok. AMD raczej odpuści już sobie walkę z NVIDIA. Cytuj
iluck85 2 885 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada Z perspektywy lat- bo 1 komputer składałem w 2020 przy pomocy słynnego młodego, to jednak młody ogarnął dobrze. Przewidział RAM, przewidział AMD i polecił składać na AMD. Mimo że budżet ograniczony i ten 2060 wyszedł za darmo, to wiedzieliśmy że to słaby pkt całego zestawu. 4 lata później ten komputer by się dzisiaj bronił, wystarczyło wymienić później kartę graficzną. Co tylko @easye wyłapał. Młody to jednak ogarnia 1 3 Cytuj
Septh 0 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada (edytowane) Mam pytanie. Ostatnio coraz bardziej chodzi za mną stacjonarny PC. Ostatni raz takowego miałem w okolicach 2007. Ile realnie potrzebuję miejsca na biurko na szerokość (realnie = wygodnie, jak mam płacić miliony monet za PC i siedzieć ściśnięty to wole olać temat i wrócić do niego jak się dzieci wyprowadzą:D)? Musiałaby się zmieścić Fractal Design North oraz jakiś ultrawide OLED monitor (LG 45OLED95Q? Jeszcze nie robiłem researchu). Pytam, bo najchętniej bym go postawił koło łóżka, kosztem usunięcia szafek nocnych moich i żony (inną możliwością byłoby przeniesienia dzieciaków do jednego pokoju, ale to by mi grało na 2-3 lata jeszcze max, bo potem pewnie by już razem nie chciały mieszkać). Edytowane 7 listopada przez Septh Cytuj
Dalhi 177 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada (edytowane) Na 140 cm biurku przy założeniu że będzie bez głośników będzie ciasno. U siebie mam TV powieszony na ścianie, pod nim komodę i biurko na którym teraz stoi jeszcze monitor 24 cale. Po bokach głośniki, a PC wylądawał na podłodze bo zabrakło miejsca. Komoda i biurko to razem jakieś 180 cm szerokości. Chwilę stał na biurku ale było fhooy ciasno i poszedł na podłogę. Zdjęcia nie wrzucę bo będzie sraczka o przewody xd. Jakieś prace biurowe, przeglądanie netu, robię na monitorze, a jak mam ochotę na gierki to przełączam na TV i kładę się na wyrku z padem. TV wisi wysoko więc jest mega wygodnie oglądać w ten sposób. Wcześniej miałem konsole i laptop u siebie to jedno i drugie się mieściło na biurku pod tv bez problemu. Niestety PC dużo więcej miejsca zajmuje, a jeszcze dochodzi klawiatura, myszka. Edytowane 7 listopada przez Dalhi Cytuj
Bartolinsky 1 771 Opublikowano wtorek o 10:16 Opublikowano wtorek o 10:16 Co sądzicie o tej ofercie? https://amzn.eu/d/1YEzNJb Ostatnio na pepperze był i poleciał w mgnieniu oka, ale wczoraj udało mi się upolować jedną sztukę i jutro będzie. Generalnie nie jestem przekonany do karty, bo nigdy od AMD jej nie miałem, ale w cenie 6600 wydaje się zajebistą okazją. Może zmienię kartę na rtxa, ale czy jest sens jak na RT mi nie zależy? Zdjęcie specyfikacji od ziomka z peppera. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 104 Opublikowano wtorek o 10:23 Opublikowano wtorek o 10:23 W sumie to siur stoi, jeszcze masz Windowsa już. Lipton w tym samym budżecie proponuje R7 7700X i bez Windy. 2 Cytuj
Bielik 729 Opublikowano wtorek o 13:34 Opublikowano wtorek o 13:34 3 godziny temu, Bartolinsky napisał(a): Co sądzicie o tej ofercie? https://amzn.eu/d/1YEzNJb Ostatnio na pepperze był i poleciał w mgnieniu oka, ale wczoraj udało mi się upolować jedną sztukę i jutro będzie. Generalnie nie jestem przekonany do karty, bo nigdy od AMD jej nie miałem, ale w cenie 6600 wydaje się zajebistą okazją. Może zmienię kartę na rtxa, ale czy jest sens jak na RT mi nie zależy? Zdjęcie specyfikacji od ziomka z peppera. W tej cenie sztos prawdę powiedziawszy, winszuję zakupu. 1 Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano wtorek o 18:56 Opublikowano wtorek o 18:56 Panie będziesz zadowolony. Bardzo dobry komp w tych pieniądzach. 1 Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano wtorek o 19:25 Opublikowano wtorek o 19:25 Też na niego polowałem bo co jakiś czas się pojawiał w tej promce, aczkolwiek karty AMD nie chciałem jakoś specjalnie. Ale cena super i na bank będziesz pan zadowolony. 1 Cytuj
Chewie 144 Opublikowano środa o 21:24 Opublikowano środa o 21:24 Ja kiedyś wyrwałem lepszą okazję ale anulowali 1 2 Cytuj
