Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 1.03.2025 o 15:39, PiPoLiNiO napisał(a):

9800X3D zdychają lawinowo.

Zły bios, słaba partia 9800X3D

U mnie się nic nie dzieje, ale niesmak pozostał.

Opublikowano

Ja mam w końcu działająca 5080 w domu, wiec jak ktoś by się zastanawiał, to możecie pytać śmiało, nie wiem w końcu czy tamte były zespute, bo tym razem wyłączyłem w biosie ASPM i podłączyłem oryginalnym kablem z przeplotką na 3xPCI-E.

Nie mam zamiaru już wyciągać - napisz tylko tyle - w Alanie Wake mam średnio 170-220 klatek przy FGx3, nie widze artefaktów a opóźnienie na moim oledzie pokazuje średnio 50-60mls, a nie 100 jak było w filmach DF (może dlatego, że testowali w 4K, przez HDMi - nie wiem).

Cyberpunk w jakości obrazu ze wszystkim na fulla to samo - 170 fpsów, z mniejszym IL niż na 4080 gdzie przy FGx2 miałem ich koło 80-90. Póki co nie widzę ani artefaktów, ani błędów graficznych gra się wybornie.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, MarekCol napisał(a):

@PiPoLiNiO już po testach? odesłane bo 1 stopień za dużo w Fur Marku?

Czy mamy to?

Jest top 100 w rankingu światowym 3d Mark jako jeden z 2 Polaków, więc jest dobrze 🤣🤣

Messenger_creation_37F4CE7B-2BCA-4C09-AEB9-D9E0A1DA2DC3.thumb.jpeg.e14b01111dd6fdd02f92db07f9164104.jpeg

20250303_151643.thumb.jpg.e02fd79081795a8bcca0052a032ed3f9.jpg

Ale cewki dają nawet w przeglądarce jak przewijam stronę. Czekam na @creatinfreak aż wpadnie z zasilaczem i będziemy sprawdzać czy coś się zmieni.

Jednak po tym jak gadałem z chłopakami, to raczej nie ma co liczyć na Astrala i brak cewek. Niby chwalili się tym, że zmienili i od 4090 matrix używają innych, ale gówno to zmieniło. 

W Gainward cewki są niemal bezgłośne. A tu jest jak w TUF 4090 którego kiedyś oddałem po 2 godzinach :)

Edytowane przez PiPoLiNiO
  • Plusik 4
  • beka z typa 2
Opublikowano
16 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Jest top 100 w rankingu światowym 3d Mark jako jeden z 2 Polaków, więc jest dobrze 🤣🤣

Messenger_creation_37F4CE7B-2BCA-4C09-AEB9-D9E0A1DA2DC3.thumb.jpeg.e14b01111dd6fdd02f92db07f9164104.jpeg

Ale cewki dają nawet w przeglądarce jak przewijam stronę. Czekam na @creatinfreak aż wpadnie z zasilaczem i będziemy sprawdzać czy coś się zmieni.

Jednak po tym jak gadałem z chłopakami, to raczej nie ma co liczyć na Astrala i brak cewek. Niby chwalili się tym, że zmienili i od 4090 matrix używają innych, ale gówno to zmieniło. 

W Gainward cewki są niemal bezgłośne. A tu jest jak w TUF 4090 którego kiedyś oddałem po 2 godzinach :)

Wszystkie dupy twoje z takimi osiagami

• Haha 1
Opublikowano
40 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Trochę się naczekales ale fajnie, że ostatecznie przysłali i obyło się bez anulowania. Jak temperatury pod obciążeniem w wymagających grach? Testowales już coś? I czy robisz od razu UV?

Opublikowano

Wpadłem tylko podziękować w imieniu brata za porady do wyboru kompa. Zamówił zestaw za 8k z hardPC, może będzie miał do weekendu więc pewnie za niedługo kurewsko zapiecze mnie dupa ;) no ale to nie moje budżety. 

Chociaż do kawy poogladalem jakieś składaki i ten Keis składał za 5500 zł chyba 7900 Gre i mówił żeby nie słuchać głupot że tylko za 10 k to są komputery, bo to co on pokazuje to naprawdę porządny komp na parę lat. 

Zresztą ja i tak nie kumam, na konsoli rozdzielczość skalowana z 864p i detale na low. A na kartach 4060 w 1440p ultra detale i niemal stałe 60fps. To myślę sobie o huj tu chodzi 

• Plusik 1
Opublikowano

Zamierzasz zwracać i zostać przy 4090 czy czekać na kolejną 5090?

Nie chce pisać, że beka z typa bo to w sumie nie twoja wina, no ale beka z typa, że w cenie używanego samochodu dostaje się spierdoloną kartę do gierek, która i tak nie działa prawidłowo xD

Opublikowano

@Rooofie No beka i to w chuj ogólnie :) Wystawiam na kilka dni na olx, potem zwrot jak nie zejdzie.

No będę polować na jakąś 5090. Problem w tym, że "premium" czyli Astral i MSI Suprim tak samo skrzeczą. Reszta ma średnie chłodzenie. 

Więc może skończy się zmianą pasty na PTM w Gainward i zostanie do 60xx.

Opublikowano

przecież te śmieszne jebane cewki i załatwienie sprawy z tym, to nie jest żadne rocket science, plują na morde klientom nie ogarniając tego jak należy i tyle. jeszcze chuj w jakichś budżetówkach, ale tutaj moim zdaniem to nieakceptowalne i wręcz bezczelne. gdybym kupił kartę za taki hajs i mi się trafiło to upierdliwe gówno, to następnym razem nawet bym nie spojrzał na ofertę takiej firmy

Opublikowano
20 minutes ago, krzysiek923 said:

przecież te śmieszne jebane cewki i załatwienie sprawy z tym, to nie jest żadne rocket science, plują na morde klientom nie ogarniając tego jak należy i tyle. jeszcze chuj w jakichś budżetówkach, ale tutaj moim zdaniem to nieakceptowalne i wręcz bezczelne. gdybym kupił kartę za taki hajs i mi się trafiło to upierdliwe gówno, to następnym razem nawet bym nie spojrzał na ofertę takiej firmy

Do tego prowadzi monopol.