Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Olej płytę z wifi, juz lepiej chyba kupic dodatkowy przedni panel z usb, a te z tylu przeznaczyć na klawe, mychę i wifi.

Ja mam płytę z wifi i słaby zasięg, nie ma to jak antenka po usb. A takie wifi, co mam, to i tak podłącza sie zewnętrzna antenkę (nie pod usb).

Edytowane przez grzybiarz
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Ja mam taką płytę:

https://www.morele.net/plyta-glowna-gigabyte-ga-h97n-wifi-h97-dualddr3-1600-sata3-raid-2xhdmi-dp-mitx-ga-h97n-wifi-641687/

W tej co Ty podałeś, może Wifi jest tak wbudowane jak w lapkach i działa lepiej.

Ale polecam w sumie coś tego typu:

http://allegro.pl/panel-modecom-cr-110-czytnik-kart-esata-usb-3-0-i5434580729.html

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano

Dobra chyba bude też wymieniam , do 100e znalazłem ethoo pro . Co prawda miałem wcześniej mid tower ale większa obudowa = więcej przestrzeni co da chyba lepsze tempy do tego 5 wentylatorów z obecnego gladiusa wejdzie do enthoo pro. Do całego zestawu dorzucają gratis asus rog front base gaming panel , którym będę mógł je regulować . Jak mówisz że jakość wifi słaba to zostaję przy tej płycie co wrzucałem. 

PS. Jak ktoś będzie chciał odkupić i5 4670k/msi z87 g43 i 8gb ddr3 pisać dla forumowiczów jakaś lepsza cena z tym że wysyłka z Hiszpanii.

Opublikowano

Witam ponownie. Z tego co czytam, to widzę, że znacie się na rzeczy. Pytałem wcześniej o komputer do gier. Zajrzałem na stronę Komputronika. PC ma pociągnąć najnowsze tytuły przez co najmniej 2 lata. Pytanie - czy to się opłaca?

• procesor Intel Core i7-4790
  • płyta główna MSI H81M PRO-VD
  • karta graficzna Nvidia GeForce GTX 960 2 GB
  • 16 GB pamięci Kingston HyperX DDR3-1600
  • nośnik SSD 120 GB
  • dysk twardy o pojemności 2 TB (SATA III 6 Gb/s)
  • nagrywarka DVD+/-RW
  • obudowa Corsair Carbide Series SPEC-01
  • zasilacz Chieftec o mocy 500 W

Cena = 4.000pln

Opublikowano (edytowane)

No właśnie porównałem sobie tę specyfikację z tą, którą podaliście wcześniej i jest blado. Ale Komputronik tani nie jest. Sprzęt chcę zakupić w Poznaniu. Raczej wybiorę coś na Allegro. Stety czy nie, ale muszę kupić złożony zestaw. Kompa poskładam, ale takiego sprzed 10 lat...

Czyli ta karta odpada. Dzięki, szukam dalej ;)

Raczej nie ma nic lepszego: i7-2600, 8 GB (DIMM DDR3, 1600 MHz), GeForce GTX970 4GB DDR5 + Win 7. 3.400pln

Lepiej to wygląda?

Edytowane przez Lucky77
Opublikowano

Ale po co komputronik? Zamow na esc - wybierasz sobie części jakie chcesz, oni to składają i kurier przywozi gotową budę. Nie musisz się nawet z domu ruszać.

Jak patrzysz na zestawy to na purepc mają całkiem ok i w różnych przedziałach cenowych
http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_maj_2016?page=0,15

tylko gtx 970 w wersji msi gaming 4g a nie msi armor weź

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Nie znam się za bardzo. A nie będzie to procesor na dłużej? Proponują taki zestaw z i5, zapewne taniej. Proponujesz zaoszczędzić kilka stówek?

Dahaka, czyli gtx 970 w wersji msi gaming 4g i procek i5?

Edytowane przez Lucky77
Opublikowano

no ja tez zadnym ekspertem nie jestem, ale ta karta i procek z i5 to najpopularniejszy obecnie zestaw

no i jaki masz budżet konkretnie? Może warto poczekać chwilę, bo za miesiąc wychodzi gtx 1070

Opublikowano

Do wydania jakieś 3500, troche bym mógł dołożyć, ale chcę jeszcze dobrą kierownicę. Tak więc komputer do 3,500. Nie wiem, czy wytrzymam miesiąc bez grania ;)

Opublikowano

i5 do gier jest wystarczajacy, ale zwroc uwage czy ma zablokowany licznik czy bedziesz mogl sobie w przyszlosci podkrecic wedle uznania.

Odnosnie GTX 1070 w Twoim przypadku i progu cenowego mysle ze jedynym sensowym powodem poczekania na czerwiec jest TEORETYCZNA obnizka cen gtx 970, ale i tak pewnie zaoszczedzisz max 100-200zł wiec sam sobie odpowiedz czy warto siedziec tyle czasu bez kompa i liczyc ze sie przyoszczedzi troche grosza.

• Plusik 1
Opublikowano

Nie czekaj na żadne karty nowe. Zanim się pojawią markowe 1070 to jeszcze minie kilka miesięcy, tak samo minie kilka dobrych miesięcy zanim 970 stanieją, bo najpierw dystrybutorzy muszą się pozbyć tych po droższych cenach. Jak masz brać to bierz i na nic nie czekaj.

Opublikowano

Na razie tak jak inni poleciłbym I5 zamiast I7 bo i tak rzadko kiedy gra wykorzysta potencjał I5 a jak wrzucisz chłodzenie i mocno wykręcisz to i 970 nie da rady wykorzystać pełni mocy , może zmieni się coś pod tym kątem z nowymi kartami( przynajmniej na to liczę bo dopiero co procesor wymieniłem). I5 + 970 da ci to o czym śni każdy konsolowiec .

• Plusik 1
Opublikowano

Premiery test na PurePC Pascala 1080 i podsumowanie, że na tej karcie nie ma sensu już grać w full hd bo nawet podkręcony procesor ogranicza karte.

Do tego cena 3600 za referenta i można się spodziewać 3800-4000zł za customowe wersje z lepszym chłodzeniem.

Opublikowano

A kto przy zdrowych zmysłach kupi 1080 do FHD?

Bardzo wiele osób, które nie grają w wyższych rozdzielczościach bo nie kupują gamingowych monitorów.

• Plusik 3
Opublikowano

Premiery test na PurePC Pascala 1080 i podsumowanie, że na tej karcie nie ma sensu już grać w full hd bo nawet podkręcony procesor ogranicza karte.

Do tego cena 3600 za referenta i można się spodziewać 3800-4000zł za customowe wersje z lepszym chłodzeniem.

Founders Edition kosztuje +/- 3600zl

Normalna edycja 599$ pewnie 650€ czyli 2800zl wiec nie wiem skad ci sie 4k wzielo, :blink: