Ukukuki 7 101 Opublikowano wtorek o 19:22 Opublikowano wtorek o 19:22 Ja obstawiam na większą różnice niż przy 4080 a 4090. 1 Cytuj
Kosmos 2 741 Opublikowano środa o 18:13 Opublikowano środa o 18:13 Załóżmy zakup teraz, dobry gotowiec? Wszystko tu się zgadza? https://proline.pl/zenpc-gaming-amd-ryzen-7-7800x3d-rtx4080-super-2tb-32gb-p8121368 Cytuj
creatinfreak 3 854 Opublikowano środa o 18:18 Opublikowano środa o 18:18 Zgadza się jak najbardziej. Ale myślę, że w tej cenie to już bym składał z 9800x3d....jeżeli będzie dostępny. Ale jak nie chcesz sam składać, nie chcesz poczekać do stycznia na nowe karty to jak najbardziej zajebista maszynka. 1 Cytuj
Kosmos 2 741 Opublikowano czwartek o 13:55 Opublikowano czwartek o 13:55 No dla mnie najwygodniejsza opcja. Tylko czytałem trochę o Proline i pojawiały się głosy o wysyłaniu używanych już części. Dlatego może wybiorę HardPC. Tutaj ta karta Inno3D to jakaś przeszkoda? Większa awaryjność czy po prostu większe ryzyko głośniejszej pracy? Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano czwartek o 14:43 Opublikowano czwartek o 14:43 Strasznie drogie te procki teraz, no ale jest jak jest. @Kosmos a poczytaj 1 Cytuj
mozi 1 987 Opublikowano czwartek o 16:50 Opublikowano czwartek o 16:50 Moim zdaniem nie ma reguły z wyborem którego producenta kupić gpu. Są na necie wpisy ludzi ze strixami (jedne z droższych modeli) które miały hot spot w kosmosie więc to się może zdarzyć w każdym przypadku. Tak z innej beczki - Inny problem jaki widzę i (niestety dotknął też mnie) to crashe driverów których w sumie nie wiadomo jak zdiagnozować. Objawia się to w sumie tak że co jakiś czas (po 5 min albo godzinie lub po 3) mamy crasha. Każda gra inaczej reaguje. Starsze po prostu robią tak jakby alt tab nowsze walą błędem i albo czarny ekran albo do pulpitu. Warto zerknąć w ustawienia i podejrzeć event viewer i szukać błędu nvlddmkm (z opisem gpuid 100) to oznacza błąd sterownika. Może się zdarzyć zarówno na nvidii ale też na amd (wtedy błąd ma inny wpis). Na ten moment od mniej więcej pół roku jest ogrom wpisów. Rozwiązania na ten moment pewnego nie ma. Jestem na etapie sprawdzania co jest problemem. W najgorszym przypadku Rma któregoś z komponentów. 1 Cytuj
Chewie 178 Opublikowano czwartek o 17:00 Opublikowano czwartek o 17:00 Ten inno to ten sam poziom co gigabyte windforce, obie to najtańsze opcje. Przy 4080 nie ma znaczenia, wszystkie dobrze chłodzą. Przy tańszych kartach dopiero ma to większe znaczenie bo różnice są spore w kulturze pracy i chłodzeniu. Jedyne co bym omijał to ventusy bo wiem jak bardzo są chujowe w budżetowych kartach. 1 Cytuj
mozi 1 987 Opublikowano czwartek o 17:32 Opublikowano czwartek o 17:32 Ventusa 4080 ma chyba mazeoo I nie narzekał. Cytuj
Kosmos 2 741 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Dobra kupione https://sklep.hard-pc.pl/p17881,zestaw-ryzen-7-7800x3d-rtx-4080-super-16gb-32gb-ddr5-2tb-ssd-fractal-north-850w.html. Mam nadzieję, że ceny 4080 zaraz znacznie nie spadną i jakoś strasznie nie przepłaciłem, jak na składaka. Wiem, że pewnie mało kto tutaj by kupił takiego gotowca, no ale mi się po prostu nie chcę w to bawić. Obym sobie pograł przez kilka dobrych lat. 4 4 Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 22 minuty temu, Kosmos napisał(a): Dobra kupione https://sklep.hard-pc.pl/p17881,zestaw-ryzen-7-7800x3d-rtx-4080-super-16gb-32gb-ddr5-2tb-ssd-fractal-north-850w.html. Mam nadzieję, że ceny 4080 zaraz znacznie nie spadną i jakoś strasznie nie przepłaciłem, jak na składaka. Wiem, że pewnie mało kto tutaj by kupił takiego gotowca, no ale mi się po prostu nie chcę w to bawić. Obym sobie pograł przez kilka dobrych lat. Będzie Pan zadowolony. Śmigam na takim configu i miażdży. Co nie zmienia faktu, że w głowie już 5090 xd 1 Cytuj
creatinfreak 3 854 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Będzie to śmigać nawet jak wyjdzie ps6. Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 10 godzin temu, Kosmos napisał(a): Dobra kupione https://sklep.hard-pc.pl/p17881,zestaw-ryzen-7-7800x3d-rtx-4080-super-16gb-32gb-ddr5-2tb-ssd-fractal-north-850w.html. Mam nadzieję, że ceny 4080 zaraz znacznie nie spadną i jakoś strasznie nie przepłaciłem, jak na składaka. Wiem, że pewnie mało kto tutaj by kupił takiego gotowca, no ale mi się po prostu nie chcę w to bawić. Obym sobie pograł przez kilka dobrych lat. Nie spadną... ostatnio idą do góry, tak samo jak procesory AMD ;( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi