Paolo de Vesir 9 085 Opublikowano 16 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2020 Ważne żeby można było podłączyć pod TV i mieć 4K/60 (albo chociaż 1440p). Reszta w chu,ju. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 924 Opublikowano 16 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2020 Największy błąd jaki zrobiłem to kupno monitora 75hz mając laptopa z matrycą 122hz. Nawet heartstone teraz wyglada jakby mulił. No ale w wymagających gierkach i tak by mi się lepsza matryca pewnie nie przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 16 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2020 (edytowane) Wiedzmin sklada pcta ofkors gruby konfig ryzen 9 i strix 2080ti https://www.instagram.com/tv/CCs-N1Eh2Z5/?utm_source=ig_web_button_share_sheet Edytowane 16 lipca 2020 przez mozi 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 924 Opublikowano 16 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2020 Fajne to chłodzenie na procka. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 859 Opublikowano 16 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2020 I nie jest drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 859 Opublikowano 23 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2020 Dobra, po konfie MS. Czas zapomnieć o konsolach. Z młodym ogarniemy sety, zapraszam na PW. Będzie przyszłościowo, wiatraki i trzaski będą słyszalne z piwnicy. Chyba, że ktoś chce rzucić 7k i za pół roku grać na medium, bo "16GB starczy na długo" nie starczy. To wtedy PurePC, YT i ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 861 Opublikowano 23 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 23 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2020 Albo kupno ramu za 300 zł. No nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 924 Opublikowano 23 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2020 Patrząc po prezentacji to na razie nie mamy co się martwić wzrostem wymagań. A za dwa lata się wskoczy na nową serię kart graficznych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 23 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2020 Nie no co Ty, przecież 16gb ramu nie wystarcza do grania w the division 2. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 23 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2020 Windows zapełnia wolny RAM. Jak ktoś ma nadmiar, to windows szuka, co dołożyć, by się nie marnował. Jak kumuś zjada 20GB Ram, to to nie oznacza, że to są minimalne wymagania. Sam mam 32GB, ale do samego grania nie widzę potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 13 godzin temu, iluck85 napisał: Dobra, po konfie MS. Czas zapomnieć o konsolach. Z młodym ogarniemy sety, zapraszam na PW. Będzie przyszłościowo, wiatraki i trzaski będą słyszalne z piwnicy. Chyba, że ktoś chce rzucić 7k i za pół roku grać na medium, bo "16GB starczy na długo" nie starczy. To wtedy PurePC, YT i ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 Tak serio to po konfie bardzo zapragnąłem nowego pc. Poczekam do jesieni na nowe amd i karty nvidii. Akurat na cyberpunk powinna być dostawa nowości w sklepach. Chyba czas olać nową generacje konsol. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 861 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 Oby tylko nvidia nie wyczula pisma nosem i nas za mocno nie wyruchala. Nie ma ani jednego tytulu ktory by mnie sklanial do kupna ktorejkolwiek z konsol. Mam nadzieje ze za jakies 6-8k da sie zlozyc sensowna bude ktora zaora oba sprzety przez wiekszosc generacji, do tego dorzuci sie pewnie ps5 jak zaczna pojawiac sie jakies warte uwagi exy i tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 1 minutę temu, teddy napisał: Oby tylko nvidia nie wyczula pisma nosem i nas za mocno nie wyruchala. Nie ma ani jednego tytulu ktory by mnie sklanial do kupna ktorejkolwiek z konsol. Mam nadzieje ze za jakies 6-8k da sie zlozyc sensowna bude ktora zaora oba sprzety przez wiekszosc generacji, do tego dorzuci sie pewnie ps5 jak zaczna pojawiac sie jakies warte uwagi exy i tyle. to samo na razie zostawiam sobie switcha i xbox one x. Z tym że xboxa pozbędę się w okolicy cyberpunka jak już bede miał nowy pc. Więc przez najbliższe dwa lata kombo pc i switch a potem pewnie ps5 jak coś wyjdzie. Bo na razie pusto na horyzoncie poza multiplatformami które ogram na pc. A na pc nowy total war, baldurs gate 3, pathfinder 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 861 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 Tym bardziej ze przyszlosc PC wyglada naprawde dobrze. Juz ta generacja byla swietna a kolejna wyglada jeszcze lepiej. MS bedzie pompowal kase w GP i na bank beda sie tam pojawiac coraz lepsze tytuly. Beton w sony kruszeje i moze na nowej generacji ich gierki beda wychodzily coraz czesciej na PC. Nawet jezeli bedzie to z opoznieniem to i tak super bo nie ogrywam wszystkiego na biezaco. Do tego wsteczna i starsze gierki za 4pak browara ktore staja sie praktycznie remasterami po poprzesuwaniu suwakow Ogolnie to bardzo podoba mi sie obecna polityka ze PC to nie jest ich bezposredni konkurent i mozna spokojnie wydawac na niego swoje "exy". Jeszcze gdyby tylko nintendo sie przelamalo ale na to nie licze xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 085 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 42 minuty temu, teddy napisał: Ogolnie to bardzo podoba mi sie obecna polityka ze PC to nie jest ich bezposredni konkurent i mozna spokojnie wydawac na niego swoje "exy". Jeszcze gdyby tylko nintendo sie przelamalo ale na to nie licze xD W ogóle jest fajne rozłożenie sił na rynku obecnie: bezpośrednio konkurują ze sobą Sony i MS chociaż żadna nie jest kopią tej drugiej, Nintendo wciąż gra przenośnie, a PC spija śmietankę. Nie ukrywam, że chociaż PC nie będzie moją główną platofrmą do grania tak już rozglądam się za upgradem mobasa i CPU pod następną generację. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 859 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 2 godziny temu, teddy napisał: Oby tylko nvidia nie wyczula pisma nosem i nas za mocno nie wyruchala. Nie ma ani jednego tytulu ktory by mnie sklanial do kupna ktorejkolwiek z konsol. Mam nadzieje ze za jakies 6-8k da sie zlozyc sensowna bude ktora zaora oba sprzety przez wiekszosc generacji, do tego dorzuci sie pewnie ps5 jak zaczna pojawiac sie jakies warte uwagi exy i tyle. a masz monitor? Za 8k złożysz i wsadzisz 2080 super który kosztuje ponad 3. Ja na karcie przyoszczędziłem na dzień dzisiejszy, ale jakbym nie brał monitora, miałbym RTX 2080 super. Czekam na ceny RTX3000 Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 861 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 Mam ale rzadko go uzywam. Gram glownie na TV, monitor tylko do gierek online bo 144hz Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 859 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 To złożysz ze spokojem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 774 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 12 godzin temu, teddy napisał: Tym bardziej ze przyszlosc PC wyglada naprawde dobrze. Juz ta generacja byla swietna a kolejna wyglada jeszcze lepiej. MS bedzie pompowal kase w GP i na bank beda sie tam pojawiac coraz lepsze tytuly. Beton w sony kruszeje i moze na nowej generacji ich gierki beda wychodzily coraz czesciej na PC. Nawet jezeli bedzie to z opoznieniem to i tak super bo nie ogrywam wszystkiego na biezaco. Do tego wsteczna i starsze gierki za 4pak browara ktore staja sie praktycznie remasterami po poprzesuwaniu suwakow Ogolnie to bardzo podoba mi sie obecna polityka ze PC to nie jest ich bezposredni konkurent i mozna spokojnie wydawac na niego swoje "exy". Jeszcze gdyby tylko nintendo sie przelamalo ale na to nie licze xD nie zapominajmy o braku haraczu za granie online xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 605 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 Ja mam nadzieję, że to nie oznacza exów na M$ Store. Wolę zbierać swoje pokemony (gry w które pewnie nigdy nie zagram) na steamie. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 Sam się przestawiam na granie na PC w co mi ciężko uwierzyć. Darmowe gry na GamePass to jednak zbyt dobry deal. Jedyna wada PC, to ilość cheaterów online. Co-op wolę chyba w gorszej wersji graficznej na konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 Ja w październiku i moje ziomki. Każdy ma różne priorytety ja mam rtx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MarekCol 366 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 Przyjemnie się patrzy jak konsolomaniaki kupują PC raz po raz. No ale nie oszukujmy się, gdzie indziej doświadczyć splendoru 144Hz, laga 1ms, detali i efektów ULTRA, przy tym ciszy i chłodu pięknego AiO. Nie zapomnijcie o dobrych monitorach. 16:9 imo przeżytek. 21:9 z dobrymi ficzerami gamingowymi to przyszłość. Nieposkromiona moc waszych PC zamiast tak: Będzie wyglądała tak: Polecam. Jak się zobaczy gierkę dostosowaną do takiego formatu to nie ma powrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi