mozi 2 005 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Ok, no to sprawa jasna - jaka są temperatury rdzenia i hs teraz przy teście occt i w grach? Cytuj
Kosmos 2 779 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu OCT maksymalnie grzeje się do 80 stopni i rpm 2,2k, ale z czasem i wyżej. Natomiast chodzą wiatraki równo bez skoków. Kingdom Come Deliverence 2 max. Chłodno i cicho póki nie skoczy. Wiesiek 3 RT ON cicho, skoki niesłysalne, ale są na wykresie Wcześniej napisałem maila do sprzedawcy. Stwiedził, że testował 3 te same modele karty i ta jest najcichsza. I w sumie to możliwe, bo faktycznie dostałem nową (niezmywalny, jakoś nadrukowany branding xkomu). I sama temperatura mi nie przeszkadza. Może faktycznie te ostatnie serie PNY tak po prostu mają. Natomiast te skoki... Może po prostu zrobię to UV i przestanę się przejmować, bo czy mamy podstawę gwarancji, skoro w teście OCT jest gładko na wykresie? Cytuj
PiPoLiNiO 801 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Tak jak pisałem na messenger. Zacząłbym mimo wszystko od formata, a potem odesłał kartę w pizdu. Tam się ewidentnie coś zjebało, bo hwinfo pokazuje, że wentyle strzelają do wartości których one w ogóle nie są w stanie fizycznie uzyskać. Niemożliwe, że w sekundę i na sekundę osiąga 90 stopni na rdzeniu żeby dawać obroty w kosmos. Albo gdzieś się zesrało oprogramowanie, albo karta jest walnięta. Cytuj
mozi 2 005 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu @Kosmos wg mnie coś jest nie halo. 80 stopni i pon ad 100 na hot spot. Nie dziwię się że karta wali po 2,2k na wetnylachj. Patrzyłem na testy i ten model powinien mieć w budzie do 68 st przy 1400 rpm max. Może być tak że faktycznie te nowe rewizje są chuyowe albo już na odawal się składają i taka lipa. Nie wiem natomiast jak u Ciebie z przepływem powietrza. Sprawdź może jak zdejmiesz boczną szybę czy coś się zmienia? A jak położysz kompa na płasko na boku czy jest tak samo? Miałem kiedyś tak z asusem dual że było coś źlę skręcone w fabryce i wystarczyło kartę podnieść o pół cm w górę z slocie i temperatury o 10 st niższe. Tak to wariował. Ale jak leżał na płasko w slocie to inna karta. Finalnie po 2 czy 3 wysyłkach ogarnęli ale podstawy do reklamacji nie masz. Jeśli trzyma się w zakresie specyfikacji to nic wg mnie nie zrobią. Odeślą że sprawna. Cytuj
Kosmos 2 779 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Dalej to samo. Tak jak pisałem, pomaga wyłącznie undrvolting. Takie wypłaszczeie krzywej bez podnoszenia częstotliwośc, jak pokazywałem wcześniej będzie ok? Cytuj
krzysiek923 1 831 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu ile razy już pisałem, że chujowo nakładana pasta, w dodatku wątpliwej jakości to norma w przypadku kart graficznych jak nie od razu, to może po kilku tygodniach wyjdzie, a może po pół roku wyschnie jak słąbej jakości Cytuj
Kosmos 2 779 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Pasta na temperatury pomaga na pewno, tylko o tyle dziwne, że w tym przypadku nie są jakieś fatalne. Problemem są skoki. Poza tym, straciłbym gwarancję. Cytuj
krzysiek923 1 831 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) pasta nie pomaga, to jest kluczowa sprawa, zwłaszcza w kwestii wysokiego hot spot. i nie pomaga wymiana na pierwszą lepszą, bo nawet jeśli przez chwilę będzie ok, to zaraz wyjdzie pump out effect Edytowane 12 godzin temu przez krzysiek923 Cytuj
mozi 2 005 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 39 minut temu, Kosmos napisał(a): Dalej to samo. Tak jak pisałem, pomaga wyłącznie undrvolting. Takie wypłaszczeie krzywej bez podnoszenia częstotliwośc, jak pokazywałem wcześniej będzie ok? Na pewno będzie się dało używać ale nie jest to rozwiązanie. Zacznie Ci się gra sypać przez uv i co wtedy? Zjedziesz z zegarami? Inna sprawa że teraz jest zimno w lecie będziesz miał farelkę w domu i wiatrak w jednym. Chyba ze masz klimę i będziesz grał w 20 stopniach. Cytuj
Kosmos 2 779 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 7 minut temu, mozi napisał(a): Chyba ze masz klimę i będziesz grał w 20 stopniach. Chociaż tyle Na razie dzięki za pomoc. Przy tym wypłaszczeniu 1050 rpm z bardzo rzadkimi skokami, których nie słyszę. No, ale napisałem do sklepu i zobaczymy, czy coś zaproponują. Po tych przygodach z nvidią najchętniej wsadziłbym tam 7900 xtx. Cytuj
krzysiek923 1 831 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 9 minut temu, Kosmos napisał(a): Po tych przygodach z nvidią najchętniej wsadziłbym tam 7900 xtx. ale co ma nvidia do pasty czy ewentualnie modelu niereferencyjnego karty? Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. PiPoLiNiO 801 Opublikowano 10 godzin temu Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 10 godzin temu 10 3 1 2 Cytuj
krzysiek923 1 831 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu koniecznie daj znać czy karta za 20k ma dobrze nałożoną pastę! Cytuj
PiPoLiNiO 801 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu @krzysiek923 Nie mam karty za 20k, a mój Astral używa PTM. Cytuj
KrYcHu_89 2 574 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Oby Cię nie dopadły Nvidia ROP - Robbed Of Performance. to tylko na 5080? Cytuj
krzysiek923 1 831 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): @krzysiek923 Nie mam karty za 20k, a mój Astral używa PTM. ta karta ma coś ala termopad? Cytuj
KrYcHu_89 2 574 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Miałem brać Cuprę w leasing, ale w sumie może lepiej to :D? Cytuj
PiPoLiNiO 801 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 8 minut temu, krzysiek923 napisał(a): ta karta ma coś ala termopad? Nie ala, tylko ma termopady Cytuj
krzysiek923 1 831 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu no to spoko rzecz, szkoda, że tylko w topce takie rzeczy, bo przecież to nie ze względu na kosmiczną cenę takiego rozwiązania Cytuj
Czoperrr 5 457 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 7 minutes ago, KrYcHu_89 said: Miałem brać Cuprę w leasing, ale w sumie może lepiej to :D? Lepiej bierz Cuprę, jeżdżę swoją od półtorej roku i nie miałem problemów z pastą czy wentylatorami 1 1 Cytuj
Kosmos 2 779 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Panowie, ten model spoko na wymianę? MSI GeForce RTX™ 4080 SUPER 16G GAMING X TRIO Cytuj
Wooyek 1 169 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 41 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Czyli teraz czekam na telenowele pod tytułem głośne cewki lub mało ROPów i zaczną się zwroty i zagrasz może za pół roku. Cytuj
GearsUp 437 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a): Co to za prezent? Czym cię próbowali urobić żeby przez twoje zgłoszenia do UOKiK nie splajtowali? Cytuj
mozi 2 005 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 5 godzin temu, Kosmos napisał(a): Panowie, ten model spoko na wymianę? MSI GeForce RTX™ 4080 SUPER 16G GAMING X TRIO Ja bym spróbował. Na pewno jak masz możliwość to się pozbądź tego modelu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi