Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A to słyszeli? 

Podobno gry jak:

Borderlands 2 (EDIT: Borderlands 1 was always CPU PhysX, so it shouldn't make a difference)
Mirror's Edge
Batman: Arkham City
BioShock Infinite
Bulletstorm
Batman: Arkham Origins
Assassin's Creed IV: Black Flag

klatkują.... :niki:

• WTF 1
Opublikowano
2 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):

A to słyszeli? 

Podobno gry jak:

Borderlands 2 (EDIT: Borderlands 1 was always CPU PhysX, so it shouldn't make a difference)
Mirror's Edge
Batman: Arkham City
BioShock Infinite
Bulletstorm
Batman: Arkham Origins
Assassin's Creed IV: Black Flag

klatkują.... :niki:

Obcięty czujnik na hotspocie, brak ficzerów w starych gierkach. Fajne te kastraty po 20k :kaz:

Opublikowano
1 godzinę temu, easye napisał(a):

z Vatem - udało się 1 kupić, kumpel też wziął.

Jak tam gość z Gliwic sprzedał już Asusa za 19.900? Może ktoś z jego kolejki by do mnie podjechał?

Dostałeś już kartę? Ja mam opcję kupić astrala za 11,5 ale odpuszczam chyba. To wszystko jest jakieś takie dziwne. Nie podoba mi się akcja z tymi wtyczkami. 

Opublikowano (edytowane)

Pany wybaczcie ale mam pytanko uzupełniające 

https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/komputery-pc/komputery-stacjonarne/komputer-mad-dog-endorfy500argb-a14dr32-r7-7700-32gb-ram-1tb-ssd-radeon-rx7800xt-wi-fi

Ta karta ma 16gb, ale będzie słabsza od 4070? Bo prawie 1, 5 tys różnicy z tamtym zestawem. 

Tak samo na prockach intela są tańsze zestawy z 4070, ale mówicie żeby Intela olać ?

Edytowane przez drozdu7
Opublikowano
22 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/komputery-pc/komputery-stacjonarne/komputer-mad-dog-endorfy500argb-a14dr32-r7-7700-32gb-ram-1tb-ssd-radeon-rx7800xt-wi-fi

Ta karta ma 16gb, ale będzie słabsza od 4070? Bo prawie 1, 5 tys różnicy z tamtym zestawem. 

Tak samo na prockach intela są tańsze zestawy z 4070, ale mówicie żeby Intela olać ?

https://www.purepc.pl/test-kart-graficznych-amd-radeon-rx-7800-xt-vs-nvidia-geforce-rtx-4070-wydajnosc-bliska-amd-radeon-rx-6900-xt?page=0,15

na górze masz spis treści i tam porównanie w konkretnych grach

• Plusik 1
Opublikowano
Godzinę temu, drozdu7 napisał(a):

Lepiej 4070 Super brać i na AMD. 

• Plusik 1
Opublikowano

No spoko, ale to się rozchodzi o to że później można sobie te części wymieniać, a na Intelu nie? Czy chodzi też o czystą wydajność? 

Te I7-14700f czy 14650hx to są jakieś hooynie?

Anyway dzięki, niech sobie chłopak radzi teraz

Opublikowano
2 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

No spoko, ale to się rozchodzi o to że później można sobie te części wymieniać, a na Intelu nie? Czy chodzi też o czystą wydajność? 

Te I7-14700f czy 14650hx to są jakieś hooynie?

Anyway dzięki, niech sobie chłopak radzi teraz

Wydajność podobna a intel to obecnie martwa platforma a AMD w środku życia. Zawsze lepiej mieć alternatywę zwłaszcza jak ktoś nie jest entuzjastą. Cena praktycznie taka sama więc wybór oczywisty - AMD. 

Co do karty 4070 Super jest bardzo rozsądnym wyborem, z AMD dopiero byłby sens brać 7900 GRE lub wyższy model jak 7900 XT. 

No i to karta dzisiaj gra pierwsze skrzypce, procek nie jest już tak ważny jak kiedyś. Taki średnio półkowy jak 7600 czy 14600 w zupełności wystarczy do nawet 4080. A lepiej parować mocniejsze GPU ze słabszym prockiem niż średniopółkowe GPU z topowym procem. W grach zyska się zdecydowanie więcej przy takim podejściu. 

• Plusik 1
Opublikowano

Bierz kartę Nvidii, nie patrz na psycho fanów AMD - DLSS robi robotę :D

Sam siedzę na 4070 Super sparowane z prockiem AMD 7500f i w 1440p wszystko zapierdala na high/ultra.

Opublikowano
22 minuty temu, bartiz napisał(a):

Bierz kartę Nvidii, nie patrz na psycho fanów AMD - DLSS robi robotę :D

Sam siedzę na 4070 Super sparowane z prockiem AMD 7500f i w 1440p wszystko zapierdala na high/ultra.

a próbowałeś może grać na tej karcie w 4K? oczywiście DLSS, wiadomo