PiPoLiNiO 778 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 5 godzin temu, GearsUp napisał(a): piecyk + filtr powietrza z wiatrakami po 1500rpm to całkiem niezły deal Coś chcesz jeszcze dodać? Cytuj
Qbon 401 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 37 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Ja czekam na 9090 XTX, ew. kupię pierwszego w życiu Xboxa, a nie czekaj ich też nie ma w sklepach xDD. --- A sorry miałem 360, wymazałem z pamięci Były śmieszki z 15k, a tutaj to będzie standard, jebać AI. Są teorie, że nastepny rzut (nie wiem kiedy) będzie jeszcze droższy Jedna wielka komedia. Cytuj
GearsUp 386 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 10 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Coś chcesz jeszcze dodać? Poczekaj aż dostaniesz w łapy tego astrala i zaczniesz się bawić bo tak na sucho to wiesz Ogólnie NVIDIA tak się chwali tym rewolucyjnym chłodzeniem w referentach, że ciężko uwierzyć że aż tak udało im się zejść z tempsów w innych modelach Cytuj
PiPoLiNiO 778 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu @GearsUp Ale Founders wcale nie ma dobrego chłodzenia. Pamięć pod 110 stopni podchodzi. Rdzeń pod 80, przy dużym hałasie. Każdy niereferent jest lepszy. Nawet Palit Ono jest dobre jak na swoje wymiary. Ale ogólnie jest słabe. Cytuj
GearsUp 386 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a): @GearsUp Ale Founders wcale nie ma dobrego chłodzenia. Pamięć pod 110 stopni podchodzi. Rdzeń pod 80, przy dużym hałasie. Każdy niereferent jest lepszy. Nawet Palit No właśnie więc ten ich design jednak nie sprawdził się? Może te niereferenty są większe i dlatego, nie wiem tego nie patrzyłem Cytuj
PiPoLiNiO 778 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu @GearsUp Fizyki nie oszukasz. Kolejny problem to bardzo mocno podgrzewa procka. Testowali na 9800X3D i temperatura 20 stopni blisko wzrosła 5080 lepiej wypada. Ale 5090 founders to porażka i piekarnik w jednym Cytuj
KrYcHu_89 2 485 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 47 minut temu, easye napisał(a): kiedy premiera? Być może nigdy. Cytuj
Bielik 760 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a): Ja czekam na 9090 XTX, ew. kupię pierwszego w życiu Xboxa, a nie czekaj ich też nie ma w sklepach xDD. --- A sorry miałem 360, wymazałem z pamięci Były śmieszki z 15k, a tutaj to będzie standard, jebać AI. Ale wiesz że 9090 nie będzie, prawda ? Cytuj
KrYcHu_89 2 485 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 4 minuty temu, Bielik napisał(a): Ale wiesz że 9090 nie będzie, prawda ? W niedzielę idę do kościoła z moją 7900 XTX się pomodlić, to będzie. AMD da. ( nie jest powiedziane, że nie będzie nic poza 9070 XT i 9070, tylko, że te będą pierwsze - w marcu) Cytuj
GearsUp 386 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 5 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): @GearsUp Fizyki nie oszukasz. Kolejny problem to bardzo mocno podgrzewa procka. Testowali na 9800X3D i temperatura 20 stopni blisko wzrosła 5080 lepiej wypada. Ale 5090 founders to porażka i piekarnik w jednym To jak dla mnie mogli lepiej ogarnąć te swoje foundersy bo z takimi pomiarami robią sobie disservice no chyba, że jednak dla inwestorów czy kogo tam form factor był najważniejszy Cytuj
KrYcHu_89 2 485 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 24 minuty temu, GearsUp napisał(a): To jak dla mnie mogli lepiej ogarnąć te swoje foundersy bo z takimi pomiarami robią sobie disservice no chyba, że jednak dla inwestorów czy kogo tam form factor był najważniejszy Nvidia się zachłysnęła monopolem i zamówieniami na AI, gracze nie są dla nich jakoś mocno istotni, zresztą dla AMD podobnie. Karty graficzne to dużo większy przemysł niż gierki. To jest groza, że teraz dobry pecet kosztuje 25k, a konsole z beznadziejnym procem i niezłą grafą 4k imo, aż takiej inflacji nie było. To jest niesamowite, że gaming daje Nvidii, niegdyś zarabiającej na grach max, 9%... https://www.fool.com/investing/2025/01/12/nvidias-next-multibillion-dollar-opportunity-is-hi/ Cytat Artificial intelligence (AI) has been the driving force behind Nvidia (NVDA 0.77%) stock's impressive rise over the past couple of years, as major cloud service providers and governments have been rushing to get their hands on the company's chips to train large language models (LLMs) so that they can launch AI services for customers. AI has had such a huge impact on Nvidia's business that the company now gets 88% of its total revenue from this segment. Gaming, once Nvidia's bread and butter, now accounts for just over 9% of its top line. That's why it is not surprising to see why analysts and investors take a keen interest in Nvidia's data center business, as this segment now plays a critical role in deciding the direction the stock will take on the market. Cytuj
Czoperrr 5 353 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 36 minutes ago, KrYcHu_89 said: Nvidia się zachłysnęła monopolem i zamówieniami na AI, gracze nie są dla nich jakoś mocno istotni, zresztą dla AMD podobnie. Karty graficzne to dużo większy przemysł niż gierki. To jest groza, że teraz dobry pecet kosztuje 25k, a konsole z beznadziejnym procem i niezłą grafą 4k imo, aż takiej inflacji nie było. To jest niesamowite, że gaming daje Nvidii, niegdyś zarabiającej na grach max, 9%... https://www.fool.com/investing/2025/01/12/nvidias-next-multibillion-dollar-opportunity-is-hi/ A pecet za 8-10k już nie jest dobry do grania? Cytuj
tjery 1 323 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Gdzie tam 25K, dobry pecet to minimum 50K. Edytowane 5 godzin temu przez tjery Cytuj
easye 3 422 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 44 minuty temu, Czoperrr napisał(a): A pecet za 8-10k już nie jest dobry do grania? xD najlepszy procek na rynku Ryzen 9800X3D + 32 GB Ramu + Pyta to koszt 4k. RTX 4080 z OLX - 3500. Jakość gier PS7, ale dla niektórych to wciąż za mało xD Cytuj
Homelander 2 429 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 45 minutes ago, tjery said: Gdzie tam 25K, dobry pecet to minimum 50K. Plus monitor, krzesło. Szmateczka od Apple. No 70k jak nic. A, no i Nintendo Switch gdybyś chciał jednak w coś fajnego pograć Edytowane 4 godziny temu przez Homelander Cytuj
tjery 1 323 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 12 minut temu, easye napisał(a): xD najlepszy procek na rynku Ryzen 9800X3D + 32 GB Ramu + Pyta to koszt 4k. RTX 4080 z OLX - 3500. Jakość gier PS7, ale dla niektórych to wciąż za mało xD A najlepsze jest to, że możesz wziąć procka za 1K i i tak będziesz pykał we wszystko na luzie i ten procek to będzie super next gen w porównaniu do konsol, a za zaoszczędzoną kasę masz budę, dysk, zasilacz i chłodzenie. 15 minut temu, Homelander napisał(a): A, no i Nintendo Switch gdybyś chciał jednak w coś fajnego pograć Fajne gry to tylko te z pathtracingiem, reszta to podgry Cytuj
Homelander 2 429 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 9 minutes ago, tjery said: Fajne gry to tylko te z pathtracingiem, reszta to podgry Dlatego ten Switch Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi