Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie no ale nie chce mi się wierzyć że nie ma na takie coś paragrafówów - przecież to zwykła zmowa cenowa.

image.thumb.png.7e3216ac1b28b4dff41d5fdaaae82a39.png

Jeszcze gdyby było tak, że poza granicami nie ma tych procków, a tam wszędzie po 2500 zł - na niemieckim peperku nawet nikt okazji nie wrzuca bo to normalna cena u nich, a u nas szok, że procek w UK czy w Niemczech może mieć cenę MSRP.

Opublikowano

Jak to się mówi niemcy może zarabiają więcej za to mają taniej. Tak się kończy monopol, amd robi teraz z prockami to co nvidia z gpu. Trzeba było brać całą paletę tych 7800x3d jak były za 1600. Na ten moment płacimy 2 razy więcej za jakieś 15% więcej wydajności?

Opublikowano

Jak dobrze, że dopiero przestawiłem się na mocne pecety i 20 fps w grach powyżej 120 nie robi mi żadnej różnicy ;) 
Pewnie wleci karta 6XXX. 

BTW, dodam, że tylko ten Wiesiek działa naprawdę głośno z RT. W przypadku Indiany jest już ta kultura pracy. Najnowszy codzik cichutko i jak płynnie, aż muszę się przyzwyczaić po przesiadce z Series X.
Co ciekawe dość głośno chodzi... Cities Skylines 2. Chyba kwestia optymalizacji.

Pisałem do sklepu, że jestem rozczarowany. Przeprosili, dali rabat i stwierdzili, że mogła się ta apka gigabyte zresetować/zepsuć. Tak czy siak, pewnie zrobię undervolting GPU, skoro wydajność na tym nie ucierpi.

• Plusik 2
  • Lubię! 1
  • Smutny 1
Opublikowano

Ja gdy się przesiadałem to chciałem tylko te 60 fpsow ale teraz po czasie już się tak człowiek przyzwyczaił, że miło jest gdy ma się te co najmniej 90 klatek :D

• Lubię! 1
  • This 1
Opublikowano

Recommended PSU dla samej karty 1000W, czyli co dla całego kompa z topową kartą i prockiem rekomendowany zasilacz to 1,5k? Obecnie 10 takich modeli jest na x-kom, może być ciekawie

Opublikowano
2 minutes ago, GearsUp said:

Recommended PSU dla samej karty 1000W, czyli co dla całego kompa z topową kartą i prockiem rekomendowany zasilacz to 1,5k? Obecnie 10 takich modeli jest na x-kom, może być ciekawie

lol, nie dla samej karty tylko dla całego zestawu.

Opublikowano
2 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

No ta ale to już wymaksowana opcja, kolega wyżej myślał że 1000 to idzie na samą kartę.

No tak, R5 i R7 na 1000W na full spokojnie, wiadomo, że pewnie i R9 pociągnie z 1000W, ale teoretycznie bufor za mały dla producenta. 

Zresztą istnieje potężny Thor Titanium 1600W :Dhttps://www.morele.net/zasilacz-asus-rog-thor-titanium-1600w-90ye00k0-b0na00-12706201/?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&ceneo_cid=9589759d-77da-8dfc-727b-2bfb2258238e

Opublikowano

Ja mam 1000W więc z Ryzenem 7800x3d i 5090 by było ok tylko co z tego skoro ceny tych kart będą takie, że póki co raczej odpuszczę. Na te ceny 10k podawane przez Nvidie chyba nie ma co liczyć.

Opublikowano
29 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Podwyżka o $400 względem 4090 to w PL pewnie o 4 tysiące.

Z wykresu wynika, że teoretycznie wzrost w RT to aż kolejne 66%, dziwne, że na pierwszym teaserze na prezentacji się tym nie pochwalili, ciekawsze to niż pokazywanie tego frame gena. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

No tak, R5 i R7 na 1000W na full spokojnie, wiadomo, że pewnie i R9 pociągnie z 1000W, ale teoretycznie bufor za mały dla producenta. 

Zresztą istnieje potężny Thor Titanium 1600W :Dhttps://www.morele.net/zasilacz-asus-rog-thor-titanium-1600w-90ye00k0-b0na00-12706201/?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&ceneo_cid=9589759d-77da-8dfc-727b-2bfb2258238e

Czym ten Thor się różni od tego beQuieta?

https://www.x-kom.pl/p/1156799-zasilacz-do-komputera-be-quiet-straight-power-12-1500w-80-plus-platinum-atx-30.html

Wiem, że Aorus zawsze miał najdroższe karty ale ASUSa już tak mocno odkleiło?

Titanium is about 2% more efficient than Platinum. Aha xD

Edytowane przez GearsUp
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, GearsUp napisał(a):

Czym ten Thor się różni od tego beQuieta?

https://www.x-kom.pl/p/1156799-zasilacz-do-komputera-be-quiet-straight-power-12-1500w-80-plus-platinum-atx-30.html

Wiem, że Aorus zawsze miał najdroższe karty ale ASUSa już tak mocno odkleiło?

Titanium is about 2% more efficient than Platinum. Aha xD

2% gains, Baldure's Gains. 

2 minuty temu, Qbon napisał(a):

8k za 5080 od Asusa u nas, aha.