mozi 2 001 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Fajnie się tam bawią w tej Ameryczce Cytuj
Ukukuki 7 355 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Szczerze mówiąc sam bym sprzedał kartę jakby ktoś był chętny tak przepłacić. Frajerów trzeba golić. Widzę ,że za swoją 4090 mogę być do przodu 2500 zł i to w ciągu tygodnia tyle poszła do góry. Cytuj
iluck85 3 018 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Typy w Nvidi to oglądają i potem im powieka nie mruga jak podają cenę 6090? No 17k będzie jak nic Cytuj
Chewie 193 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Szokk. Dzbany z amd przepuszczają dobrą okazję, żeby ich dojechać albo są jakoś dogadani Cytuj
easye 3 422 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Dobra a ktoś mi wytumaczy o co chodzi z tymi dwoma modelami RT nowymi? model transformacyjny - rozumiem, że jest do kart 40XX siec neuronowa - do 50XX, ale dlaczego na 40XX działa? i 2 pytanie - miałem słaby wynik w Cinebenchu. Pewnie też stad moje niskie temperatury na procku - pogooglowałem i się okazało: If you enabled the "Game mode" or "3D Cache Turbo mode" at the BIOS level then disable it, that option turns SMT off. Chat GPT: Jeśli "Game Mode" lub "3D Cache Turbo Mode" w BIOS-ie wyłącza SMT, to: Każdy rdzeń procesora Ryzen 7 9800X3D będzie obsługiwał tylko jeden wątek zamiast dwóch. Procesor będzie działał bardziej jak jednostka z 8 rdzeniami i 8 wątkami zamiast 8 rdzeni / 16 wątków. Może to zwiększyć wydajność w niektórych grach, które słabo skalują się na wiele wątków, ale pogorszyć wydajność w zadaniach wielowątkowych (np. rendering, obróbka wideo, streaming). Jak macie to ustawione? Mi się wydaje że np taki RDR2 lepiejbcjodzj w Game mode, a dodatkowo w grach temperatury lepsze! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi