Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie a opłaca się jeszcze zamawiać nowke 4090 za 9150 zł?

Rozglądam się po tym OLX od dłuższego czasu i za 8k to średnio mam 2 letnie karty używane... Mam propozycje sciągniecia nówki sztuki, z gwrancja 36m - PNY 24GB RTX4090 VERTO Edition 3xDP/HDMI.

Ewentualnie mogę nadal grać na 4080 i czekać na nowe karty za jakiś czas ^^

Opublikowano

@easye

Osobiście zostałbym na 4080, ewentualnie jedynie zamiast karty wymienił procka jeżeli nie masz dobrego.

Obecne ceny kart są chore i jeszcze długo nie spadną, poczekaj.

Opublikowano

W ogóle to mam wrażenie, że bardzo długo zostanę na 4090, bo mam duże wątpliwości co do 6090, raz, że pewnie z 800W to wciągnie przy obciążeniu, a dwa, kto może wiedzieć co tam odjebią przy tych kartach, o cenach i dostępności to nawet nie wspomnę. 

Opublikowano
43 minuty temu, Starh napisał(a):

@easye

Osobiście zostałbym na 4080, ewentualnie jedynie zamiast karty wymienił procka jeżeli nie masz dobrego.

Obecne ceny kart są chore i jeszcze długo nie spadną, poczekaj.

No dlatego ta 4090 to całkiem dobra cena patrzac na to co się dzieje, choć nadal z 5k trezba bedzie dopłacić :( Plus jest taki, że to będzie nowa karta w foli z 36m gwarancja producenta, wieć duzo człowiek na niej nie straci, nawet jakby za jakiś czas chciał sprzedać.

Kompa ostatnio podrasowałem własnie pod nowe karty (9800x3d na pokładzie), ale nie spodziewałem się, że wyjdzie aż taki paździeż.

Ciekawe czy 5080 TI bądź Super szybko zobaczymy.