tjery 1 324 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 29 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Tak tak, zobaczymy, czas pokaże. Imo do grania tylko 5090 za 20k. Pięknie Nvidia to rozegrała z tym Vramem xDD. Raczej chodzi o to, że robisz jakieś bzdurne porównania cenowe do konsoli za 4K, na której Indiana z PT nawet by nie ruszył. Cytuj
krzysiek923 1 783 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) 13 godzin temu, creatinfreak napisał(a): Maluchem i Lamborghini też dojedziesz do celu. Ale jazda będzie zupełnie inna. no tak, zestawianie series s z 5090 to przepaść, ale już 4080 z 5090... no nie wiem, czy te wrażenia z grania OBIKETYWNIE są zupełnie inne (bo subiektywnie to ktoś może woleć 119 klatek niż 118) oczywiście w relacji do chorych cen 5090 i mając w głowie, że będziemy grali w te same gierki Edytowane 7 godzin temu przez krzysiek923 Cytuj
Ukukuki 7 348 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 32 minuty temu, krzysiek923 napisał(a): no tak, zestawianie series s z 5090 to przepaść, ale już 4080 z 5090... no nie wiem, czy te wrażenia z grania OBIKETYWNIE są zupełnie inne (bo subiektywnie to ktoś może woleć 119 klatek niż 118) oczywiście w relacji do chorych cen 5090 i mając w głowie, że będziemy grali w te same gierki Nikt tutaj nie mówi ,że 4080 to maluch. To dalej jedna z topowych kart. Cytuj
Rooofie 188 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu W tym teamcie najważniejszy jest ray tracing i path tracing i graficzka teksturek. Jebać gameplay, kogo to obchodzi Cytuj
krzysiek923 1 783 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 2 minuty temu, Rooofie napisał(a): W tym teamcie najważniejszy jest ray tracing i path tracing i graficzka teksturek. Jebać gameplay, kogo to obchodzi no i to jest spoko, że ktoś jest entuzjastą sprzętu i sobie przepłaca za 5090, bo chce top na rynku, ale to z samym gamingiem i opłacalnością niewiele ma wspólnego 1 Cytuj
easye 3 422 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a): Tak tak, zobaczymy, czas pokaże. Imo do grania tylko 5090 za 20k. Pięknie Nvidia to rozegrała z tym Vramem xDD. No szukanie części komputerowych to też gra. Manadżerska. Tak jak Tjery pisze - Indiany z Path Tracingiem to na konsoli przez najbliższe lata nawet nie włączysz. Nop i 4080 to super karta, ale pod UW, 1440p. Jak chcesz mieć wszystko wymasowane w 4K to wiadomo, że musisz iść w 4090/5090. Cytuj
Ukukuki 7 348 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 6 minut temu, krzysiek923 napisał(a): no i to jest spoko, że ktoś jest entuzjastą sprzętu i sobie przepłaca za 5090, bo chce top na rynku, ale to z samym gamingiem i opłacalnością niewiele ma wspólnego Top to nigdy nie jest opłacalny jak liczysz ile płacisz za jedną klatkę ale nigdy o to w tym segmencie nie chodziło. W innym wypadku kupujesz 3060Ti za ułamek ceny a i tak masz lepszą jakość i wyższy klatkarz niż na konsoli. Cytuj
krzysiek923 1 783 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 4 minuty temu, Ukukuki napisał(a): Top to nigdy nie jest opłacalny jak liczysz ile płacisz za jedną klatkę ale nigdy o to w tym segmencie nie chodziło. W innym wypadku kupujesz 3060Ti za ułamek ceny a i tak masz lepszą jakość i wyższy klatkarz niż na konsoli. no tak, ale jest taki umowny moment, gdzie możesz powiedzieć, że jednak jest różnica w odbiorze gry jako całości, gdy grasz w uposcallowanym 900p i 30 klatkach i przechodzisz do natywnego 1440p i 60/120 klatek, gdzie różnica jest odczuwalna dla gracza ze stricte graczowego punktu widzenia, dla chłonięcia świata gry i jej odbioru jako gry, a gdzie jest to po prostu żyłowanie możliwości gry dla sprawiania, że wyciskasz z niej graficzny max dla własnego widzimisię i satysfakcji Cytuj
easye 3 422 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu to raczej widzimisie i satysfakcja, bo co za różnica czy grasz w wymaksowaną grę w 120, 140, 170 czy 250 fpsach? Jak jest płynna i masz 100fpsów+ to już różnicy raczej normalny człowiek nie odczuwa, ale fajnie mieć sprzęt na lata. Prawda jest taka, że 4090 nadal będzie jedną z topowych kart przez długi czas. Cytuj
PiPoLiNiO 778 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu @easye Różnica jest taka, że przykładowo w wukung z RT w 4k z DLSSQ, zamiast 45 fps, będę miał na 5090 60 fps. A to już robi kosmiczną różnice Cytuj
easye 3 422 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu ja Ciebie chłopie rozumiem, dla innych to będzie fanaberia dopłacać 4-6k do 15 fpsów, ale ja nie wnikam, jakbym miał za dużo kasy też bym kupował! Cytuj
KrYcHu_89 2 489 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 3 minuty temu, mozi napisał(a): już wiem gdzie są 5090: tzw. bundle z napędem xD promocja!!! 1 Cytuj
krzysiek923 1 783 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 39 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): @easye Różnica jest taka, że przykładowo w wukung z RT w 4k z DLSSQ, zamiast 45 fps, będę miał na 5090 60 fps. A to już robi kosmiczną różnice pewnie mógłbyś też odmaksować dwa suwaczki z kilkudziesięciu opcji graficznych, których gołym okiem nie widać i też miałbyś 60 klatek, ale ona muszą być wymaksowane dla zasady 1 Cytuj
mozi 2 001 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a): tzw. bundle z napędem xD promocja!!! to podobna cena bo moje to ceny netto 1 Cytuj
Bielik 760 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Te zestawy G4AMER na xkomie to jakaś kpina, szroty typu 4060 sparowane z i5 14400F w zestawach za 5,5k zł xD U Pana Amazona w tej cenie Actina z 7600 i 7900 GRE. Czekam na karcioszki od AMD - tak koło 8500 brutto to już dla mnie górna granica. Edytowane 3 godziny temu przez Bielik Cytuj
creatinfreak 3 894 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Zastanawiam się czy warto by było się przesiadać z i5 14600kf na 9800x3d jak zejdzie do mrp? Gierki w 4k@120 na 4080s. Odczuje tą przesiadkę czy to raczej będzie kosmetyka? Cytuj
Ukukuki 7 348 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 34 minuty temu, creatinfreak napisał(a): Zastanawiam się czy warto by było się przesiadać z i5 14600kf na 9800x3d jak zejdzie do mrp? Gierki w 4k@120 na 4080s. Odczuje tą przesiadkę czy to raczej będzie kosmetyka? https://www.purepc.pl/amd-ryzen-7-9800x3d-test-recenzja-opinia-wydajnosc-gry Spora różnica tylko bazując na 4090. Cytuj
Rooofie 188 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Mam 13600k i nawet nie myślę o zmianie procka w najbliższym czasie a też gram w 4k. Cytuj
PiPoLiNiO 778 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 3 godziny temu, krzysiek923 napisał(a): pewnie mógłbyś też odmaksować dwa suwaczki Nie mógłbym. Cytuj
krzysiek923 1 783 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Nie mógłbym. wiem, dlatego napisałem też że Cytat ale ona muszą być wymaksowane dla zasady Cytuj
PiPoLiNiO 778 Opublikowano 54 minuty temu Opublikowano 54 minuty temu Zrobić suwak w lewo, to jak odpalać tryb 60 fps na konsoli. Fujka Cytuj
Rooofie 188 Opublikowano 24 minuty temu Opublikowano 24 minuty temu 26 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Zrobić suwak w lewo, to jak odpalać tryb 60 fps na konsoli. Fujka Jakbym był twoim starym to w nocy zmieniałbym ci ustawienia z ultra na high a ty byś się nawet nie orientował Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi