mozi 1 989 Opublikowano wczoraj o 15:22 Opublikowano wczoraj o 15:22 Teraz, KrYcHu_89 napisał(a): Tu No i co takiego powiedział? Obejrzałeś to w ogóle? Mówi o input lagu (tutaj wiadomo że musieli coś zrobić więc jest reflex 2) a że podchodzi sceptycznie? Ja też nie wierzę w cuda ale na ten moment to sorry ale oni dowożą. Zmienili model dlss na inny a amd nie może sobie z rt poradzić od 3 lat Cytuj
tjery 1 288 Opublikowano wczoraj o 15:24 Opublikowano wczoraj o 15:24 2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a): Tu Gościu porównuje FG Nvidii do Lossless Scaling... Chyba to wszystko w tym temacie. Cytuj
KrYcHu_89 2 426 Opublikowano wczoraj o 15:24 Opublikowano wczoraj o 15:24 Teraz, mozi napisał(a): No i co takiego powiedział? Obejrzałeś to w ogóle? Mówi o input lagu (tutaj wiadomo że musieli coś zrobić więc jest reflex 2) a że podchodzi sceptycznie? Ja też nie wierzę w cuda ale na ten moment to sorry ale oni dowożą. Zmienili model dlss na inny a amd nie może sobie z rt poradzić od 3 lat O co Ci chodzi chłopie, mówił, że ma to działać zgodnie ze specyfikacją przy bardzo niskiej bazowej liczbie fpsów i będzie to ex dla 5xxx, a do tej pory liczba fpsów była potrzebna bardzo wysoka do frame gena, tyle. Cytuj
mozi 1 989 Opublikowano wczoraj o 15:24 Opublikowano wczoraj o 15:24 5 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Tu 6:18, bardzo niska bazowa liczba fpsów No tak ale to chyba nie obejrzał dokładnie Cytuj
tjery 1 288 Opublikowano wczoraj o 15:27 Opublikowano wczoraj o 15:27 (edytowane) Przecież tu w ogóle nie ma mowy o robieniu z 20kilku klatek 100 czy 200 za pomocą samego FG. 20kilka to jest natywnie, na to najpierw DLSS Performance, który już Ci daje dużo ponad 60 i dopiero FG. Edytowane wczoraj o 15:28 przez tjery Cytuj
mozi 1 989 Opublikowano wczoraj o 15:28 Opublikowano wczoraj o 15:28 1 minutę temu, tjery napisał(a): Przecież tu w ogóle nie ma mowy o robieniu z 20kilku klatek 100 czy 200 za pomocą samego FG. 20kilka to jest natywnie, na to najpierw DLSS Performance, który już Ci daje dużo ponad 60 i dopiero FG. Ale on tego nie rozumie. Przecież pisałem że bez dlss i fg żadnego 100 czy 120 nikt by nie widział. Cytuj
KrYcHu_89 2 426 Opublikowano wczoraj o 15:30 Opublikowano wczoraj o 15:30 O kurwa mam wam włączyć napisy? xD Tak mówił recenzent kart graficznych, więc o tym wspomniałem. CIężko wam zrozumieć, że Nvidia chce zrobić ficzer, który ma sprzedać 5xxx lepszym niż poprzedni, który działał znacznie gorzej. Cytuj
tjery 1 288 Opublikowano wczoraj o 15:31 Opublikowano wczoraj o 15:31 Teraz, KrYcHu_89 napisał(a): O kurwa mam wam włączyć napisy? xD Tak mówił recenzent kart graficznych, więc o tym wspomniałem. To ten recenzent niezbyt zrozumiał slajdy Nvidii. Cytuj
KrYcHu_89 2 426 Opublikowano wczoraj o 15:31 Opublikowano wczoraj o 15:31 Teraz, tjery napisał(a): To ten recenzent niezbyt zrozumiał slajdy Nvidii. Może, zobaczymy w praktyce, ale na papierze porównuje to z loseless scaling. Cytuj
tjery 1 288 Opublikowano wczoraj o 15:34 Opublikowano wczoraj o 15:34 Teraz, KrYcHu_89 napisał(a): Może, zobaczymy w praktyce, ale na papierze porównuje to z loseless scaling. Jeszcze niech dorzuci porównanie do interpolacji przez TV. Przecież to to samo co FG Nvidii i na luzie TViki od lat sobie z tym radzą. Tylko ta jebnięta Nvidia nie wiadomo czemu wkłada w to lata pracy. Cytuj
KrYcHu_89 2 426 Opublikowano wczoraj o 15:36 Opublikowano wczoraj o 15:36 28 minut temu, tjery napisał(a): Jeszcze niech dorzuci porównanie do interpolacji przez TV. Przecież to to samo co FG Nvidii i na luzie TViki od lat sobie z tym radzą. Tylko ta jebnięta Nvidia nie wiadomo czemu wkłada w to lata pracy. A widziałem parę jego recenzji i on akurat jest spoko, zawsze sprawdza realne wyniki, a nie slajdy producenta. Pierwszy raz różnica między flagowcem, a resztą jest tak duża Cytuj
Mijutka 28 Opublikowano wczoraj o 19:39 Opublikowano wczoraj o 19:39 Myślę, że taka 5070Ti albo 5080 spokojnie wystarczy na kilka lat grania w najnowsze gry w 4 k na najwyższych możliwych ustawieniach + RT. Zakup 5090 jest raczej dla profesjonalistów albo entuzjastów. Cytuj
KrYcHu_89 2 426 Opublikowano wczoraj o 21:57 Opublikowano wczoraj o 21:57 2 godziny temu, Mijutka napisał(a): Myślę, że taka 5070Ti albo 5080 spokojnie wystarczy na kilka lat grania w najnowsze gry w 4 k na najwyższych możliwych ustawieniach + RT. Zakup 5090 jest raczej dla profesjonalistów albo entuzjastów. Zdecydowanie 5070Ti cena/jakość jawi się jako faworyt. Cytuj
Chewie 186 Opublikowano wczoraj o 22:57 Opublikowano wczoraj o 22:57 9 godzin temu, Czoperrr napisał(a): Kilka miesięcy temu robiłem sobie wirtualny zestaw na morelach i wyszedł trochę ponad 10k. Dzisiaj ten sam kosztuje ponad 12k. To dlatego, że 4080 i 7800x3d są już wycofane. 9 godzin temu, tjery napisał(a): No bez przyczyny nie jest, ale przyczyna jest o wiele bliżej jakieś urojonej fobii przed nową technologią niż jakichś realnych przesłanek. Jeszcze na początku jak to Nvidia wypuściła to ok, było sporo niedociągnięć, ale teraz? Idę o zakład, że w takim Indiana Jones nikt nie zauważyłby czy gra z FG czy bez (oczywiście poza o wiele wyższą płynnością), jakość obrazu jest bez zarzutu, zero widocznych artefaktów. Wiadomo, że tam gdzie nie ma potrzeby to nie ma co na siłę FG załączać, ale psioczenie na FG to to samo co psioczenie kilka lat temu na DLSS. A gdzie jest teraz DLSS każdy widzi. To jest fakt przecież, klatki z fg nie są prawdziwe. Jak ktoś nie zamierza korzystać z rozmydlaczy i frame gen to nowe karty oferują bardzo mały przyrost mocy w stosunku do poprzedniej generacji. Ja tam podchodzę optymistycznie do tematu i jestem wstępnie zainteresowany jeśli nie będzie widać różnicy. Jeszcze fajnie jakby te upscalery i frame geny były traktowane jako dodatki a nie wymóg, żeby nowe gierki jakoś działały. Teraz twórcy gier we współpracy z zielonymi będą wydawać gry, które bez tych bajerów będą chodziły jak gówno. Czyli jak większość gier na UE5 do tej pory. Cytuj
tjery 1 288 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu (edytowane) Do FG każdy może mieć różne podejście (szczególnie, jak nigdy z niego nie korzystał), ale pisanie o DLSS "rozmydlacz" w 2025 roku pokazuje tylko, że nie masz pojęcia, o czym piszesz. Co do przyrostu mocy póki co nikt nie wie jaki on jest. Edytowane 23 godziny temu przez tjery Cytuj
Chewie 186 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Coś tam wiemy na przykładzie wykresu Plague Tale ale oczywiście musimy poczekać na więcej testów. Słyszałem wiele dobrego o DLSS. Między innymi dlatego chcę wybrać nvidie kiedy przyjdzie czas na upgrade gpu. 1 Cytuj
Ukukuki 7 251 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 6 godzin temu, Chewie napisał(a): To dlatego, że 4080 i 7800x3d są już wycofane. To jest fakt przecież, klatki z fg nie są prawdziwe. Jak ktoś nie zamierza korzystać z rozmydlaczy i frame gen to nowe karty oferują bardzo mały przyrost mocy w stosunku do poprzedniej generacji. Ja tam podchodzę optymistycznie do tematu i jestem wstępnie zainteresowany jeśli nie będzie widać różnicy. Jeszcze fajnie jakby te upscalery i frame geny były traktowane jako dodatki a nie wymóg, żeby nowe gierki jakoś działały. Teraz twórcy gier we współpracy z zielonymi będą wydawać gry, które bez tych bajerów będą chodziły jak gówno. Czyli jak większość gier na UE5 do tej pory. Dlaczego rozmydlacz? W większości gier jakość obrazu jest lepsza niż natywnie rederowana, przynajmniej u mnie na 1440P UW. Może na 4k to inaczej wygląda u ciebie? Cytuj
Czoperrr 5 261 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 8 hours ago, Chewie said: To dlatego, że 4080 i 7800x3d są już wycofane. No ale w cenie ~2k już nie kupisz odpowiadającemu mu procesora, ceny poszły w górę. Cytuj
Starh 3 176 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Wiadomo coś kiedy amd wypuści nowe procki? Bo obecne ceny starych to jakaś paranoja Cytuj
easye 3 409 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu jak 7800x3D jest wycofywane jak to roczny procesor? Cytuj
PiPoLiNiO 753 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) @tjery 5090 day one? 22 minuty temu, easye napisał(a): jak 7800x3D jest wycofywane jak to roczny procesor? Kwiecień 2023 kolego Edytowane 13 godzin temu przez PiPoLiNiO Cytuj
Chewie 186 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 4 godziny temu, Ukukuki napisał(a): Dlaczego rozmydlacz? W większości gier jakość obrazu jest lepsza niż natywnie rederowana, przynajmniej u mnie na 1440P UW. Może na 4k to inaczej wygląda u ciebie? Jak może być lepsza jakość skoro to upscaluje z niższej rozdzielczości? Chyba, że masz na myśli DLAA, z którym masz mniej klatek niż natywnie w to jestem w stanie uwierzyć. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 426 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 28 minut temu, Chewie napisał(a): Jak może być lepsza jakość skoro to upscaluje z niższej rozdzielczości? Chyba, że masz na myśli DLAA, z którym masz mniej klatek niż natywnie w to jestem w stanie uwierzyć. To są tzw. urojenia xD. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi