Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spokojnie, panowie. Faktycznie może być to kwestia wentylatorów obudowy, bo nawet przy starcie wydaje się głośniejszy niż stary komp.

przesylam fotki z bios. Pytanie czy nic nie zepsuje, jak zacznę się tu bawić. No i przede wszystkim, jak to wygląda? 

IMG_4982.jpeg

IMG_4983.jpeg

IMG_4985.jpeg

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, easye napisał(a):

Widzisz @Kosmosco narobiiłeś!?

Masakra co pecet robi z człowiekiem, ledwo co kompa kupił, a już podżega ludzi do kłótni

Edytowane przez tjery
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kosmos napisał(a):

Spokojnie, panowie. Faktycznie może być to kwestia wentylatorów obudowy, bo nawet przy starcie wydaje się głośniejszy niż stary komp.

przesylam fotki z biodru. Pytanie czy nic nie zepsuje, jak zacznę się tu bawić. No i przede wszystkim, jak to wygląda? 

IMG_4982.jpeg

IMG_4983.jpeg

IMG_4985.jpeg

To wygląda normalnie, a przy starcie zawsze masz BIOS check, jak jest głośno to znaczy, że jest dobrze. 

Opublikowano

Na tej drugiej fotce te ponad 2100 RPM to jest zdecydowanie za dużo i zapewne z tego jest hałas. Może ma ktoś płytę Gigabyte i może mu pomóc jak ustawić te wentyle na silent? Ja mam Asrocka a kompów na codzien nie składam więc nie chce coś źle powiedzieć a bios się różni nieco.

I Kosmos krzywa na chłodzenie CPU musisz sobie ustawić inaczej bo ciągle będziesz miał hałas. Nie potrzeba żeby w przedziale 60-70 stopni to było na ok 70-80%. Ja do 60% mam na 20%, zresztą wrzucałem wcześniej screena z wykresem.