SpacierShark123 1 494 Opublikowano czwartek o 13:17 Opublikowano czwartek o 13:17 Od zawsze buduje combo intel + nvidia ale jako to już 3-4 komputer na platformie intela i drogiej płycie głównej (rog maximus hero z670 za którego dałem 650e), nigdy nie udało mi się nic podkręcić a do tego moja obecna 12900k potrafiła dobijać do 100c w testach i żreć ponad 250w i już odpuszczam. Jako że premiera ps5 pro kompletnie mnie rozczarowała postanowiłem zbudować platformę amd gdzie zostawie moją 4090 i dorzucę nowego 9800x3d, obecnie zamówiłem taki zestawik: 9800 X3D Lexar DDR5 Ares RGB 2x16GB 6800 ASRock B650E PG Riptide WiFi moederbord Arctic Cooling Liquid Freezer III 360 Czytając opinie nie ma sensu dopłacać do droższych płyt głównych jak nie bawimy się w OC i jestem ciekaw jak na takiej płycie zachowa się taki zestaw bo okaże się że przez lata płaciłem 2-3x więcej za mobo które nic mi nie dawało. Ramy też miałem brać corsair ale pierwszy raz trafiłem na tego Lexar-a i jestem ciekaw jak to pójdzie(mają też 34cl w stosunku do 40cl corsair-a ). Zawsze granie na PC kojarzyło mi się z mikroprzycięciami co psuło mi zabawę, nawet na 12900k+4090 miałem dziwne przycięcia w WUKONG przy starcie gry i dopiero po czasie się to poprawiało, dlatego wybierałem konsole ale liczę że teraz będzie lepiej i komputer da rade. 1 Cytuj
Chewie 144 Opublikowano czwartek o 15:18 Opublikowano czwartek o 15:18 Nie jestem specem ale microstutter można chyba naprawić ograniczając klatki albo przez vsync. Do tego proc też dużo robi. Mam ramy i dyski lexara, na razie po 2 latach wszystko działa. Jeden dysk ma stan 91% a drugi na gen4 jeszcze trzyma 100% Cytuj
tjery 1 222 Opublikowano czwartek o 15:50 Opublikowano czwartek o 15:50 (edytowane) 2 godziny temu, SpacierShark123 napisał(a): Od zawsze buduje combo intel + nvidia ale jako to już 3-4 komputer na platformie intela i drogiej płycie głównej (rog maximus hero z670 za którego dałem 650e), nigdy nie udało mi się nic podkręcić a do tego moja obecna 12900k potrafiła dobijać do 100c w testach i żreć ponad 250w i już odpuszczam. Jako że premiera ps5 pro kompletnie mnie rozczarowała postanowiłem zbudować platformę amd gdzie zostawie moją 4090 i dorzucę nowego 9800x3d, obecnie zamówiłem taki zestawik: 9800 X3D Lexar DDR5 Ares RGB 2x16GB 6800 ASRock B650E PG Riptide WiFi moederbord Arctic Cooling Liquid Freezer III 360 Czytając opinie nie ma sensu dopłacać do droższych płyt głównych jak nie bawimy się w OC i jestem ciekaw jak na takiej płycie zachowa się taki zestaw bo okaże się że przez lata płaciłem 2-3x więcej za mobo które nic mi nie dawało. Ramy też miałem brać corsair ale pierwszy raz trafiłem na tego Lexar-a i jestem ciekaw jak to pójdzie(mają też 34cl w stosunku do 40cl corsair-a ). Zawsze granie na PC kojarzyło mi się z mikroprzycięciami co psuło mi zabawę, nawet na 12900k+4090 miałem dziwne przycięcia w WUKONG przy starcie gry i dopiero po czasie się to poprawiało, dlatego wybierałem konsole ale liczę że teraz będzie lepiej i komputer da rade. To o czym piszesz to dwie rzeczy i obie są związane głównie z grami na UE: - traversal stutter, tam gdzie jest na PC jest też na konsolach, tylko mniej odczuwalny, bo na konsolach masz mniej klatek i tak to się nie rzuca w oczy jak przy wysokim frameracie na PC - shader compilation stutter, ten jest tylko na PC, ale od jakiegoś czasu nowe gry już sobie z tym poradziły, obecnie praktycznie się nie zdarza. Edytowane czwartek o 15:50 przez tjery 1 Cytuj
Kaczi 821 Opublikowano piątek o 22:14 Opublikowano piątek o 22:14 pytanie mam: jak mam pamięć 2x8GB i kupie identyczny zestaw 2x8GB z tą samą prędkością i timingiem CL to będzie to chodzić? Cytuj
Chewie 144 Opublikowano piątek o 22:25 Opublikowano piątek o 22:25 Po to masz dodatkowe sloty. W sumie nie wiem co się dzieje jak kupisz różne prędkości, pewnie trzeba ustawić na te same w biosie. Ja sobie wymieniłem 2x8gb na 2x16 bo były na promce białe, które pasują do obudowy Stare ramy dałem do mini peceta, więcej niż 32 i tak nie potrzebuje Cytuj
Kaczi 821 Opublikowano piątek o 22:26 Opublikowano piątek o 22:26 2 minutes ago, Assassins_78 said: Musi też tak myślałem. Pytanie czy warto dokupić dodatkowe 16 gb ramu jak gram w 1440p na rtx 3080 i może kiedyś przejdę na 4k Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi