creatinfreak 3 889 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Nie ma RGB tak więc chuj nie komp. A nie, czekaj, ja też nie mam ani jednej diody w kompie Cytuj
Paolo de Vesir 9 370 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Jasne, możecie nie mieć ani jednego RGB w komputerze. Tylko proszę, nie nazywajcie się graczami. Spoiler Ja w kompie też nie ma, jedynie w peryferiach, ale jeszcze trochę!! Cytuj
creatinfreak 3 889 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 12 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): Jasne, możecie nie mieć ani jednego RGB w komputerze. Tylko proszę, nie nazywajcie się graczami. Ukryj zawartość Ja w kompie też nie ma, jedynie w peryferiach, ale jeszcze trochę!! Ale w samej budzie zero Cytuj
PiPoLiNiO 764 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Ja mam wszędzie. W budzie + akcesoria. Tyle, że stonowanie. 2 2 Cytuj
Ukukuki 7 315 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 50 minut temu, Homelander napisał(a): Ładnie! I jak sądzisz, na jaki czas taki sprzęt Ci wystarczy? Dwa lata myślę ,że spokojnie. Na razie te karty to rozwój starej architektury ale szykują się większe zmiany przy nowej generacji kart. Stara poleci wtedy do żony i zastąpi jej moją obecną kartę 7900XT. I tak to się kręci. Później w ten łańcuch wpadnie dziecko xd Żona renderuje sporo więc musi mieć topowy procek na rynku ale karty już nie. Do autocada, sketchup i vray nie trzeba super mocnej karty. Cytuj
easye 3 416 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Znając nas? Na kolejny rok na pewno! XD Home NVIDIA DLSS 4 Multi Frame Gen may one day come to the RTX 40 series GPUs https://www.techinzane.com/2025/01/nvidia-dlss-4-multi-frame-gen-may-one.html?m=1 Cytuj
easye 3 416 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu No dobra, a coś warto w Biosie włączyć z ryzenm 9800x3D? nie mówię tu o jakimś zawansowanym undervoltingu - bardziej o prostych opcjach AMD? Cytuj
Homelander 2 383 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Dwa lata na kartę za prawie 6k? Serio? A jak długo taka karta starczy do grania w jakości zauważalnie lepszej niż konsolowa? Cytuj
Rooofie 179 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 3 minuty temu, Homelander napisał(a): Dwa lata na kartę za prawie 6k? Serio? A jak długo taka karta starczy do grania w jakości zauważalnie lepszej niż konsolowa? Jeśli nowe konsole miałyby wyjść gdzieś w 2027/2028 to przypuszczam, że 4090 nadal będzie od nich mocniejsza lub porównywalna. Widzimy, że branża idzie w AI więc od tego zależy co tam Sony i Microsoft wymyślą. Edytowane 5 godzin temu przez Rooofie Cytuj
tjery 1 305 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 5 minut temu, Homelander napisał(a): Dwa lata na kartę za prawie 6k? Serio? A jak długo taka karta starczy do grania w jakości zauważalnie lepszej niż konsolowa? 2-3 lata na granie w gry na max ustawieniach z RT, do konsol tej generacji nie ma tego co porównywać, bo to zupełnie inna kategoria i 4090 wciąga je nosem. Do tego to będzie druga najmocniejsza karta po 5090 przez całą następną generację kart. Co do grania w jakości zauważalnie lepszej niż konsolowa to jak technologia nie pójdzie do czasu nowej generacji jakoś bardzo do przodu to może się okazać, że 4090 starczy do takiej jakości na całą następną generację konsol, bo póki co nie widać opcji na wychłodzenie takiej wydajności w pudełku konsolowym. Cytuj
creatinfreak 3 889 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 45 minut temu, easye napisał(a): NVIDIA DLSS 4 Multi Frame Gen may one day come to the RTX 40 series GPUs https://www.techinzane.com/2025/01/nvidia-dlss-4-multi-frame-gen-may-one.html?m=1 Jeżeli daliby to na serię 4000 to nie widzę sensu zmiany do rtx6000/10000xtx Cytuj
Rooofie 179 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 33 minuty temu, creatinfreak napisał(a): Jeżeli daliby to na serię 4000 to nie widzę sensu zmiany do rtx6000/10000xtx To samo mówiono jak dali DLSS w 3xxx, potem to samo mówiono jak dali FG do 4xxx, teraz to samo mówi się jak dają MFG do 5xxx. A potem w 6xxx dadzą jakąś technologie zmniejszająca input lag w 7xxx to już karta sama będzie ci gry generować po jednej klatce, developerzy o optymalizacji będą jedynie słyszeć od kolegów przechodzących na emeryture i znów będzie trzeba kupić nową kartę od pana jensena Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi