tjery 1 322 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia (edytowane) 3 minuty temu, GearsUp napisał(a): 40xx to jednak GOAT seria kart, znaczna poprawa kultury pracy względem 30xx a tutaj znowu odwrót w drugą stronę. Niby to tylko test najsilniejszego egzemplarza ale skoro 5090 jest 300g lżejsza od 4090 to myślę, że pozostałe też będą miały "okrojoną" sekcję chłodzenia itp Nie no przecież nawet w recenzji HU mówi, że to najbardziej imponująca konstrukcja jaką widział. 2 minuty temu, easye napisał(a): Jak jest przyrost to od chuja, jak spadek to niewielka różnica xD to nie wiem jednak czy warto… Spadek z 58 na 55 to 5%, więc chyba nie tak źle Edytowane 23 stycznia przez tjery Cytuj
Rooofie 188 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Przyrost ze 120 do 150 jest chuja wart bo obie wersje są mega płynne, natomiast spadek (czy DLSS nie miał podnosić fpsów???) z 30 na 25 jest już mega widoczny. Cytuj
tjery 1 322 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 1 minutę temu, Rooofie napisał(a): Przyrost ze 120 do 150 jest chuja wart bo obie wersje są mega płynne, natomiast spadek (czy DLSS nie miał podnosić fpsów???) z 30 na 25 jest już mega widoczny. Tak procenty nie działają. Spadek z 30 na 25 to 20 %, nie 5%. I DLSS wciąż podnosi fpsy, tylko o 5% mniej, cena za lepszą jakość obrazu. Cytuj
Rooofie 188 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Co do nowego DLSSa, to spadki na starszych kartach są nawet większe. Mówi o tym Zmaslo w swojej recenzji. Różnica na takim 3090 to prawie 10 fps. Cytuj
tjery 1 322 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Teraz, Rooofie napisał(a): Co do nowego DLSSa, to spadki na starszych kartach są nawet większe. Mówi o tym Zmaslo w swojej recenzji. Różnica na takim 3090 to prawie 10 fps. No pewnie kwestia mniejszej ilości rdzeni i wydajności AI. Na serii 50XX pewnie w ogóle nie będzie różnicy, bo tu AI dostało mega boosta. Cytuj
Ukukuki 7 345 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 1 godzinę temu, mozi napisał(a): Founders widzę słabo - ponad 70st i 42db. Nope. Trochę lipa ale pozostałe karty przy tym chłodzeniu wypadną zdecydowanie lepiej. W sumie jak na potwora to nie jest źle, temperatura ok tylko ta głośność xD to już blisko laptoka do gier. Cytuj
mozi 1 998 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 1 minutę temu, Ukukuki napisał(a): Trochę lipa ale pozostałe karty przy tym chłodzeniu wypadną zdecydowanie lepiej. W sumie jak na potwora to nie jest źle, temperatura ok tylko ta głośność xD to już blisko laptoka do gier. To jest w sumie podobnie jak 4090 z tym że tam było 65 stopni więc nie bardzo jest margines żeby zejść z prędkością kosztem temp. Chyba że uv Niby lepiej niż 4090 przy 450w Cytuj
tjery 1 322 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia (edytowane) @KrYcHu_89 26:40 On tu zajebał od ciula gier w różnych konfiguracjach, wyszło 23%, więc spotkaliśmy się w połowie No w sumie może gier nie ma od ciula, ale konfiguracji sporo Edytowane 23 stycznia przez tjery 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 485 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 1 minutę temu, tjery napisał(a): @KrYcHu_89 26:40 On tu zajebał od ciula gier w różnych konfiguracjach, wyszło 23%, więc spotkaliśmy się w połowie No popatrz, tym razem oboje mamy rację . W każdym razie 4090 GOAT, 4090Ti w skórze 5090 leciutki, ale jednak flop. Cytuj
Qbon 401 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Bez przesady z tym spadkiem klatek przy nowym dlss, potestowalem trochę i jest tak jak było, nie do odnotowania podczas grania, natomiast jakość obrazu o wiele lepsza. Godzinę temu, Donatello1991 napisał(a): Sprawdziłem właśnie. Wtf dobre to. Gamechanger. Po co było karty wypuszczać nowe. Jest naprawdę mega, aż sam byłem zaskoczony a to wszystko dzięki nowej wersji dlss, bez zauważalnego wpływu na wydajność. Cytuj
Donatello1991 1 475 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 10 minut temu, Qbon napisał(a): Bez przesady z tym spadkiem klatek przy nowym dlss, potestowalem trochę i jest tak jak było, nie do odnotowania podczas grania, natomiast jakość obrazu o wiele lepsza. Jest naprawdę mega, aż sam byłem zaskoczony a to wszystko dzięki nowej wersji dlss, bez zauważalnego wpływu na wydajność. Ja testuje w 1440p na monitorzem, bo tv niechce mi sie podlaczac i jest gigantyczna roznica w ostrosci i jakosci obrazu. Dodatkowo fps tez skoczyły o 20-30 fps. 1 Cytuj
tjery 1 322 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Teraz, Donatello1991 napisał(a): Dodatkowo fps tez skoczyły o 20-30 fps. To raczej nie przez nowy DLSS, coś masz inaczej ustawione Cytuj
GearsUp 385 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Pewnie chodzi mu o rozdziałkę 2k do 4k TV :p Cytuj
Donatello1991 1 475 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 2 minuty temu, tjery napisał(a): To raczej nie przez nowy DLSS, coś masz inaczej ustawione No nie. Aż 2 razy sprawdzałem. Pt i wszystko na full. Dlss jakość. Cytuj
easye 3 422 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia No moze FG dostał Boots. Idę sam sprawdzić. Cytuj
Ukukuki 7 345 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Jestem po lekturze testu na purepc i niecałe 30% wzrostu w wydajności za ponad 20% większy pobór prądu. Trochę intelem zalatuje xd Chyba już nic więcej z tej architektury nie wyciągną. Ciekawe czy nowa będzie za te dwa lata. Jak ktoś nie ma 4090 a ma kasę to warto kupić. Przez te 32GB pamięci to będzie dobra karta dla ludzi którzy modelują, tania alternatywa dla serii RTX 6000. 1 Cytuj
easye 3 422 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 5 minut temu, Donatello1991 napisał(a): No nie. Aż 2 razy sprawdzałem. Pt i wszystko na full. Dlss jakość. Jakos trzeba podmieniac DLSS? Cytuj
Qbon 401 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia (edytowane) 6 minut temu, easye napisał(a): Jakos trzeba podmieniac DLSS? Przy Cyberpunku nie, bo są już zaktualizowane pliki po aktualizacji gry. W sumie sam się zastanawiam teraz czy ta wydajność faktycznie nie jest nieco lepsza, bo fpsy często miałem ponad 90 gdzie wcześniej tak między 80 a 90. Ciężko to sprawdzić, bo musiałyby być dokładnie te same miejsca ale może coś w tym jest a jeśli tak to już w ogóle kapitalna sprawa. Edytowane 23 stycznia przez Qbon Cytuj
easye 3 422 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia dziwne bo w dlls swaper wykrywa mi nadal 3.8.10. Cytuj
Qbon 401 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 2 minuty temu, easye napisał(a): dziwne bo w dlls swaper wykrywa mi nadal 3.8.10. Najedz na pliki dlss w folderze cybera, powinno być 310.x.x.x. Cytuj
easye 3 422 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 6 minut temu, Qbon napisał(a): Najedz na pliki dlss w folderze cybera, powinno być 310.x.x.x. Gdzie ^^? a dobra widze - w bin. Cytuj
Qbon 401 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Teraz, easye napisał(a): Gdzie ^^? Folder cyberpunk2077/bin/x64. Na steamie zrób żeby pokazał folder gry i później tam gdzie napisałem. Dlss swapper może pokazywać w ogóle dlss 3.8, bo jeśli bierze dane z tej strony techpowerup to tam nowa wersja dlss jest jeszcze niezaktualizowana. 1 Cytuj
easye 3 422 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia To u mnie w fpsach nie ma żadnych różnic, a nawet jak na filmie wcześniej 2fpsy mniej. Zobaczymy inne tryby niż quality. Dajcie znać jak będzie porównanie zbalansowany 4.0 vs quality 3.8 xD bo ja za stary jestem żeby dostrzec różnice przy 3440x1440. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi