Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Paolo de Vesir napisał(a):

To nawet nieistotne, po prostu mogę zainwestować nie więcej niż 5K, moooże 6K jak wrzucę wszystko na fakturę - tylko, że przy cenach GPU po prostu mogę dostać za to znacznie słabszy sprzęt niż mógłbym kupić gdyby ceny były bliższe MSRP.

Coś ze starego pc jest do wykorzystania czy to już totalny złom? Jak nie to sprzedaj go, zawsze wpadnie parę stówek. Sprzedaj konsole, to wpadnie z 1,5k i już z 5-6 robi się 6-7k. Co do cen msrp na to trzeba niestety polować bo trafiają się sztuki bliżej msrp. 

Opublikowano

ja chciałem powiedzieć że po 4 dniach zabawy UV Zotaca dzisiaj zwróciłem karte i wziąłem MSI Gaming Trio która jest mniejsza, wygląda znacznie bardziej budżetowo a jest znacznie cichsza nawet w trybie OC niż ZOTAC o_0

Pojawiła się okazja wyrwania 5080 za 5500 zł, więc w imię zasady We Must Go Cheaper wziąłem bez zastanowienia. 

Opublikowano
3 godziny temu, easye napisał(a):

ja chciałem powiedzieć że po 4 dniach zabawy UV Zotaca dzisiaj zwróciłem karte i wziąłem MSI Gaming Trio która jest mniejsza, wygląda znacznie bardziej budżetowo a jest znacznie cichsza nawet w trybie OC niż ZOTAC o_0

Pojawiła się okazja wyrwania 5080 za 5500 zł, więc w imię zasady We Must Go Cheaper wziąłem bez zastanowienia. 

Zotac ma problemy ogólnie z kulturą pracy. W serii 4000 ludzie odradzali te karty.

Opublikowano

No z 5080 pomimo tego że zrobili takie lochy jest podobnie. Bardzo słaba kontrola wentylatorów, które przy 68C sa już głośne.

Budzetowa MSI trio ma o wiele lepszą kulturę pracy, a z tym samym UV jest niesłyszalna.

Opublikowano
W dniu 21.03.2025 o 01:38, easye napisał(a):

No z 5080 pomimo tego że zrobili takie lochy jest podobnie. Bardzo słaba kontrola wentylatorów, które przy 68C sa już głośne.

Budzetowa MSI trio ma o wiele lepszą kulturę pracy, a z tym samym UV jest niesłyszalna.

Chociaz wlasnie czytam testy i wlasnie karty zotaca sa jednymi z najcichszych

Opublikowano

U mnie wreszcie wleciała 4080 super od MSI, no i kultura pracy jest nieporównywalna. Wcześniej dwa modele PNY. Jedna działała bardzo głośno, a w drugiej wentylatory, co chwilę skakały. Także przestrzegam. No i mogę koniec końców polecić Hard PC, jak ktoś bierze gotowca. Mega prokonsumencka postawa, bo pewnie u producenta bym reklamacji nie dostał. Ponoć póki nie wywala do pulpitu to wszystko jest OK, nawet jak karta wyje jak odkurzacz.

Bardzo możliwe, że ostatnie rewizje tych kart PNY po prostu są zyebane.

No i dzięki wszystkim za pomoc w wyborze PC. Trochę mnie to kosztowało, bo namówiliście. Na początku miałem brać 4060 :leo: Ale nie żałuję.

• Plusik 1
Opublikowano
27 minutes ago, Kosmos said:

A nie wiem, aż tak nie miałem. Chodziła głośno, choć gry działały, ale na szczęście mi sklep wymienił. To co napisałem, to podobno stanowisko producentów.

Sorry, źle przeczytałem. Myślałem, że ta nowa wyje jak odkurzacz.

Opublikowano
7 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Dosyć przyzwoita cena na 5090 RTX Gainward Phantom https://www.neonet.pl/karty-graficzne/gainward-geforce-rtx-5090-phantom-32gb-gddr7-dlss4-ne75090019r5-gb2020p.html doliczając 1500 zł bonów wychodzi 12k. 

15k, przyzwoita. Wybierz jedno. 

Czekanko do serii 60 u mnie chyba że amd pokaże jeszcze jakieś high endy na co nie zanosi się. 

Opublikowano
18 minut temu, Chewie napisał(a):

15k, przyzwoita. Wybierz jedno. 

Czekanko do serii 60 u mnie chyba że amd pokaże jeszcze jakieś high endy na co nie zanosi się. 

hmm był za 13k + jeszcze rabat, teraz jest za 15 lol.