KrYcHu_89 2 502 Opublikowano sobota o 14:58 Opublikowano sobota o 14:58 Teraz, Ukukuki napisał(a): Gierki z PS5 Pro mocno siedzą z RT na procku co jest dziwne. No ale zobaczymy, moim zdaniem nie dogonią 5070 w RT a Ti która zapowiada się na najlepiej wycenioną kartę od zielonych na pewno będzie poza zasięgiem. Nie będzie w tej generacji odpowiednika 7900 XT czt XTX. Akurat AMD jak zyskało w żagle to ceny procków też poszły do góry, zresztą przy obecnej premierze kart plotki mówią ,że wystraszyli się braku zmiany MSRP u zielonych więc pewnie też chcieli coś odwalić w tym segmencie. Korpo jak każde inne, ja bardziej liczę na intela. Może trzecia generacja ich kart zaatakuje segment wysoki. Te intelowskie karty to na razie nadają się tylko do walki z seriami xx50 i xx60, ale może jeszcze się rozwiną. Im więcej konkurencji tym lepiej. Cytuj
PiPoLiNiO 782 Opublikowano sobota o 15:46 Opublikowano sobota o 15:46 45 minut temu, mozi napisał(a): testy z techpowerup są robione w budzie No to w takim razie suprim chłodniejszy Tyle, że jednak wolę stałe 5 stopni więcej na zawsze dzięki PTM, niż teraz 5 stopni mniej, a za rok 5-10 stopni więcej bo pasta zacznie schnąć Cytuj
tjery 1 332 Opublikowano sobota o 17:31 Opublikowano sobota o 17:31 Teraz to nie sama moc tylko jakość upscalerów ma najwieksze znaczenie. To co dojebała nvidia z DLSS4 to bania rozwalona. W Spidermanie 2 DLSS4 performance z 1080p do 4K ma dużo lepszą jakość obrazu niż PSSR w fidelity na PRO, gdzie on doskalowuje z minimalnie ponizej 2160p do 4K. Cytuj
Czoperrr 5 362 Opublikowano sobota o 17:44 Opublikowano sobota o 17:44 12 minutes ago, tjery said: Teraz to nie sama moc tylko jakość upscalerów ma najwieksze znaczenie. To co dojebała nvidia z DLSS4 to bania rozwalona. W Spidermanie 2 DLSS4 performance z 1080p do 4K ma dużo lepszą jakość obrazu niż PSSR w fidelity na PRO, gdzie on doskalowuje z minimalnie ponizej 2160p do 4K. No dobra ale PS5 Pro kosztuje tyle co sam procesor do kompa a gdzie jeszcze karta. Cytuj
Starh 3 176 Opublikowano sobota o 17:48 Opublikowano sobota o 17:48 ps5 pro do casualowego grania wystarczy, ale nie wiem jak można cisnąć na bazowej i grać beż 60 klatek. Mnie przy 30 serio głowa bolała już po krótkim czasie grania. Cytuj
Qbon 403 Opublikowano sobota o 17:58 Opublikowano sobota o 17:58 Ten port Spidermana jest chyba póki co zepsuty, bo nie wykorzystuje gpu tak jak powinien, widziałem na filmach, że nawet na 9800x3d nie dochodzi do 99% a chyba powinien, do tego jakiś stuttering i ogólnie taka sobie wydajność. Lepiej chyba poczekać aż polatają chcąc to kupić, natomiast różnica w rt jest bardzo duża na korzyść PC, nawet gdy były porównania z pro. Cytuj
tjery 1 332 Opublikowano sobota o 18:00 Opublikowano sobota o 18:00 11 minut temu, Czoperrr napisał(a): No dobra ale PS5 Pro kosztuje tyle co sam procesor do kompa a gdzie jeszcze karta. Taki procesor jaki jest w PS5 PRO kosztuje 300zł. Rozwala mnie to porównywanie. Jak coś do PC to bierzemy pod uwagę tylko topowe podzespoły i potem porównujemy to cenowo do konsoli. 1 minutę temu, Qbon napisał(a): Ten port Spidermana jest chyba póki co zepsuty, bo nie wykorzystuje gpu tak jak powinien, widziałem na filmach, że nawet na 9800x3d nie dochodzi do 99% a chyba powinien, do tego jakiś stuttering i ogólnie taka sobie wydajność. Lepiej chyba poczekać aż polatają chcąc to kupić, natomiast różnica w rt jest bardzo duża na korzyść PC, nawet gdy były porównania z pro. Bo w Spidermanach RT siedzi mocno na CPU. Dlatego z wymaksowanym RT masz bottlenecka na CPU. Cytuj
Ukukuki 7 404 Opublikowano sobota o 18:32 Opublikowano sobota o 18:32 Czopera to ciężko zrozumieć, od kilku tygodni pisze takie teksty. Jak nie ceny prądu, to ceny podzespołów. Nie trzeba budować smoka jak ktoś chce grać w gierki bez wyciągania nie wiadomo czego. Jeszcze 7 lat temu na PC grało się w 60 klatkach, teraz ludzie kręcą i po 400 klatek w Doom Eternal bo mogą, co nie zmienia ,że w 120 klatkach zabawa będzie równie komfortowa. 4070 Super + Ryzen 7700 da się złożyć pewnie w okolicach 6000 zł a na tym Doom Eternal będzie latał w okolicach 200 klatek na ultra w 1440P. Jak kogoś nie interesuje RT to można zaoszczędzić 500 zł i kupić RX 7900 GRE. Ile taki komputer będzie brał prądu, 200-300W w grach? A i tak taka konfiguracja pewnie dla niektórych będzie za dużo. Wtedy można zejść na Ryzen 5 7500 / RX 7700 XT i się zmieścić w okolicach 4000 zł. 1 Cytuj
Qbon 403 Opublikowano sobota o 18:32 Opublikowano sobota o 18:32 30 minut temu, tjery napisał(a): Bo w Spidermanach RT siedzi mocno na CPU. Dlatego z wymaksowanym RT masz bottlenecka na CPU. Mogliby te stuttery chociaż ogarnąć, bo widać na filmach, że są a nic mnie tak nie wkurwia w działaniu gier jak stuttering. Cytuj
tjery 1 332 Opublikowano sobota o 18:37 Opublikowano sobota o 18:37 3 minuty temu, Qbon napisał(a): Mogliby te stuttery chociaż ogarnąć, bo widać na filmach, że są a nic mnie tak nie wkurwia w działaniu gier jak stuttering. Dziwne z tymi stutterami, ani w jedynce ani w moralesie nie było tego problemu. Cytuj
mozi 2 001 Opublikowano sobota o 18:57 Opublikowano sobota o 18:57 3 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a): No to w takim razie suprim chłodniejszy Tyle, że jednak wolę stałe 5 stopni więcej na zawsze dzięki PTM, niż teraz 5 stopni mniej, a za rok 5-10 stopni więcej bo pasta zacznie schnąć Nie do końca. U mnie po 2 latach nie ma problemu. Liczę się jednak z tym że z czasem coś się zacznie dziać. Dla mnie zaletą karty która ma bios quiet jest to że mogę używać kompa bez afterburnera żeby ogarnąć prędkości. Działa to na stock tak jak powinno. W wersji strix 4090 też było ok tylko coś skopali w 5090 bo quiet cichy nie jest. Cytuj
PiPoLiNiO 782 Opublikowano sobota o 19:11 Opublikowano sobota o 19:11 @mozi Przyjdzie karta i się okaże. Dla mnie wentyle to nie jest problem, bo w każdej karcie i tak ustawiam swoją krzywą bo dla mnie zawsze jest za głośno. Myślę, że po UV i ustawieniu wentyl max na 1300-1400 rpm, będzie trzymać mi te 72-73 stopnie, co mnie w zupełności zadowoli Aczkolwiek póki co X-kom sra nam do mordy i w 12h już mam 3 datę dostawy podaną. Pierwotnie karta miała być wczoraj, 2h po zakupie okazało się, że w ogóle nie mają 5090 żadnej firmy na stanie i podali dostawę na wtorek, a 12h później już był czwartek... Cytuj
PiPoLiNiO 782 Opublikowano sobota o 20:02 Opublikowano sobota o 20:02 taka tam mała różnica między Spiderman 2 na ps5 i PC Cytuj
GearsUp 410 Opublikowano sobota o 20:08 Opublikowano sobota o 20:08 5 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): taka tam mała różnica między Spiderman 2 na ps5 i PC W sensie brak cieni na PC? Cytuj
PiPoLiNiO 782 Opublikowano sobota o 20:15 Opublikowano sobota o 20:15 4 minuty temu, GearsUp napisał(a): W sensie brak cieni na PC? Ojoj. Muszę Ci tłumaczyć, że ten brak cieni jest dokładnie taki jak być powinien, a na ps5 są cienie których w ogóle tam nie powinno być skoro wali słońce? Cienie są dokładnie tam gdzie być powinny. Na tym między innymi polega RT. Cytuj
GearsUp 410 Opublikowano sobota o 20:19 Opublikowano sobota o 20:19 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Ojoj. Muszę Ci tłumaczyć, że ten brak cieni jest dokładnie taki jak być powinien, a na ps5 są cienie których w ogóle tam nie powinno być skoro wali słońce? Cienie są dokładnie tam gdzie być powinny. Na tym między innymi polega RT. Cytat The key light Shadows make a difference in favor of PS5 Pro, especially in far shadows. Wiadomo, że na PC wygląda lepiej ale ten screen akurat nie był dobrym przykładem na to. Cytuj
krzysiek923 1 798 Opublikowano sobota o 20:32 Opublikowano sobota o 20:32 25 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): taka tam mała różnica między Spiderman 2 na ps5 i PC jakby mi ktoś zamienił miejscami te screeny, to pomyślałbym to samo - z perspektywy gracza, to niezła choroba jaranie się takimi detalami, z których nawet ciężko jednoznacznie stwierdzić, który lepszy 1 Cytuj
GearsUp 410 Opublikowano sobota o 20:40 Opublikowano sobota o 20:40 Jakbym wydał 14 koła na kartę to też bym wszędzie widział ray tracing Cytuj
krzysiek923 1 798 Opublikowano sobota o 20:53 Opublikowano sobota o 20:53 no w zasadzie to miałem na myśli, że gdyby wersja pc z tego screena była wersją ps5, a wersja ps5 była wersją pc, to zapaleńcy sprzętowi i tak by wrzucali tego screena z podjarą, że na pc lepiej i to jest ta wersja ostateczna, tak to powinno wyglądać Cytuj
tjery 1 332 Opublikowano sobota o 21:46 Opublikowano sobota o 21:46 Godzinę temu, GearsUp napisał(a): Wiadomo, że na PC wygląda lepiej ale ten screen akurat nie był dobrym przykładem na to. Szczerze to te key light shadows jakoś IMO niezbyt mają sens, bo są w miejscach, w których fizycznie nie powinno ich być. Co do screena to się zgodzę, ten nie pokazuje nie wiadomo czego, ale wystarczy obejrzeć całe porównanie, żeby zobaczyć o ile lepiej wygląda ta gra na PC. 1 Cytuj
Sebas 1 630 Opublikowano niedziela o 01:32 Opublikowano niedziela o 01:32 Ps5 pro wygląda przecież zauważalnie lepiej. Na pc obraz wydaje się płaski, zwłaszcza ta aleja. Cytuj
ASX 14 803 Opublikowano niedziela o 06:32 Opublikowano niedziela o 06:32 Przydałby się jednak lepszej jakości screen bo ciężko robić jakąś analizę na screenie który ma 559 pikseli w pionie. Cytuj
PiPoLiNiO 782 Opublikowano niedziela o 07:13 Opublikowano niedziela o 07:13 Bo trzeba film obejrzeć oryginalny Cytuj
Donatello1991 1 480 Opublikowano niedziela o 07:23 Opublikowano niedziela o 07:23 Pozyczone z innej strony, ale rozwalilo mnie xd 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi